Kribler etter å komme i gang

Søndag ettermiddag får Oppsal håndball sin ilddåp i Postenligaen. Selv håper de på en morsom sesong, og mener de er gode nok til å etablere seg på elitenivået.

 @font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Vi er så klare som vi kan få blitt, og vi gleder oss som små unger til å komme i gang. Det kribler i kroppen, og endelig skal vi få oppleve det vi har trent for, sier Bent Dahl som trener Oppsal håndball i tospann med Fredrik Brenna Lund.

Søndag debuterer Oppsal i Postenligaen med hjemmekamp mot Elverum, og Dahl håper hans disipler starter Postenliga-eventyret med en positiv opplevelse.

- Jeg tror en del av mine gutter vil få seg en overraskelse. Elverum har alltid med seg et entusiastisk publikum. Jeg regner med at de kommer med 500 feststemte mennesker med masse liv. Det kommer til å bli kjempemoro, og jeg håper det vil slå positivt ut på gutta, sier han.

Også spillerne gleder seg.

- Nå skal vi endelig være med å kjempe på det øverste nivået, og det tror jeg er viktig for Oppsal Håndball som klubb. Vi har ligget litt i divisjonene under, mens alle snakket om den gamle storhetstiden.

- Nå kan vi selv være med på å lage en ny storhetstid og etablere klubben på det øverste nivået. Det fortjener de håndballinteresserte på Oppsal. Dem er det mange av, sier kaptein André Kolstad.

Om søndagens debutkamp har han følgende å si.

- Det blir spennende, men jeg føler vi har gjort ett godt stykke arbeid i sommer. Vi har fått en del matcher hvor vi har vist at vi kan henge med på nivået, og vi begynner å nærme oss noe, sier kapteinen.

Han tror imidlertid ikke tilværelsen blant eliten kun vil bli en dans på roser.

- Alt er ikke 100 prosent klart. Jeg tror vi kommer til å jobbe jevnt over hele sesongen for å forbedre oss, men jeg kan love at vi skal kjempe i hver eneste kamp, sier Kolstad.

På den uttalelsen er han helt på linje med trener Bent Dahl.

- Vi har fremdeles mye å jobbe med, men jeg kan garantere deg at Oppsal ikke kommer til å bli noen kasteball.

- Vi kommer ikke til å gi noe ved dørene i Oppsal arena. Der skal hvem som helst få kamp, og vi skal blø for drakta.

- Vi skal ha stå på vilje, guts og tenning i alle kampene. - Slik vi ser det står vi foran en rekke med cupfinaler, og vi skal ofre oss i hver eneste kamp, sier han.

 

Vil etablere seg

- Hva er årets målsetting?

- Vi har ikke fastlagt en klar målsetting ennå, men ettersom vi er nyopprykkede sier det seg selv at vi satser på å etablere oss i divisjonen. Vi vet også at Postenligaen er meget jevn. Klarer vi å gjøre det bra og holde oss kan det også fort bli sluttspillplass. Det var ikke så mange poeng som skilte bunnlagene fra sluttspillplassen i fjor, minner kapteinen om.

- Er dere gode nok til å holde dere i serien?

- Vi har flere som har spilt på dette nivået før, men det er jo selvfølgelig ingen garanti for å overleve. Uansett har vi merket i oppkjøringskampene at vi kan holde tett mot de fleste. Det gjelder å gjenskape gode prestasjoner over tid, sier han.

 

Oslo-derbyene

Selv om Oppsals håndballherrer gleder seg til hvert oppgjør i Postenligaen er det enkelte kamper som smeller bedre enn andre.

- Det trigger jo litt ekstra når Bækkelaget og Vålerenga står på motsatt banehalvdel. Det er viktig å være best i Oslo, og det har vi tenkt til å bli, sier kaptein André Kolstad.

Han håper håndballpublikumet på Oppsal er like flinke til å støtte opp om laget som under fjorårets sesong.

- Selvfølgelig, de to siste oppgjørene våres mot Herulf og Sandefjord i fjor var fantastisk. Det var nesten fullsatt i Oppsal arena og veldig gøy å være en del av. Vi håper vi kan få fylt hallen i løpet av årets sesong, og jeg ser ikke bort i fra at det kan skje i lokaloppgjørene, sier han.

 

- Fin form før starten

Trener Bent Dahl opplyser om at troppen så og si er helt klar til helgas avkast.

- Skademessig ser det meget bra ut. Vi er i god form og gruppa har holdt seg uten problemer over lang tid. Det ser lyst ut, men noe småplukk er det jo.

- Michael George har slitt med en strekk i lysken. Han stiller garantert i drakta, men det er usikkert om han klarer å holde trykket ute på kanten oppe underveis. Vi får føle oss frem, sier Dahl.

 

Kun Oppsal

For noen sesonger siden inngikk Vestli og Oppsal håndball et samarbeid som resulterte i at flere av Vestlis gamle eliteseriespillere meldte overgang til Oppsal, mens klubben i 1. divisjon ble hetende Oppsal/Vestli. 1. mai opphørte imidlertid samarbeidet, og dermed gikk klubben tilbake til det originale navnet sitt, Oppsal.

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!