Ti år med kultursatsing
i Groruddalen

Ti år med kultursatsing<BR> i Groruddalen

I TI ÅR: I ti år har Groruddals-satsingen hjulpet kulturprosjekter på beina. Her sitter seniorrådgiver Thor Grinde i Kultur Uten Grenser, kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), nestleder i Kultur Uten Grenser, Iram Hassan, BU-leder Knut Røli (Ap), direktør Hilde Barstad i Kulturetaten og programansvarlig Helene Heger Voldner i Furuset bibliotek og aktivitetshus.


Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) møtte Kulturetaten og lokale ildsjeler på Furuset bibliotek for å snakke om hva ti år med Groruddals-satsing har betydd for kulturen.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:48

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap), direktør for Kulturetaten, Hilde Barstad, programansvarlig Helene Heger Voldner på Furuset bibliotek, seniorrådgiver Thor Grinde i Kultur Uten Grenser og nestleder Iram Hassan møttes på Furuset bibliotek og aktivitetshus for å oppsummere noe av det viktigste som har skjedd innen kultur i Groruddalen i løpet av ti år. De er alle enige om at midlene har blitt brukt til å forsterke møteplassene i de fire bydelene – og at det har vært en nødvendig satsing på kultur.

– Pengene fra Groruddals-satsingen har vært nødvendige midler for å kunne fullføre viktige kulturprosjekter i Groruddalen. De ekstra midlene fra satsingen har gjort at man faktisk kan realisere det, ellers ville det tatt mye lenger tid og kanskje ikke hatt like god kvalitet, forteller Barstad.

Skulpturparken

Et av prosjektene som trekkes fram er Rommensletta skulpturpark. Skulpturparken inngår i Alnaelva Miljøpark og Groruddalssatsingen, områdeløft for Haugenstua. Rommensletta skulpturpark ligger på Smedstua i Groruddalen i Oslo, og sto klar i 2013. Så langt har parken 13 skulpturer.

– Å bruke kunst som en måte å skape gode og attraktive plasser i lokalmiljøet har vært en viktig del av arbeidet. Det vil vi gjerne jobbe mer med. Når man snakker om skulpturparker tenker man kanskje på Vigelandsparken eller Ekeberg, men man må huske på at Rommensletta er en av de virkelig fine, sier hun.

Møteplassene

Byråden er enig. Hun mener kultur henger så nært sammen med alt annet i et samfunn.

– Det passer inn i alle områder i den forrige satsingen. Kulturen lager møteplassene, det gjør at folk får en identitet, og uavhengig av hvordan områdesatsingen vil se ut videre vil kulturen være en avgjørende del å ha med, sier Hansen.

Oppussingen av arbeiderboligene i Grorudveien 2-5, Bånkall gård, Nordre Lindeberg gård og Tveten gård har vært Kulturetatens ansvar.

– Groruddalsmidlene har vært nødvendig for å fullfinansiere prosjektene. Ofte dukker det opp utfordringer når man jobber med gamle hus, sier Barstad.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!