– Maten lages ikke i butikken

– Maten lages ikke i butikken

LÆRERIKT: Femåringene Sofie (f.v.) og Kristina synes det er morsomt å lære om hvor maten kommer fra.

Sofie (5) og Kristina (5) i Bjerkedalen barnehage er i Brobekk skolehage én gang i uka for å lære om hvordan mat blir til. Etter å ha dyrket grønnsaker er tiden moden for innhøsting.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

TA EN POTET: Barnehagebarna stiller seg på rad og rekke for å høste poteter.

Sukkererter, gulrøtter, reddik, salat og poteter er noe av det de to femåringene plukker med seg fra grønnsakhagen på Brobekk.

- I morgen skal vi bruke det til å lage mat i barnehagen, forteller Kristina.

Hun er klar på at maten ikke blir laget i butikken, men i landbruket eller i en skolehage slik som den på Brobekk.

Først må vi så frø og så må det vokse helt til vi kan plukke det, og så kan vi spise det, forklarer Sofie.

Hun synes grønnsaksuppe er godt, men er ikke like glad i brenneslesuppe.

- Eplene i skolehagen er kjempegode. Og så kan man faktisk spise noen blomster også.

Del av læreplanen

Bjerkedalen barnehage er en av flere barnehager som før sommeren etablerte et samarbeid med Bydyrk-prosjektet i Bydel Bjerke som Kjersti Helgeland er prosjektleder for. Barnehagene har egne dyrkekasser i barnehagen som de steller med, men noen av barnehagene har også ansvar for å dyrke og hente grønnsaker i Brobekk skolehage.

Vi har vært i skolehagen to ganger nå etter sommerferien, men har som mål å komme hit én gang i uka. I alle fall når det er ting å høste, forteller pedagogisk leder Anne Kvaale i Bjerkedalen barnehage.

Les hele saken her.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.