Bydel Stovner gjør helomvending med bydelsprisen:

Vil hylle forbilder
i fem kategorier

Vil hylle forbilder<BR> i fem kategorier

STOVNERHELTENE SKAL FRAM I LYSET: Leder av Mangfold-, oppvekst- og kulturkomiteen, Anette Trondal Olsen mener det er viktig å hylle de som står ekstra på for Stovner bydel. Derfor gjør de om på bydelsprisene og hyller Stovnerhelter i fem nye kategorier.


Stovner bydel gjør om den tradisjonelle bydelsprisen og vil hylle folk i fem kategorier; idrettspris, kulturpris, ung ildsjel, årets ildsjel og årets Stovnerambassadør. Hvem mener du fortjener ekstra oppmerksomhet?

Skrevet av:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 09:15

Bydel Stovner har en helt ny vri på det som kalles bydelsprisen. Denne gangen er det ikke én pris som deles ut, men fem. I den anledning ønsker bydelen seg forslag på kandidater som kan være aktuelle.

Hvem er din Stovnerhelt? Hvilken person, institusjon eller organisasjon har betydd mye for deg? Hvem er det som gjør Stovner til Stovner?

– Vi måtte tenke nytt nå. Og vi kommer til å jobbe med engasjementet for prisene i sosiale medier fremover. Det fenger så mange. Jeg håper disse prisene vil øke engasjementet til Stovnerinnbyggerne og det å delta i lokalsamfunnet sitt, forteller leder av Mangfold-, oppvekst- og kulturkomiteen, Anette Trondal Olsen.

Det er utrolig mye folk gjør som man ikke ser, og det er mye frivillig arbeid i det skjulte. Det ønsker vi å få fram.

Arrangerer en galla

Fristen for å nominere kandidater er allerede 12. februar. Før den tid kommer Akers Avis Groruddalen og Bydel Stovner til å presentere prisene på en litt annerledes måte. Du kan følge med i papiravisen, på våre nettsider og Facebook-sider fremover.

I mars skal Stovner arrangere en galla for å hylle de som står ekstra mye på for bydelen.

– Jeg tror hvis man viser hva det betyr å være delaktig i sine barns liv og i sitt nærmiljø så vil det være forebyggende. Og så kan man i alle kulturer se viktigheten av det å inkludere og bli inkludert, forteller Trondal Olsen.

Det er første gang bydelen deler ut prisene på denne måten. Prisen «Årets ildsjel» er den tidligere bydelsprisen. Det er også flere nykommere på lista, blant annet prisen «Ung ildsjel». Den kan tildeles personer under 25 år i bydelen som gjør en ekstra innsats som kommer befolkningen til gode.

– Det å ha en ung person som ungdommer kan se opp til er viktig, sier hun.

Presenterer kandidatene

Hun peker på det at det ikke alltid må være en person eller organisasjon som har gjort noe positivt hele veien.

– Det kan også være noen som har tatt noen gode valg, eller en snuoperasjon som ble til gode valg. Det å være et forbilde handler også om å gå foran å vise at man kan bryte sosiale mønstre og at det går an om man vil og sier ifra, forteller Trondal Olsen.

Alle kan sende inn sine forslag – og link for å nominere mennesker eller organisasjoner finner man på bydelens nettsider eller her.

– Vi ønsker også videre å presentere de nominerte kandidatene og presentere hver enkelt. Det kan gi en mestringsfølelse og gjøre folk stolte. På denne måten blir de sett og vist fram, smiler hun.

Følg med i avisen fremover for flere saker om Stovner bydelspriser denne våren. Les mer om prisene her.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!