Kribler etter å komme i gang

Søndag ettermiddag får Oppsal håndball sin ilddåp i Postenligaen. Selv håper de på en morsom sesong, og mener de er gode nok til å etablere seg på elitenivået.

 @font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Vi er så klare som vi kan få blitt, og vi gleder oss som små unger til å komme i gang. Det kribler i kroppen, og endelig skal vi få oppleve det vi har trent for, sier Bent Dahl som trener Oppsal håndball i tospann med Fredrik Brenna Lund.

Søndag debuterer Oppsal i Postenligaen med hjemmekamp mot Elverum, og Dahl håper hans disipler starter Postenliga-eventyret med en positiv opplevelse.

- Jeg tror en del av mine gutter vil få seg en overraskelse. Elverum har alltid med seg et entusiastisk publikum. Jeg regner med at de kommer med 500 feststemte mennesker med masse liv. Det kommer til å bli kjempemoro, og jeg håper det vil slå positivt ut på gutta, sier han.

Også spillerne gleder seg.

- Nå skal vi endelig være med å kjempe på det øverste nivået, og det tror jeg er viktig for Oppsal Håndball som klubb. Vi har ligget litt i divisjonene under, mens alle snakket om den gamle storhetstiden.

- Nå kan vi selv være med på å lage en ny storhetstid og etablere klubben på det øverste nivået. Det fortjener de håndballinteresserte på Oppsal. Dem er det mange av, sier kaptein André Kolstad.

Om søndagens debutkamp har han følgende å si.

- Det blir spennende, men jeg føler vi har gjort ett godt stykke arbeid i sommer. Vi har fått en del matcher hvor vi har vist at vi kan henge med på nivået, og vi begynner å nærme oss noe, sier kapteinen.

Han tror imidlertid ikke tilværelsen blant eliten kun vil bli en dans på roser.

- Alt er ikke 100 prosent klart. Jeg tror vi kommer til å jobbe jevnt over hele sesongen for å forbedre oss, men jeg kan love at vi skal kjempe i hver eneste kamp, sier Kolstad.

På den uttalelsen er han helt på linje med trener Bent Dahl.

- Vi har fremdeles mye å jobbe med, men jeg kan garantere deg at Oppsal ikke kommer til å bli noen kasteball.

- Vi kommer ikke til å gi noe ved dørene i Oppsal arena. Der skal hvem som helst få kamp, og vi skal blø for drakta.

- Vi skal ha stå på vilje, guts og tenning i alle kampene. - Slik vi ser det står vi foran en rekke med cupfinaler, og vi skal ofre oss i hver eneste kamp, sier han.

 

Vil etablere seg

- Hva er årets målsetting?

- Vi har ikke fastlagt en klar målsetting ennå, men ettersom vi er nyopprykkede sier det seg selv at vi satser på å etablere oss i divisjonen. Vi vet også at Postenligaen er meget jevn. Klarer vi å gjøre det bra og holde oss kan det også fort bli sluttspillplass. Det var ikke så mange poeng som skilte bunnlagene fra sluttspillplassen i fjor, minner kapteinen om.

- Er dere gode nok til å holde dere i serien?

- Vi har flere som har spilt på dette nivået før, men det er jo selvfølgelig ingen garanti for å overleve. Uansett har vi merket i oppkjøringskampene at vi kan holde tett mot de fleste. Det gjelder å gjenskape gode prestasjoner over tid, sier han.

 

Oslo-derbyene

Selv om Oppsals håndballherrer gleder seg til hvert oppgjør i Postenligaen er det enkelte kamper som smeller bedre enn andre.

- Det trigger jo litt ekstra når Bækkelaget og Vålerenga står på motsatt banehalvdel. Det er viktig å være best i Oslo, og det har vi tenkt til å bli, sier kaptein André Kolstad.

Han håper håndballpublikumet på Oppsal er like flinke til å støtte opp om laget som under fjorårets sesong.

- Selvfølgelig, de to siste oppgjørene våres mot Herulf og Sandefjord i fjor var fantastisk. Det var nesten fullsatt i Oppsal arena og veldig gøy å være en del av. Vi håper vi kan få fylt hallen i løpet av årets sesong, og jeg ser ikke bort i fra at det kan skje i lokaloppgjørene, sier han.

 

- Fin form før starten

Trener Bent Dahl opplyser om at troppen så og si er helt klar til helgas avkast.

- Skademessig ser det meget bra ut. Vi er i god form og gruppa har holdt seg uten problemer over lang tid. Det ser lyst ut, men noe småplukk er det jo.

- Michael George har slitt med en strekk i lysken. Han stiller garantert i drakta, men det er usikkert om han klarer å holde trykket ute på kanten oppe underveis. Vi får føle oss frem, sier Dahl.

 

Kun Oppsal

For noen sesonger siden inngikk Vestli og Oppsal håndball et samarbeid som resulterte i at flere av Vestlis gamle eliteseriespillere meldte overgang til Oppsal, mens klubben i 1. divisjon ble hetende Oppsal/Vestli. 1. mai opphørte imidlertid samarbeidet, og dermed gikk klubben tilbake til det originale navnet sitt, Oppsal.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!