ANNONSE

Fossumparken ble endelig åpnet:

Nå har Stovner fått sin park

Nå har Stovner fått sin park

BOBLENDE GLEDE: Med såpebobler og grønn snor ble Fossumparken åpnet av byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen og Bjørnar Laabak fra kommunaldepartementet - med støtte fra Bydel Stovner.

Fossumparken ble åpnet med pomp og prakt som den siste av bydelsparkene i den forrige Groruddals-satsingen. Prosjektet har hatt en kostnadsramme på 62 millioner - og handler om mer enn bare park.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2017 kl 16:05

Se bildet større

VOLLEY: Flere av Vestli ILs volleyballspillere testet ut den nye banen. Det er flere ting de ønsker å ta opp i etterkant, som stålkanter og manglende nett ut mot Fossumveien.

Se bildet større

DANSET: Surreal Crew åpnet det hele med et danseshow.

Fossumparken, som i prosjektfasen ble kalt Linjeparken, er nå ferdig. Parken strekker seg foran Stovner senter som en aktivitetslunge med både sandvolley, benker, basketballbane og turnområde. Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) fikk æren av å åpne det hele sammen med statssekretær i kommunal- og moderneringsdepartementet, Bjørnar Laabak (H). I tillegg til park har det også blitt et helt nytt kollektiv- og veisystem i Fossumveien.

- Dette er den siste av de fire bydelsparkene som åpnes, og det er veldig gøy. Jeg har vært her oppe mange ganger, men det er noe annet når man ser at det står ferdig, sier Marcussen.

Hun tror parken blir et godt tilskudd til bydelen.

- Det har gått fra å være bare grått til grønt og aktiviteter, ikke minst har det blitt et sted å oppholde seg, sier hun.

En sosial møteplass

Hun er glad for at man kan se en sammenheng med sentrets uteplass.

- De har gjort så mye i tillegg som binder det sammen så det blir et sosialt møtepunkt.

Se bildet større

STOLT: Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz er stolt av parken.

Parken er et resultat av den forrige Groruddals-satsingen, der stat og kommune samarbeidet. Samarbeidet har de fortsatt med i den nye satsingen som skal vare i ti nye år.

- Det har blitt veldig fint her, det er mange år siden jeg var her sist, forteller Laabak.

- Det at beboerne har vært med i prosessen gjør at det skapes et eierforhold. Kollektivfelt og ny vei gjør det også tryggere og enklere å ferdes, sier han.

Selve festen ble sparket i gang med bydelens egen dansegruppe; Surreal Crew, som kom nesten til topps i årets Norske Talenter. Deretter ble det taler og utdeling av blomster til alle som har vært med i prosjektet.

Les hele saken om Fossumparken i vår eAvis og papirutgave. Hva synes du om parken? Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under.

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE