Kom, bli med!

I morgen er det duket for den store årlige svømmedagen i Badedammen på Grorud, og du kan ta svømmeknappen. Dette er en fin og nyttig anledning til all...

I morgen er det duket for den store årlige svømmedagen i Badedammen på Grorud, og du kan ta svømmeknappen. Dette er en fin og nyttig anledning til alle barn i Groruddalen til å vise hva man har øvet på gjennom sommeren. Programmet for morgendagen er beregnet på dem som føler seg klare til å ta 25-metersmerket, og de litt yngre som bare har lyst til å bli trygg i vannet. Vanntilvenning og svømmeopplæring er alfaomega for å forebygge drukningsulykker.

I sommer har 33 personer mistet livet ved drukning. Det er 33 for mange. Vi må jobbe sammen for å få ned dette tallet. Norsk Folkehjelp mener vi ikke må hvile i det forbyggende arbeidet. Vi er enig. De fleste ulykker kan unngås, men det gjelder å jobbe sammen. Som Karin Haug i Varg sier, her gjelder det ikke å finne syndebukker, men å ta ansvar. Foreldre må sørge for at barna blir trygge i vannet, men også skolene må skjerpe seg. Når elever går ut av grunnskolen i Oslo, har de fleste bare hatt ti timer obligatorisk svømmeopplæring. Det er ikke mye om du er utrygg i vannet i utgangspunktet.

Mangfoldet vi har her i Groruddalen byr også på utfordringer. Det bør legges tilrette for at alle har mulighet til å ta med seg barna sine i svømmehallen uavhengig av kulturell bakgrunn. Vi må også huske på at ikke alle kulturer har det kjennskapet til det våte element. Det er viktig å ha både badevett og sjøvett når vi bor i ett land som er omgitt av vann. Vi håper derfor de voksne motiverer barna sine til å ta svømmeknappen i morgen, men også melde barna på svømmekurs. Husk én drukning er én for mye!

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser. Tirsdag ble to ungdommer på 19 og 20 år pågrepet ...

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.