Statsministeren på Stovner:

– Mye lokal kraft i dalen

– Mye lokal kraft i dalen

TOK TUREN: Ali Al-Jabri (17) var lei svartmalingen av Groruddalen og inviterte hele Norge på Stovner-besøk for å ta en nærmere titt på besøksordningen «Unge møter eldre». Statsminister Erna Solberg (H) takket ja, og i dag – fredag – tok hun turen.

I dag tok Erna Solberg (H) en nærmere titt på prosjektet «Unge møter eldre». Nå anbefaler hun resten av landet til å lære av engasjementet i Bydel Stovner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.01.2016 kl 12:03

Bildeserie

Statsministerbesøk

HILSER PÅ: Her ankommer statsminister Erna Solberg Haugenstua Omsorgssenter – og hilser på Ali Al-Jabri (17), som hun for øvrig har hatt på besøk i sin egen statsministerbolig.
– Takk for sist.
PROSJEKTLEDER: Diakon Liv Bergh ved Høybråten, Fossum og Stovner menighet har hentet ideen om «Unge møter eldre» fra tiden hun jobbet i Mortenstud kirke. Hun videreførte prosjektet til Stovner – hvor engasjementet har vist seg å være uvanlig stort.
I MØTE: Erna Solberg vil høre mer om prosjektet «Unge møter eldre».
PÅ PLASS: Stovners BU-leder Rashid Nawaz (Ap, f.v.), en av gründerne Ali Al-Jabri (17) bak «Unge møter eldre», statsminister Erna Solberg (H) og prosjektleder Liv Bergh.
ET HYGGELIG MØTE: Erna Solberg tok seg tid til å hilse på alle de eldre beboerne ved Haugenstua Omsorgssenter som var på plass i spisesalen for å spise lunsj.
TOK EN TRALL: Diakon og prosjektleder Liv Bergh finner fram gitaren og maner til fellessang av «Lille måltrost».
KAN IKKE NORSK: Tamilske Sulemma (f.v.) er så heldig at en av ungdommene i «Unge møter eldre», Nivata Ravi (16), kan tamilsk. Derfor er det svært hyggelig at Nivata kommer innom for å slå av en prat. Her er de i samtale med statsminister Erna Solberg og Ali Al-Jabri med Ravi som tolk.
BRER UT: Prost Anne Hilde Laland (f.v.), diakon Liv Bergh og kirkeverge Robert Wright mener prosjektet «Unge møter eldre» ble en såpass stor suksess på Stovner at de har videreført det til resten av Groruddalen – og ser også at det plukkes opp andre steder i byen.

Eldre beboere ved Haugenstua Omsorgsbolig fikk plutselig statsministeren, en delegasjon ungdommer, representanter fra Oslo-kirken og hele presse-Norge på besøk – midt under fredagslunsjen.

I høst skrev nemlig Ali Al-Jabri (17) et nettinnlegg på Aftenposten som en reaksjon på det han opplever som et negativt fokus på Groruddalen. 17-åringen inviterte derfor «alle» til å ta en nærmere titt på besøksordningen Unge møter eldre – hvor ungdom fra ulike kulturer drar på besøk til eldre ved sykehjem i hele Groruddalen. Statsminister Erna Solberg tok invitasjonen på strak arm.

Det er veldig hyggelig å komme hit i dag. Prosjektet viser hvor mye lokal kraft det er i Groruddalen til å gjøre ting som dette, sier Erna Solberg til Akers Avis Groruddalen.

Sjekk bildegalleriet til høyre.

Viser støtte

– Hvordan er det å ha statsministeren på besøk i dag?

– Det er stas, svarer Al-Jabri.

– Jeg er veldig glad for å ha statsministeren på besøk, at hun vier oss oppmerksomhet og at hun støtter prosjektet så godt som hun gjør. Det er noe vi verdsetter, fortsetter 17-åringen.

Les alt om besøket i Akers Avis Groruddalens papirutgave på onsdag eller i vår eAvis onsdag 3. februar.

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.