Kollektivtrafikken på 17. mai

Kollektivtrafikken på 17. mai

GOD TID: Det er viktig å beregne god tid dersom du skal reise med kollektivtrafikk på nasjonaldagen. Foto: Arkivbilde

Ruter anbefaler alle om å beregne god tid på nasjonaldagen.

Tekst:

Publisert:

De oppfordrer videre alle til å kjøpe billett på forhånd og benytt stasjonene Stortingen eller Jernbanetorget hvis du skal til sentrum - og påminner om at en voksen med billett kan ha med seg inntil fire barn under 16 år gratis.

Det er mange som skal ut å reise denne dagen og vi anbefaler reisende å beregne god tid for å rekke det man skal. det er også lurt å bruke reiseplanleggeren denne dagen, noen av bussene og trikkene vil kjøre alternative traseer, spesielt i Oslo, der deler av sentrum stenges for buss og trikk på grunn av barnetoget, sier Cathrine Myhren, kommunikasjonsrådgiver i Ruter.

Trikk, buss og båt kjører lørdagsruter på 17. mai. T-banen kjører hverdagsrute i tidsrommet 09.00 til 19.00, og lørdagsrute om morgenen og om kvelden.

Her er Ruters reisetips:

o Kjøp billett på forhånd. De anbefaler å kjøpe billett med RuterBillett-appen da det kan være lange køer ved billettautomatene.

o Beregn god tid, i tillegg være obs på at i tillegg til at det enkelte steder går barnetog i buss- og trikketraseene som kan føre til forsinkelser.

o Unngå Nationaltheatret stasjon.

Følgende holdeplasser betjenes ikke:

o Stortovet

o Tinghuset

o Holbergs plass

o Dronningens gate

o Øvre Slottsgate

o Nationaltheatret

o Rådhuset

- Merk at nattbussene bare går natt til 17. mai, og ikke natt til 18. mai.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

 
Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.

Tradisjonsrik feiring på Grorud

Grorud skole kan se tilbake på en lang og tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen. Musikk, lokalt barnetog og masse aktiviteter - men også en dag for å hedre de som gjorde at vi fortsatt kan feire dagen.

Natteravn på gamle tomter

Da FAU på Veitvet skole spurte ordfører Marianne Borgen om hun ville gå natteravn med dem, fikk de umiddelbart ja i svar. Det endte med en tre timers vandring med en ordfører på hjemmebane.