Knallbra for Steinbra

Knallbra for Steinbra

KJEMPESUKSESS: Birgitte Rommen og Mai-Britt Kristoffersen hadde aldri trodd de skulle oppleve det de gjorde i 2014. Kafé Steinbra åpnet med et stort smell. Selv om de har levd på ettersmellene, må de nå finne fokus og få på plass økonomien.


Birgitte Rommen og Mai-Britt Kristoffersen hadde aldri i sine villeste drømmer trodd at kafé Steinbra skulle åpne med et så stort smell.

Gallup

Hva synes du om kafé Steinbra på Grorud?

Et fantastisk sted
Et godt tilbud. Det bør komme flere slike i Groruddalen
Helt ok
Jeg er ikke imponert
Jeg har ikke vært der
Jeg bryr meg ikke

Vis resultat

I fjor åpnet kafé Steinbra i Grorudveien 5. Da sa det plutselig pang!– Vi hadde aldri forestilt oss en slik start. 2014 var et hyggelig og overraskende år, sier Mai-Britt.

Den 16. august åpnet kafeen på Grorud. Og man kan trygt si at etterspørselen var stor. Veldig stor.

Det gikk over stokk og stein egentlig. Og det gjør det enda. Vi har heldigvis fått skviset inn litt juleferie, slik at vi kunne lade batteriene. Det er jo vi to som driver her, og vi ville ikke overlate driften til noen andre, sier Birgitte.

– Egentlig kunne vi jo bare flyttet inn her, for å møte etterspørselen. Men det går jo ikke, ler hun.

En møteplass

På menyen står det både varm mat, kald mat, kaffe, te og andre fristelser. Kafeen har blitt en møteplass i kulturgata, et sted å spise for de som ønsker å ha søndagsmiddagen andre steder enn hjemme på kjøkkenet. Et sted å varme seg etter en god tur langs Steinbruvann og i Grorudparken.

– Vil dere si dere enige i at dette er et godt eksempel på at Groruddalen trenger flere slike møteplasser utenom sentrene?

– Ja. Det kan man trygt si. Folk sier det også til oss. De vil møtes andre steder enn bare inne på et senter. Det er helt ok hvis man skal handle. Men ikke hvis man bare skal nyte god mat og godt selskap i koselige omgivelser, sier Mai-Britt.

Historisk sted

Folk har ikke bare vært nysgjerrige på maten når de går inn døra.

Mange lurer på hvordan husene i Grorudveien 3 og 5 ser ut inni. De slår gjerne av en prat, og er genuint interessert i historien. Mange har også et forhold til husene. Det er veldig fint at vi kan være en del av det, sier hun.

Når man kommer inn i kafélokalet, blir man møtt med store smil og koselig møblement. En følelse av en koselig markastue sniker seg innpå en, og man har nok snadder å velge mellom. Nå handler det om å finne fokus.

– 2014 kan beskrives som «the big bang». Nå, i 2014, handler det om å finne fokus. For det har vært mange små smell etter det store. I helga var det stappfullt her. Men vi visste ikke hvor dyrt det er å drive en kafé. Det skal vi fordype oss i, sier Birgitte.

Kafédrift koster

Det koster å drive eget firma i Norge. Merverdiavgift er en avgift som skal beregnes og betales ved salg av alle varer og tjenester. Denne satsen er på 25 prosent. Det er mye.

– Det er dyrt for to damer å starte et firma i Norge. Vi har lært mye på kort tid, det er nesten som å gå opp til eksamen hver dag. Nå skal vi notere mer av hva vi bør satse på, hva som genererer inntekt og hva som er verdt å ha her, sier Birgitte.

Nå skal vi være smarte. Vi har hatt en stor suksess, men mye av pengene forsvinner. Derfor er det viktig å sette seg ned og finne ut av hva vi skal satse på. Julemarkedet vi hadde, var en kjempesuksess. Da åpna vi 12, men utenfor var det allerede kø fra klokka 11. Vi skal nok finne på noe mer rundt det, kanskje ha noen mini-markeder.

I en planleggingsfase

Mai-Britt og Birgitte lover at det kommer til å skje mye moro fremover.

– Vi skal få til noen skikkelige «happenings» både før og etter sommerferien, tenker vi. Og i år har vi bedre tid til å eventuelt være med på GranittRock enn vi hadde i fjor. Vi har planer om å samarbeide med lokalsamfunnet rundt. Nå tilbyr vi catering også, sier Mai-Britt.

Damene har ikke så mye tid til å planlegge, ettersom de tilbringer mye av sin tid på kjøkkenet. Men noe får de til.

– Vi har effektive personalmøter. Man får faktisk til mye mens man hakker løk, ler Birgitte.

Ordtaket lyder at «veien blir til mens man går». Det har de funnet ut.

– At økonomien skal gå opp, er vårt hovedmål. Det andre finner vi ut av etter hvert.

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.