Klokkeklare håndverkere til Linderud

Klokkeklare håndverkere til Linderud

 

Oslo Håndverker Sangforening har spilt en aktiv rolle i byens musikkliv gjennom 160 år. På mandag kan du høre karene synge på Linderud gård.

- Da blir det flotte og klangfulle mannskortoner i barokksalen, sier intendant Kari Greve på Linderud gård.

Oslo Håndverker Sangforening (OHS) ble stiftet i 1845, og var opprinnelig tilknyttet håndverkerforeningen og mesterlaugene. I dag er koret frittstående med 30 sangere fra alle yrkesgrupper. Korets repertoar er mangfoldig, men med vekt på norsk, skandinavisk og klassisk musikk, samt kirkemusikk.

Turnerer

Reising er en viktig del av korets virksomhet, som blant annet har turnert i England, Frankrike, Italia, USA og Norge. Men på mandag ser du altså sangfuglene på Linderud gård.?

- Folk som ikke har fått med seg denne konserten tidligere, bør benytte sjansen i år, oppfordrer Kari Greve.?

Konserten starter klokken 19 førstkommende mandag 20. juni i barokksalen på gården.??

I morgen

Skulle du være i konsertstemning allerede, kan du ta turen til gården i morgen. Da underholder nemlig Blokkfløytistene Uranienborg (BU) i barokksalen fra klokken 19.

- Det er et ensemble med unge mennesker under ledelse av Svein Egil Skotte, som spiller blokkfløyter helt fra de dypeste bassfløytene til de lyseste småfløyter.

Flere profesjonelle fløytister har sin fortid i ensemblet. Av disse kan virtuosen Ingeborg Christophersen fra Vestli nevnes, som blant annet er kjent fra NRKs «Kjempesjansen».?

- Ensemblet er helt utrolig gode, og alle som kommer, er garantert en stor musikalsk opplevelse, lover Kari Greve.?

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.