Kongen kommer til Ammerud

Kongen kommer til Ammerud

 

Førstkommende mandag, om kun fem dager, gjester Kong Harald Ammerud Aktivitetssenter. Ungdommene er godt i gang med planleggingen, og gleder seg veldig.

Aldri tidligere har aktivitetssenteret hatt et så storfint besøk. Riktignok har både utenriksminister Jonas Gahr Støre og ordføreren vært der, men de når ikke helt opp til Kongen.

- Kongen har aldri vært her hos oss før, smiler Habib Tahir, seksjonsleder

i Aktivitetsenheten i Bydel Grorud.

Under besøket kommer Kongen til å møte blant annet fire forskjellige grupper med mennesker som er tilknyttet aktivitetssenteret. En flerkulturell jentegruppe, en gruppe med typiske Ammerud-ungdommer og frivillige er blant de utvalgte.

- I tillegg blir det litt underholdning, sier Tahir.

Selv om ikke alle får være med inn på klubben håper Tahir mange møter opp utenfor klubben klokka 16 mandag ettermiddag for å kaste glans over arrangementet.

 

Et veldig fint sted

Klubbrådet er med i planleggingen. Akers Avis Groruddalen har møtt fire av medlemmene i klubbrådet, som representerer klubbens 250 medlemmer. Sunniva Ulvang (14 år),  Beatriz Miranda Galvez (14 år) Jathurshan Pulendran (15 år) og Martin Sundseth (15 år) ser fram mot besøket.

- Det er helt utrolig at han kommer hit. Han har jo helt sikkert en veldig stram timeplan. Dette er stort for hele Ammerud, sier Beatriz.

De fire ungdommene har ikke helt bestemt seg for om de skal spørre Kongen om noe - for hva skal man egentlig spørre en konge om?

- Hva vil dere si til Kongen om han spør dere hvordan det er å vokse opp på Ammerud?

- At det er et fint sted å vokse opp - med mange forskjellige kulturer, sier Sunniva.

- Og at det for det meste er hyggelige folk som bor her, sier Beatriz.

 

Ammeruds hjerte

De er heller ikke i tvil om at klubben er det beste stedet for Kongen å møte ungdommene. Det er også det stedet jentene ville valgt å vise fram - om de hadde fått bestemme.

- Dette er Ammeruds hjerte - spesielt for ungdommen, og det er jo vi som er fremtiden, sier Beatriz.

- Er det noe spesielt på klubben dere vil vise fram?

- Hele stedet. Klubben er et sted vi kan være. Her møter vi mange folk, og vi har alltid noe å gjøre, sier Beatriz.

- Klubben er et sted vi kan gå til om vi har det tøft hjemme eller bare vil komme oss ut litt, fortsetter hun.

- Her kan vi være med venner, supplerer Sunniva.

Som Akers Avis Groruddalen har skrevet tidligere har Kong Harald flere besøk til Groruddalen denne våren, for å følge opp nyttårstalen sin.  I den forbindelse ønsker han å bli kjent med tilbudene og fritidsaktivitene ungdommen i Groruddalen har. Grorud Taekwondi klubb og Furuset Forum er blant de andre stedene som kommer til å få besøk.

Siste nytt i Nyheter

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

 
- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Bjerke mister millioner

Byrådet - etter ett år:

Bjerke mister millioner

med nytt kriteriesystem

 • Byrådet – etter ett år:

Bydelene får nytt kriteriesystem til fordeling av penger. Bjarne Kristoffersen (SV) kritiserer eget byråd og mener Bydel Bjerke vil tape så mye som 30 millioner kroner.

– Dårligere <BR>tilbud enn før

Et tilbakeskritt for t-banen:

– Dårligere
tilbud enn før

 • kollektivtrafikk

Etter åpningen av Lørenbanen har Åge Pettersen erfart å stå som sild i tønne på t-banen hver dag på vei til og fra jobb. I tillegg har t-banetilbudet i praksis blitt halvert.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!