– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

HINDER: BU-leder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner mener kontantstøtte hindrer integrering. Regjeringen vedtok i sitt budsjett å øke kontantstøtten med 1500 kroner i måneden.


Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Tekst:

Publisert:

I Bydel Stovner mottar 55,7 prosent kontantstøtte. Det vil si at man får et pengebeløp dersom man har et barn mellom ett og to år som ikke går i barnehage med offentlig tilskudd. Da kan man få 100 prosent kontantstøtte. Det kommer selvsagt med visse regler, som at man maksimalt kan få støtte i 11 måneder.

Avisen har tidligere skrevet om dette før, da at Venstre og KrF er rykende uenige om støtten. I statsbudsjettet for 2017 står det at kontantstøtten økes til 7.500 kroner per måned, som betyr en økning på 1500 kroner.

-Kontantstøtte er vårt største hinder i integreringsarbeidet, mener han.

Stovner bydel er øverst på lista når det gjelder å motta kontantstøtte. Vi ønsker at kvinner Skal ut i arbeidslivet og barna skal lære norsk allerede i barnehagen.

Vil velge pengene

Nawaz mener det å motta 7.500 kroner vil være et valg for mange, istedet for å gå på jobb i bitende kulde.

– Får man valget mellom å få en sum med penger hver måned eller må ut i 20 minusgrader, da velger mange det første. Jeg tror det forhindrer integreringen, og det kan også styre folk til dårlige miljøer. Det er et stort problem at ungdom dropper ut av videregående skole. Manglende norskkunnskaper kan være en årsak til at de ikke henger med og ikke forstår faguttrykk. Det skjer når barn og unge  ikke får med seg de faglige uttrykkene på skolen fra første stund, sier han.

Han mener de hadde fått mer utbytte av kontantstøtten dersom bydelen hadde mottatt pengene.

– Da kunne vi bygget ut barnehager og fått mødre ut i arbeidslivet. Samfunnet tjener ikke på situasjonen som er nå, påpeker han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.