Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

VISTE FRAM: Molly (6) viste fram det hun har lært i 1. klasse på Teglverket skole til Kronprins Haakon og ordfører Marianne Borgen (SV).

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Skrevet av:

Oppdatert:
20.01.2017 kl 14:12

– Det er veldig morsomt. Før alle kommer inn i klasserommet får vi lov til å spille spill også, smiler Molly.

Sammen med Kronprins Haakon og ordfører Marianne Borgen (SV) viste hun hvordan de skriver bokstaver på ipaden.

– Man bare trykker her og så kan man også si ordene høyt, forteller hun.

Kronprinsen er imponert over elevene – og lærerne – som bruker mye tid på teknologi i klasserommet.

– Hvordan var det å bli lært opp i teknologi av barn som går i 1.-5. klasse?– Det var supert! Han ene jeg gjorde matte sammen med fikk alt riktig, jeg gjorde feil, ler han til Akers Avis Groruddalen.

Barna er kjempeflinke til å bruke verktøyene og tar det ganske intuitivt. Det er nok ikke et stort problem for dem. Jeg tror også det vil være fint å bruke det med et større perspektiv, slik at lærerne skaper en balanse i læringen og at elevene kommer seg litt ut noen ganger også.

Kronprinsen skal foreta den offisielle åpningen av en felles norsk paviljong «The Norwegian Classroom», på BETT 2017 i London, torsdag 26. januar. Teglverket skole, IKT-Norge og Oslo Edtech Cluster inviterte i den anledning Kronprins Haakon for å vise hvordan læringsteknologi benyttes ved norske skoler, for å gi tilpasset opplæring til alle elever.

Les mer om dette i vår papirutgave og eAvis til onsdag.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!