Kongen åpner Ahus

Kongen åpner Ahus

 

6. november åpner Kong Harald det nye Akershus universitetssykehus.

Tekst:

Publisert:

- Vi gleder oss veldig til kongen kommer, og holder nå på å planlegge programmet for markeringen, sier kommunikasjonssjef Cindy B. Empaynado.

Akershus universitetssykehus flytter inn i nytt sykehus 1. oktober, men den offisielle åpningen inntreffer først 6. november med Kong Harald som hedersgjest.

- Det er alltid morsomt med celebert besøk og vi gleder oss til å ta imot han og vise fram vårt flotte moderne sykehus, sier kommunikasjonssjef Empaynado.

Vennene på plass

Leder for nystartede Ahus Venner, Siri Juster (Ammerud), garanterer at venneforeningen vil være på plass når kongen kommer.

- Vi synes det er veldig spennende at Kong Harald åpner Ahus. Det er et helt fantastisk sykehus med all ekspertise.

- Det er en ære at kongen kommer, sier Juster.

PS! Akers Avis Groruddalen presenterte den nystartede foreningen Ahus Venner i avisa fredag 5. september.

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.