Kribler etter å komme i gang

Søndag ettermiddag får Oppsal håndball sin ilddåp i Postenligaen. Selv håper de på en morsom sesong, og mener de er gode nok til å etablere seg på elitenivået.

Skrevet av:

 @font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Vi er så klare som vi kan få blitt, og vi gleder oss som små unger til å komme i gang. Det kribler i kroppen, og endelig skal vi få oppleve det vi har trent for, sier Bent Dahl som trener Oppsal håndball i tospann med Fredrik Brenna Lund.

Søndag debuterer Oppsal i Postenligaen med hjemmekamp mot Elverum, og Dahl håper hans disipler starter Postenliga-eventyret med en positiv opplevelse.

- Jeg tror en del av mine gutter vil få seg en overraskelse. Elverum har alltid med seg et entusiastisk publikum. Jeg regner med at de kommer med 500 feststemte mennesker med masse liv. Det kommer til å bli kjempemoro, og jeg håper det vil slå positivt ut på gutta, sier han.

Også spillerne gleder seg.

- Nå skal vi endelig være med å kjempe på det øverste nivået, og det tror jeg er viktig for Oppsal Håndball som klubb. Vi har ligget litt i divisjonene under, mens alle snakket om den gamle storhetstiden.

- Nå kan vi selv være med på å lage en ny storhetstid og etablere klubben på det øverste nivået. Det fortjener de håndballinteresserte på Oppsal. Dem er det mange av, sier kaptein André Kolstad.

Om søndagens debutkamp har han følgende å si.

- Det blir spennende, men jeg føler vi har gjort ett godt stykke arbeid i sommer. Vi har fått en del matcher hvor vi har vist at vi kan henge med på nivået, og vi begynner å nærme oss noe, sier kapteinen.

Han tror imidlertid ikke tilværelsen blant eliten kun vil bli en dans på roser.

- Alt er ikke 100 prosent klart. Jeg tror vi kommer til å jobbe jevnt over hele sesongen for å forbedre oss, men jeg kan love at vi skal kjempe i hver eneste kamp, sier Kolstad.

På den uttalelsen er han helt på linje med trener Bent Dahl.

- Vi har fremdeles mye å jobbe med, men jeg kan garantere deg at Oppsal ikke kommer til å bli noen kasteball.

- Vi kommer ikke til å gi noe ved dørene i Oppsal arena. Der skal hvem som helst få kamp, og vi skal blø for drakta.

- Vi skal ha stå på vilje, guts og tenning i alle kampene. - Slik vi ser det står vi foran en rekke med cupfinaler, og vi skal ofre oss i hver eneste kamp, sier han.

 

Vil etablere seg

- Hva er årets målsetting?

- Vi har ikke fastlagt en klar målsetting ennå, men ettersom vi er nyopprykkede sier det seg selv at vi satser på å etablere oss i divisjonen. Vi vet også at Postenligaen er meget jevn. Klarer vi å gjøre det bra og holde oss kan det også fort bli sluttspillplass. Det var ikke så mange poeng som skilte bunnlagene fra sluttspillplassen i fjor, minner kapteinen om.

- Er dere gode nok til å holde dere i serien?

- Vi har flere som har spilt på dette nivået før, men det er jo selvfølgelig ingen garanti for å overleve. Uansett har vi merket i oppkjøringskampene at vi kan holde tett mot de fleste. Det gjelder å gjenskape gode prestasjoner over tid, sier han.

 

Oslo-derbyene

Selv om Oppsals håndballherrer gleder seg til hvert oppgjør i Postenligaen er det enkelte kamper som smeller bedre enn andre.

- Det trigger jo litt ekstra når Bækkelaget og Vålerenga står på motsatt banehalvdel. Det er viktig å være best i Oslo, og det har vi tenkt til å bli, sier kaptein André Kolstad.

Han håper håndballpublikumet på Oppsal er like flinke til å støtte opp om laget som under fjorårets sesong.

- Selvfølgelig, de to siste oppgjørene våres mot Herulf og Sandefjord i fjor var fantastisk. Det var nesten fullsatt i Oppsal arena og veldig gøy å være en del av. Vi håper vi kan få fylt hallen i løpet av årets sesong, og jeg ser ikke bort i fra at det kan skje i lokaloppgjørene, sier han.

 

- Fin form før starten

Trener Bent Dahl opplyser om at troppen så og si er helt klar til helgas avkast.

- Skademessig ser det meget bra ut. Vi er i god form og gruppa har holdt seg uten problemer over lang tid. Det ser lyst ut, men noe småplukk er det jo.

- Michael George har slitt med en strekk i lysken. Han stiller garantert i drakta, men det er usikkert om han klarer å holde trykket ute på kanten oppe underveis. Vi får føle oss frem, sier Dahl.

 

Kun Oppsal

For noen sesonger siden inngikk Vestli og Oppsal håndball et samarbeid som resulterte i at flere av Vestlis gamle eliteseriespillere meldte overgang til Oppsal, mens klubben i 1. divisjon ble hetende Oppsal/Vestli. 1. mai opphørte imidlertid samarbeidet, og dermed gikk klubben tilbake til det originale navnet sitt, Oppsal.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!