Kommunikasjonssvikt -
må vente i timer på hjelp

Bydelen legger seg flat

Kommunikasjonssvikt - <BR>må vente i timer på hjelp

LEI: Lennart Sikstrøm er lei av dårlig kommunikasjon blant sykepleiere og bydelen.


Lennart Sikstrøm bor i omsorgsbolig på Haugenstua. Han reagerer på dårlig kommunikasjon mellom de ansatte – og har ofte måttet vente i flere timer for å få hjelp til å stå opp om morgenen. Nå innrømmer bydelen svikt.

Skrevet av:

Oppdatert:
06.03.2017 kl 09:56

Sikstrøms helse skranter og han har amputert begge beina. Det gjør at han har vansker for å bevege seg selv og er avhengig av hjelp fra andre. Han tror ikke omsorgssentret på Haugenstua har nok ressurser på bakkeplan.

– En dag ringte jeg ned for å få hjelp til å stå opp sånn i 8-tiden på morgenen. Da kom det ingen før klokka 10. Da sa de at de ikke kunne komme før på grunn av et møte. Derfor savner jeg en overlapping av helsepersonell, sier han.

Sikstrøm har jobbet i service-næringen i hele sitt liv og drev helsekostbutikk på Stovner.

– De har nok en overlapping på kontoret, men det virker ikke som de har det ute blant pleierne, sier han.

Mange kanaler

Han reagerer også på alle kanalene han må igjennom for å få hjelp.

Først må jeg ringe ned til kontoret. Så må jeg vente på hjelp, istedet for at de sier til meg at de kommer med en gang. Det er en unødvendig ikke-kommunikasjon her, mener han.

På søndagene er det ekstra ille.

– Da sitter jeg egentlig bare fastlåst i rullestolen. Jeg lurer på hvorfor de ikke kan ha en fasttelefon til pleierne så vi kan snakke med dem direkte, sier han.

– Jeg vet at politikerne ønsker at vi skal bo hjemme lengst mulig. Men da må det bli bedre kommunikasjon her, sier han.

Bydelen legger seg flat

Bydel Stovner innrømmer at det er noe som har sviktet i saken.

Vi beklager manglende tilbakemelding, sier avdelingssjef Elisabeth Grøtli Nordahl.

Bydelen har oppfattet at Sikstrøm har tatt kontakt med dem, men at de ikke har tatt saken videre. Nå legger de seg flate.

– Han har tatt kontakt og vi har ikke fanget det opp. Det skal ikke skje og vi vil sterkt beklage det. Vi er glad for at vi nå har blitt gjort klar over dette og har nå selvfølgelig tatt kontakt og ser frem til en god dialog, sier Grøtli Nordahl.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!