Nummer fire i 17. mai-toget:

Ammerud først ut av
Groruddalens skoler

Ammerud først ut av <BR>Groruddalens skoler

ELSKER 17. MAI: Rayan (8, t.v.), Mari (9), Emma (9) og Purvi (9) gleder seg til å feire Norges bursdag.

Nye Ammerud skole er 12 år i år, men selve skolen er halvveis til 100. Og med 50 år bak seg skal de gå opp Karl Johan som nummer fire i toget på 17. mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2017 kl 14:05

Se bildet større

KLARE FOR TOG: 3. trinn på Ammerud skole vet godt hva de skal gjøre i 17. mai-toget: juble alt de kan og vinke til kongen!

Skolen må mange år tilbake i tid for å huske sist de gikk så langt fram i barnetoget i sentrum. Selv om Ammerud skole følger tradisjoner og ikke har mange endringer i sitt 17. mai-program, blir det litt ekstra oppstyr når skolen har jubileumsår. Noe som fører til at de skal gå opp Karl Johan som fjerde toget, og blir med det første toget fra Groruddalen. Det ser Rayan (8), Mari (9), Emma (9) og Purvi (9) på som veldig stas.

- Det er kult at vi går så langt fram. Vi skal feire Norge og at skolen blir 50 år i år, smiler Mari.

- I fjor måtte vi vente i mange timer, siden vi var såpass langt bak i toget, legger Purvi til.

Stolte av landet

Hva de skal gjøre i 17. mai-toget har de nøye planlagt.

- Vi skal juble og ha det morsomt. Jeg skal også vinke til Kongen og Dronningen, og prøve å komme på tv, smiler Emma lurt.

Å komme på tv er også målet til Mari, men hun har en større oppgave for dagen.

- Jeg skal få tak i så mange russekort jeg klarer, sier hun.

Elevene er stolte over å bo i et fritt land, noe de gleder seg til å feire.

- Landet er fritt og vi får leve sånn vi vil. Jeg er glad for at det ikke er krig her og slemme regler, sier Purvi.

- Alle går sammen og feirer denne dagen i fellesskap. Jeg elsker 17. mai, sier hun.

Feirer på skolen

At 17. mai er en av de beste dagene i året, er de alle enige i.

- Det er bursdagen til Norge, vi må jo feire. Vi feirer alle andre bursdager, og da må vi feire denne også, sier Mari.

- Jeg skal feire dagen med familien. Vi skal være på skolen, hvor jeg skal spise pølse og is og være med på det som skjer, sier hun.

- Hva ser dere mest fram til?

- Jeg gleder meg veldig til alt. Det beste blir nok å spise iskrem, ha på bunad og gjøre alle aktivitetene som blir arrangert, sier Emma.

Stas å fylle 50

Det er ikke bare elevene på Ammerud skole som gleder seg til å gå langt fram i barnetoget. Rektor Kiet Minh Dang har høye forventinger for dagen.

- Det kommer til å bli kjempebra. Vi fyller 50 år i år og da er det ekstra hyggelig at vi får lov til å gå så langt foran i toget. Til høsten skal vi feire at vi fyller 50 år, smiler han.

- Hva kan man forvente seg av barnetoget fra Ammerud skole?

- Som tidligere år, glade barn og entusiastiske voksne som gleder seg til dagen, sier rektor.

Ammerud skole starter dagen med flaggheising i skolegården, hvor rektor og elever fra elevrådsstyret holder taler. Etter elevene og korpset har vært med på barnetoget i sentrum, venter det et stort arrangement på dem på skolen.

- Det blir et fantastisk arrangement i regi av FAU og musikkorpset. Vi håper alle på Ammerud møter opp på skolen og deltar på dette, sier han.

Mer i eAvisen.

- - -
Se rekkefølgen i barnetoget i sentrum her.

Siste nytt i Kultur

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

 
Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.

Tradisjonsrik feiring på Grorud

Grorud skole kan se tilbake på en lang og tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen. Musikk, lokalt barnetog og masse aktiviteter - men også en dag for å hedre de som gjorde at vi fortsatt kan feire dagen.

Natteravn på gamle tomter

Da FAU på Veitvet skole spurte ordfører Marianne Borgen om hun ville gå natteravn med dem, fikk de umiddelbart ja i svar. Det endte med en tre timers vandring med en ordfører på hjemmebane.