Kommunen kjøper snøsmelteanlegg

Kommunen kjøper snøsmelteanlegg

 

Nå skal det bli slutt på gedigne hauger med skitten snø. I januar står et snøsmelteanlegg klart.

Tekst:

Publisert:

- Ved å anskaffe et snøsmelteanlegg løser vi utfordringene vi har hatt i mange år med lagring av snø i vintermånedene, sier byråd Bård Folke Fredriksen.

Snødeponier har lenge vært omdiskutert i Oslo. I dag har Oslo kun et godkjent snødeponi. Det ligger på Åsland. Flere vintre på rad er et midlertidig deponi på Hasle benyttet. Store snøfall de siste vinteren har også ført til at snø dumpes overalt. Både langs veier, nær bekker og på ubebygde tomter.

Stor kapasitet

Det var lenge planlagt et nytt, gigantisk snødeponi ved Bånkall. Denne diskusjonen satt imidlertid bystyret punktum for i fjor høst. Blant annet fordi kommunens utfordringer kunne løses ved ny teknologi.

- Kapasiteten på Åsland snødeponi er sprengt og vi har levd med midlertidige løsninger. Snøsmelteanlegget har kapasitet til å smelte over 440.000 kubikkmeter snø i løpet av åtte uker mot Åslands kapasitet på 60.000 kubikkmeter. Dette letter arbeidet vårt betraktelig, sier Fredriksen.

Under bygging

Det er Bymiljøetaten som har ansvar for anskaffelsen av snøsmelteanlegget. Mens det er NCC Construction som eier og bygger anlegget. Anlegget er allerede under bygging, og vil bestå av en lekter hvor snø og is knuses og deretter smeltes med sjøvann. Smeltevannet renses gjennom et sandfang, mikrofilter og sandfilter før det slippes ut i sjøen.

Det er planlagt overvåkning av anlegget, og det skal regelmessig tas prøver av tungmetaller og organiske miljøgifter.

- Dette er et anlegg som Oslos innbyggere har ventet på. Nå løser dette snøproblematikken for kommende vintre. Vi slipper midlertidige deponi i bydelene og har nå kapasitet til å fjerne all snøen på en miljømessig god måte, sier Fredriksen.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser. Tirsdag ble to ungdommer på 19 og 20 år pågrepet ...

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.