Kronprinsparet til Bjerke bydel

Kronprinsparet til Bjerke bydel


BESØKER BJERKE: Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit tar turen til Bjerke bydel for å lære mer om bydelens tjenester.


Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit kommer på offisielt besøk til bydelen i slutten av mars. Da skal de få en smakebit av alt bydelen har å by på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2017 kl 20:46

Se bildet større

FIKK DELTA: Kronprinsesse Mette Marit besøkte Monsterbedriften – et arbeidssted for mennesker som ikke passer inn i vanlig arbeidsliv. Dermed tok hun turen til Stovnerlia og fikk være med på riving av bad. Hun ble tatt imot av ordfører Marianne Borgen og daglig leder Thomas Doull. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.


Ordfører Marianne Borgen skal være vert for besøket, sammen med bydelen.

– Vi er stolte og glade over at kronprinsparet velger å komme til oss i Bydel Bjerke, sier leder for bydelsutvalget, Bjørn Lundberg (Ap).

I disse dager jobbes det med å sette sammen et spennende program for kronprinsparet.

– Vi er en spennende bydel i rivende utvikling og gleder oss til å få vise frem litt av det vi har å by på, sier han.

For å nevne noe kan Bjerke friste med travbane, Norges største videregående skole Kuben, Krigsskolen og Nysirkus. I tillegg er det gårdene Linderud og Årvoll som kan være verdt en titt.

– Vi har til og med sykehus i bydelen, Aker som driver spennende utviklingsarbeid blant annet innen mestringsteknologi, sier Lundberg.

Flerkulturell bydel

Bjerke bydel er en av bydelen som vokser raskest – i Europa. I løpet av ti år vil innbyggertallet stige fra 31.000 til 41.000 mennesker. Mye av befolkningsveksten man ser er i følge innvandring, og Bjerke har omtrent 43 prosent med flerkulturell bakgrunn i sin helhet. Dette er delt på flere delbydeler, og på Linderud er andelen 64 prosent og 20 prosent på Årvoll.

– Vi tenker at det er naturlig at vi til besøket setter opp et program som kombinerer bydelens spennende historie med å vise fram det multikulturelle samfunnet vi er i dag. Bydel Bjerke er på mange måter bydelen i Oslo hvor øst møter vest, sier BU-lederen.

– Det skal vi få vist frem.

Kronprinsparet tar turen til Groruddalen mandag 27. mars. Så gjenstår det å se hva de er interessert i å lære mer om i Bjerke bydel.

Kronprinsessen besøkte Stovner

Kronprinsesse Mette Marit tok turen til Stovnerlia i januar for å besøke ansatte i Monsterbedriften – et sted for mennesker som sliter med å komme inn i det tradisjonelle arbeidslivet.

Monsterbedriften var i gang med å rive bad i leiligheter i Stovnerlia da de fikk besøk av kronprinsessen og ordfører Marianne Borgen (SV). Bedriften er en sosial entreprenørbedrift der folk som kanskje har et hull i CV-en får en ny sjanse. Kronprinsessen fikk en orientering om Monsterbedriften, og møtte flere av de ansatte. Så fikk hun bli med inn i en leilighet der arbeidet med å rive ut det gamle badet var i full gang. Hun fikk også være med å «pigge» opp deler av det gamle baderomsgulvet.

– Mange i vårt samfunn strever med å komme inn i arbeidslivet av så mange forskjellige årsaker, men i Monsterbedriften ser vi forbi en hullete CV. Vi ønsker å se menneskene bak, og heller fokusere på motivasjon og vilje til endring. Vi har hele tiden fokus på å ha en variert stab med mennesker med ulik historie, utdanningsnivå og personlige egenskaper, sier Monsterbedriftens daglige leder, Thomas Doull.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.