Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet til Bjerke

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.03.2017 kl 09:41

Se bildet større

LATTER: Ordfører Marianne Borgen, bydelsdirektør Øyvind Henriksen, BU-leder Bjørn Lundberg, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fanget i et lattermildt øyeblikk.

Se bildet større

STOR STAS: Ada (10), Marie (11), Ada (10) og Matilde (9) fra Årvoll og Tonsenhage skoler. Her sammen med lærer Adrian Møller.

Se bildet større

PRØVDE SEG: Kronprinsesse Mette-Marit fikk prøve seg på sjonglering sammen med Nysirkus Bjerke. Selv om hun ikke fikk det helt til fikk hun oppmuntrende ord fra sin mann kronprins Haakon.

I lang tid har bydelen forberedt seg på kronprinsparets besøk. Da begivenheten omsider kom, ble kronprinsparet tatt godt imot av ulike kulturtilbud Bjerke har å by på.I første omgang fikk de være med på en omvisning på Kulturhuset Veitvet, med et forrykende show signert Nysirkus Bjerke, møte med BU-leder Bjørn Lundberg, bydelsdirektør Øyvind Henriksen, samt teamleder for kulturhuset og Nysirkus Bjerke, Trude Mette Johansen, som også var guide.

Deretter bar det opp til Isdammen for å høre på historier og grille pølser med lokalbefolkningen. Og guiden var ingen ringere enn Oslos ordfører Marianne Borgen - som bodde på Veitvet til hun var 21 år.

- Det har vært fantastisk gøy å være med. Dette viser aktivitetene og tilbudet som finnes i Bjerke bydel, både det at man har et kulturhus og alle aktivitetene der, samt at man har Lillomarka rett ved. Vi har også hatt en fin guide i ordføreren, det har vært fint å høre hennes erfaring. Det er imponerende hva de får til her, smiler kronprins Haakon til Akers Avis Groruddalen.

Show på Kulturhuset Veitvet

Kronprinsesse Mette-Marit synes aktivitetstilbudet i bydelen er alfa omega.

Det er dette som skaper lokalsamfunn. Det de har fått til på Veitvet senter tror jeg er så viktig, at det får barn til å føle at de har gode oppvekstvilkår, det skaper gode minner, sterke opplevelser og mestring. Det er utrolig viktig, sier hun.

- Det er også morsomt å se at de har et tilbud for både yngre og eldre.

På Kulturhuset Veitvet fikk kronprinsparet stukket nesen innom flere av tilbudene, som blant annet redesign-gruppa ReLove og Bjerke lydstudio. Kronprinsesse Mette-Marit fikk prøve seg som sjonglør med Nysirkus Bjerke. Det gikk ikke helt etter planen.

- Jeg tror jeg må øve litt mer, ler hun.

Til slutt fikk koret Rustne Røster æren av å avslutte besøket på Kulturhuset Veitvet med vårlig sang og god stemning inne på Drabanten kafé.

Fikk høre historien om Isdammen

I skinnende vårsol møtte over tusen Bjerke-beboere opp til Isdammen. Over hundre barnehagebarn fra bydelen møtte opp for å synge for kronprinsparet og ordføreren. Så fikk de sette seg ned rundt et bål sammen med bydelsutvalgsleder Bjørn Lundberg, elever fra Tonsenhagen skole og oppsynsmann Håvard Pedersen.

Han fikk fortelle kronprinsparet om historien bak Isdammen - og at det ikke alltid har sett ut slik det gjør i dag. Det likte kronprinsessen å høre om.

Det er en interessant historie som jeg aldri har hørt før, forteller hun til Akers Avis Groruddalen.

- Oppsynsmannen er så kunnskapsrik, og jeg forstår godt at barn blir engasjerte rundt ham, påpeker hun.

Les hele saken om den varme vårdagen med kronprinsparet i Bydel Bjerke i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.