Kribler etter å komme i gang

Søndag ettermiddag får Oppsal håndball sin ilddåp i Postenligaen. Selv håper de på en morsom sesong, og mener de er gode nok til å etablere seg på elitenivået.

Skrevet av:

 @font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Vi er så klare som vi kan få blitt, og vi gleder oss som små unger til å komme i gang. Det kribler i kroppen, og endelig skal vi få oppleve det vi har trent for, sier Bent Dahl som trener Oppsal håndball i tospann med Fredrik Brenna Lund.

Søndag debuterer Oppsal i Postenligaen med hjemmekamp mot Elverum, og Dahl håper hans disipler starter Postenliga-eventyret med en positiv opplevelse.

- Jeg tror en del av mine gutter vil få seg en overraskelse. Elverum har alltid med seg et entusiastisk publikum. Jeg regner med at de kommer med 500 feststemte mennesker med masse liv. Det kommer til å bli kjempemoro, og jeg håper det vil slå positivt ut på gutta, sier han.

Også spillerne gleder seg.

- Nå skal vi endelig være med å kjempe på det øverste nivået, og det tror jeg er viktig for Oppsal Håndball som klubb. Vi har ligget litt i divisjonene under, mens alle snakket om den gamle storhetstiden.

- Nå kan vi selv være med på å lage en ny storhetstid og etablere klubben på det øverste nivået. Det fortjener de håndballinteresserte på Oppsal. Dem er det mange av, sier kaptein André Kolstad.

Om søndagens debutkamp har han følgende å si.

- Det blir spennende, men jeg føler vi har gjort ett godt stykke arbeid i sommer. Vi har fått en del matcher hvor vi har vist at vi kan henge med på nivået, og vi begynner å nærme oss noe, sier kapteinen.

Han tror imidlertid ikke tilværelsen blant eliten kun vil bli en dans på roser.

- Alt er ikke 100 prosent klart. Jeg tror vi kommer til å jobbe jevnt over hele sesongen for å forbedre oss, men jeg kan love at vi skal kjempe i hver eneste kamp, sier Kolstad.

På den uttalelsen er han helt på linje med trener Bent Dahl.

- Vi har fremdeles mye å jobbe med, men jeg kan garantere deg at Oppsal ikke kommer til å bli noen kasteball.

- Vi kommer ikke til å gi noe ved dørene i Oppsal arena. Der skal hvem som helst få kamp, og vi skal blø for drakta.

- Vi skal ha stå på vilje, guts og tenning i alle kampene. - Slik vi ser det står vi foran en rekke med cupfinaler, og vi skal ofre oss i hver eneste kamp, sier han.

 

Vil etablere seg

- Hva er årets målsetting?

- Vi har ikke fastlagt en klar målsetting ennå, men ettersom vi er nyopprykkede sier det seg selv at vi satser på å etablere oss i divisjonen. Vi vet også at Postenligaen er meget jevn. Klarer vi å gjøre det bra og holde oss kan det også fort bli sluttspillplass. Det var ikke så mange poeng som skilte bunnlagene fra sluttspillplassen i fjor, minner kapteinen om.

- Er dere gode nok til å holde dere i serien?

- Vi har flere som har spilt på dette nivået før, men det er jo selvfølgelig ingen garanti for å overleve. Uansett har vi merket i oppkjøringskampene at vi kan holde tett mot de fleste. Det gjelder å gjenskape gode prestasjoner over tid, sier han.

 

Oslo-derbyene

Selv om Oppsals håndballherrer gleder seg til hvert oppgjør i Postenligaen er det enkelte kamper som smeller bedre enn andre.

- Det trigger jo litt ekstra når Bækkelaget og Vålerenga står på motsatt banehalvdel. Det er viktig å være best i Oslo, og det har vi tenkt til å bli, sier kaptein André Kolstad.

Han håper håndballpublikumet på Oppsal er like flinke til å støtte opp om laget som under fjorårets sesong.

- Selvfølgelig, de to siste oppgjørene våres mot Herulf og Sandefjord i fjor var fantastisk. Det var nesten fullsatt i Oppsal arena og veldig gøy å være en del av. Vi håper vi kan få fylt hallen i løpet av årets sesong, og jeg ser ikke bort i fra at det kan skje i lokaloppgjørene, sier han.

 

- Fin form før starten

Trener Bent Dahl opplyser om at troppen så og si er helt klar til helgas avkast.

- Skademessig ser det meget bra ut. Vi er i god form og gruppa har holdt seg uten problemer over lang tid. Det ser lyst ut, men noe småplukk er det jo.

- Michael George har slitt med en strekk i lysken. Han stiller garantert i drakta, men det er usikkert om han klarer å holde trykket ute på kanten oppe underveis. Vi får føle oss frem, sier Dahl.

 

Kun Oppsal

For noen sesonger siden inngikk Vestli og Oppsal håndball et samarbeid som resulterte i at flere av Vestlis gamle eliteseriespillere meldte overgang til Oppsal, mens klubben i 1. divisjon ble hetende Oppsal/Vestli. 1. mai opphørte imidlertid samarbeidet, og dermed gikk klubben tilbake til det originale navnet sitt, Oppsal.

Siste nytt i Nyheter

Beundrer utålmodigheten

Byrådslederen lånte ut stolen til Maiuran (19) for en dag:

Beundrer utålmodigheten

 • politikk

Maiuran (19) fikk sitte i stolen til Raymond Johansen (Ap) og være byrådsleder for en dag. Johansen er mektig imponert over Linderud-gutten som står bak en plattform for unge entreprenører som praktisk talt vil redde verden – nå.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

 
Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

 
SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!