Besøkte Tøyen

Full jubel for kronprinsparet

Full jubel for kronprinsparet

SAMLET JUBEL: Barna som var til stede på Biblo Tøyen slapp jubelen løs da de fikk tatt gruppebilde sammen med kronprinsparet.

Da kronprinsen og kronprinsessen besøkte Bydel Gamle Oslo, ble det et møte både med bydelens fortid og fremtid. Og det var fremtiden - barna - som jublet aller mest for besøket.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.11.2016 kl 23:06

Dagen begynte med et besøk på Oslo Ladegård hvor de ble tatt i mot av ordfører Marianne Borgen, leder for Oslo ladegård Ann-Katrin Olsen, BU-leder Line Oma og bydelsdirektør Lasse Østmark.

Etter å ha lyttet til barokkensemblet Circles og ønsket velkommen til bydelen av Line Oma, bar det ned i Bisp Nikolas' vinterhall i Ladegårdens kjeller, hvor arkeolog Petter Molaug orienterte om Oslo i middelalderen. Molaug orienterte videre da følget gikk gjennom St. Hallvard-ruinen og Bispegårdens bevarte rom fra Olavsklosteret.

Kreativt møtested

Fra «middelalderen» gikk turen til en av bydelens aller nyeste tiltak - Biblo Tøyen. Et bibliotek som er kreativt bygget opp og hvor interiøret er veldig ulikt det tradisjonelle biblioteket - og det er kun barn mellom 10 og 15 år som har adgang.

I lokalet henger det gondoler i taket hvor man kan sette seg godt til rette og spille spill. Gamle biler er omformet til tegne- og håndverksstasjoner, og en gammel lastebil har blitt forvandlet til et kjøkken hvor det er matopplæring.

For anledningen var Geitmyra matkultursenter på besøk og lagde knekkebrød - med gresshoppe som en av ingrediensene - og kronprinsparet tok utfordringen og nøt en smakebit.

Løfte bydelen

De fikk også møte 6. klassingene fra Tøyen skole som var på besøk. Filialleder Reinert Mithassel viste kronprinsparet rundt. De fikk også orientering om Tøyen Start Up Village fra daglig leder Beathe Due. Hensikten med tiltaket er å styrke etablering og utvikling, samt å bidra til entreprenørskap, vekst, forskning og byutvikling på Tøyen.

Dette er samtidig en måte å løfte bydelen på, ved tilføring av kompetanse, nettverk og andre ressurser. Kronprinsparet tok seg god til å snakke med barna som var til stede, og til slutt stilte de opp med barna på den store scenen til et felles bilde. Da var jubelen stor!

Bålpoppet popcorn

Neste stopp på programmet var Tøyen skole hvor rektor Terje Andersen tok i mot det celebre besøket, som også ble møtt av to «blomsterbarn».

Etter en kort orientering om skolen var det musikkinnslag fra skolens elever ved Oslo musikk- og kulturskole under ledelse av Sissel Larsen, som nærmest på egenhånd og bokstavelig talt har blåst nytt liv i flere av byens skolekorps som Hasle, Møllergata, Sinsen, Gran, Sagene og Tøyen. Hun jobber spesielt med inkludering av minoriteter i orkester og korps.

Etter underholdningen orienterte enhetsleder Geir Aarrestad Eriksen og teamleder Ellen Vik Ossiannilsson om aktivitetene til Friluftssenteret i Gamle Oslo (FRIGO). Fire av elevene, Sadiq Jawad, Noor Ali-amini, Hashim Abdale Abdi og Nahill Muse, er blant de mange som benytter seg av tilbudet som først og fremst har fokus på sport og friluftsaktiviteter.

I samtale med kronprinsen og kronprinsessen fortalte de om sine erfaringer med FRIGO. Siste stopp på programmet ved Tøyen skole fant sted i skolegården hvor kronprinsparet satte seg ned rundt en bålpanne og fikk servert bålpoppet popcorn.

Bedre kjent

Før det bar av gårde til dagens siste stopp, voksenopplæringen på Oslo Fengsel, kunne kronprinsparet slå fast at de setter pris på å få besøke hovedstadens bydeler.

- Det er både lærerikt, interessant og viktig for oss å bli bedre kjent med de forskjellige lokalmiljøene, slo kronprinsen fast.

I Bydel Gamle Oslo hadde de kongelige gjestene bedt spesielt om å få besøke Biblo Tøyen som de hadde hørt mye om.

- Veldig flott, der skulle jeg gjerne ha vært i hele dag, smilte kronprinsessen - som også satte pris på gresshoppeknekkebrødet.

- Jeg likte best popcornet, humret kronprinsen.

Ved voksenopplæringen på Oslo Fengsel ble kronprinsen og kronprinsessen ønsket velkommen av rektor Kristin Husby, og møtte noen av elevene ved skolen som fortalte hva dette betyr for dem.

De ble i tillegg orientert om tilbudet som inneholder både voksenopplæring, grunnskole, videregående skole, kurs av kortere varighet og tilrettelegging for selvstudium på høgskole- og universitetsnivå, av avdelingsleder Hildegunn Hernes.

I gymsalen ble de servert mat gjort klart av elevene. Dessuten fikk de med seg kaffe på veien - fra et par av guttene som har gjennomført baristakurs.

- En flott dag. Dette setter vi veldig pris på. Det har vært en glede å få være med kronprinsparet rundt, sier bydelsdirektør Lasse Østmark.

Siste nytt i Kultur

VM-fest på Ammerudhjemmet

VM-fest på Ammerudhjemmet

  • Ammerudhjemmet

I anledning starten på VM i ski og at Ammerudhjemmet har fått seg bålpanne, samlet de beboerne ute for en liten fest med toddy og kaffe rundt bålet.

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

 
Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

 
Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!