– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet


GLAD, MEN FLAU: Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun ble veldig overrasket, glad og litt flau. Prisen deler hun med alle hun jobber sammen med.


Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

Skrevet av:

Oppdatert:
18.01.2017 kl 16:01

Hvert år deler Akers Avis Groruddalen og Sparebank 1 ut pris til en som har fortjent ekstra oppmerksomhet, rett og slett en hverdagshelt. Denne gangen ble det Ellen Kolb-Schiager. Det er flere som har nominert sykehjemspresten. Selv ble hun sjokkert – og litt flau.

Det er utrolig hyggelig at folk tenker slik om meg. Jeg ble litt flau fordi jeg pleier å si at jeg gjør bare jobben min. Så denne prisen deler jeg med alle de ansatte som står på hver dag og alle de frivillige, smiler hun.

Redaktør Hjalmar Kielland er fornøyd med mottakerens innsats.

– Du gjør en god jobb for oss i Groruddalen, påpeker han.

Siden 1993 har Kolb-Schiager jobbet på Furuset sykehjem. Nå jobber hun mesteparten av tiden på Lindeberg – som i mars skal flytte til Ellingsrud.

Givende jobb

Sykehjemspresten forteller at hun er glad i alle mennesker, og at det er noe av grunnen til at hun havnet i den stillingen hun så godt trives i.

– Jeg er glad for å kunne gjøre en innsats for andre, og mener jeg er heldig som har en så givende jobb som gir meg så mye tilbake. Det er en sårbar gruppe jeg jobber med og drivkraften bak det jeg driver med er at jeg ønsker en helhetlig eldreomsorg, forteller hun.

– Det betyr at man legger liv til årene, ikke motsatt.

Kolb-Schiager kommer opprinnelig fra Bayern i Tyskland.

– Jeg kom til Norge i 1988. Og så begynte jeg å jobbe i Groruddalen i 1993.

For 17 år siden startet hun venneforeningen til Furuset sykehjem, et sykehjem som ble bestemt nedlagt i sommer. Det er noe hun synes var veldig trist, men nå ser hun fremover.

Riktig hverdagshelt

I mars skal hun nemlig flytte til Ellingsrud sykehjem.

– Det blir en helt ny hverdag med ny teknologi og et fremtidsrettet sykehjem. Det blir veldig spennende, sier hun.

Lokalbanksjef Monica Belinchon i Sparebank 1 er veldig glad for å kunne overrekke en sjekk på 5000 kroner til Kolb-Schiager.

– Det føles riktig for oss å sette ekstra pris på det du gjør, sier hun.

Hun har selv opplevd eldreomsorgen gjennom sin far.

– På vegne av min arbeidsgiver og meg personlig synes jeg det er fint å høre om alt du gjør. Du gjør en forskjell for veldig mange, forteller Belinchon.

Sparebank 1 er en av de få bankene som fortsatt har åpne filialer til stede for kundene.

Hele saken kan man lese i vår papirutgave og eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!