Kr. 38.911,- til flomofre

Kr. 38.911,- til flomofre

 

Lørdag 27. november sto bøssebærere ved t-banestasjoner og kjøpesentre i dalen for å samle inn penger til flomofrene i Pakistan. Hittil er det kommet inn 38.911 kroner.

- Vi er veldig fornøyd med både innsats og resultat. Mange mennesker bruker noen timer til å samle inn penger, og det gjør en forskjell for mennesker i en kritisk livssituasjon på den andre siden av jorden, forteller Jørn Lemvik som sitter i Alna internasjonale råd.

Det er det internasjonale rådet som har vært initiativtaker for innsamlingsaksjonen, og pengestøtten er blitt kanalisert gjennom Røde Kors og Røde Halvmåne.

Kuldegrader

Hoveddelen av innsamlingssummen omfatter folks bidrag til bøssebærere fra Furuset, Ellingsrud og Haugerud menigheter, ungdommer fra Alnaskolen og Pakistan Family Network og moskeene i Bydel Alna.

- De stilte opp i 10 kuldegrader og sto og hutret og frøs for å samle inn penger på t-banestansjonene i dalen og på Alna og Furuset senter, opplyser Lemvik.

- Men det kan også ha kommet inn penger via givertelefonen som vi ikke har noen oversikt over, fortsetter han.

Samhold

Jørn Lemvik tror innsamlingsaksjonen ikke «bare» har vært en god støtte til flomofrene i Pakistan. Han tror også at innsamlingsaksjonen har ført til et godt samhold og en følelse av at det nytter å være delaktig.

I tillegg til bøssebærernes innsats, ramser Lemvik opp planleggingsmøter og produksjon av plakater som flere har vært med på. Plakatene ble støttet av Bydel Alna.

- Jeg tror at integrasjon er noe vi gjør og ikke noe vi snakker om. Derfor er slike ting som denne aksjonen også viktig for å vise at vi kan gjøre ting sammen, mener Lemvik.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.