– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet


GLAD, MEN FLAU: Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun ble veldig overrasket, glad og litt flau. Prisen deler hun med alle hun jobber sammen med.


Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.01.2017 kl 16:01

Hvert år deler Akers Avis Groruddalen og Sparebank 1 ut pris til en som har fortjent ekstra oppmerksomhet, rett og slett en hverdagshelt. Denne gangen ble det Ellen Kolb-Schiager. Det er flere som har nominert sykehjemspresten. Selv ble hun sjokkert – og litt flau.

Det er utrolig hyggelig at folk tenker slik om meg. Jeg ble litt flau fordi jeg pleier å si at jeg gjør bare jobben min. Så denne prisen deler jeg med alle de ansatte som står på hver dag og alle de frivillige, smiler hun.

Redaktør Hjalmar Kielland er fornøyd med mottakerens innsats.

– Du gjør en god jobb for oss i Groruddalen, påpeker han.

Siden 1993 har Kolb-Schiager jobbet på Furuset sykehjem. Nå jobber hun mesteparten av tiden på Lindeberg – som i mars skal flytte til Ellingsrud.

Givende jobb

Sykehjemspresten forteller at hun er glad i alle mennesker, og at det er noe av grunnen til at hun havnet i den stillingen hun så godt trives i.

– Jeg er glad for å kunne gjøre en innsats for andre, og mener jeg er heldig som har en så givende jobb som gir meg så mye tilbake. Det er en sårbar gruppe jeg jobber med og drivkraften bak det jeg driver med er at jeg ønsker en helhetlig eldreomsorg, forteller hun.

– Det betyr at man legger liv til årene, ikke motsatt.

Kolb-Schiager kommer opprinnelig fra Bayern i Tyskland.

– Jeg kom til Norge i 1988. Og så begynte jeg å jobbe i Groruddalen i 1993.

For 17 år siden startet hun venneforeningen til Furuset sykehjem, et sykehjem som ble bestemt nedlagt i sommer. Det er noe hun synes var veldig trist, men nå ser hun fremover.

Riktig hverdagshelt

I mars skal hun nemlig flytte til Ellingsrud sykehjem.

– Det blir en helt ny hverdag med ny teknologi og et fremtidsrettet sykehjem. Det blir veldig spennende, sier hun.

Lokalbanksjef Monica Belinchon i Sparebank 1 er veldig glad for å kunne overrekke en sjekk på 5000 kroner til Kolb-Schiager.

– Det føles riktig for oss å sette ekstra pris på det du gjør, sier hun.

Hun har selv opplevd eldreomsorgen gjennom sin far.

– På vegne av min arbeidsgiver og meg personlig synes jeg det er fint å høre om alt du gjør. Du gjør en forskjell for veldig mange, forteller Belinchon.

Sparebank 1 er en av de få bankene som fortsatt har åpne filialer til stede for kundene.

Hele saken kan man lese i vår papirutgave og eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.