Kom videre med filmkunst

Kom videre med filmkunst

 

Ungdommens Kulturmønstring (UKM) på Bjerke sendte ikke videre bare musikk- og danseinnslag, to filmkunstgrupper kom også videre til fylkesmønstringen.

Gruppa Fujara, bestående av Håkon Anton Olavsen, Petter Aaberg og Torjus Hembre Singstad, har laget filmen «Inn i varmen» om en innbruddstyv som bryter seg inn i et hus, for så å finne ut at eierne ikke er hjemme, og bestemmer seg for å bli i huset litt lenger enn planlagt.

- Det er veldig hyggelig at filmen kom videre, og det er hyggelig at folk liker det man driver med, forteller Olavsen.

Han forteller at filmen ikke har noen særlig moral, annet enn at gruppa ønsker å underholde.

- Det er egentlig et skoleprosjekt. Vi går alle tre på Elvebakken videregående skole, sier han.

Tegning

Det andre filmbidraget som kom videre, er kunstfilmen «Magic Fingers». Det er Marcus Tveit Karkash som har regissert, filmet og tegnet. Filmen handler om en person som finner en magisk tavle som inneholder en tegning.

- Filmen tok ikke så lang tid å lage, det tok vel to timer. Ideen kom etter at jeg tenkte at det hadde vært moro å filme når jeg tegnet, for det har jeg gjort i noen år. Så jeg prøvde meg på whiteboard og filmet alt selv, sier Karkash

Han er glad for å komme videre.

- Jeg er veldig fornøyd, smiler han.

 

Fylkesmønstringen for Oslo finner sted på Sentrum Scene 22. april.

 

Se filmene som kom videre her:

 

«Inn i varmen»

 

 

«Magic Fingers»

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.