Bydel Stovner gjør helomvending med bydelsprisen:

Vil hylle forbilder
i fem kategorier

Vil hylle forbilder<BR> i fem kategorier

STOVNERHELTENE SKAL FRAM I LYSET: Leder av Mangfold-, oppvekst- og kulturkomiteen, Anette Trondal Olsen mener det er viktig å hylle de som står ekstra på for Stovner bydel. Derfor gjør de om på bydelsprisene og hyller Stovnerhelter i fem nye kategorier.


Stovner bydel gjør om den tradisjonelle bydelsprisen og vil hylle folk i fem kategorier; idrettspris, kulturpris, ung ildsjel, årets ildsjel og årets Stovnerambassadør. Hvem mener du fortjener ekstra oppmerksomhet?

Skrevet av:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 09:15

Bydel Stovner har en helt ny vri på det som kalles bydelsprisen. Denne gangen er det ikke én pris som deles ut, men fem. I den anledning ønsker bydelen seg forslag på kandidater som kan være aktuelle.

Hvem er din Stovnerhelt? Hvilken person, institusjon eller organisasjon har betydd mye for deg? Hvem er det som gjør Stovner til Stovner?

– Vi måtte tenke nytt nå. Og vi kommer til å jobbe med engasjementet for prisene i sosiale medier fremover. Det fenger så mange. Jeg håper disse prisene vil øke engasjementet til Stovnerinnbyggerne og det å delta i lokalsamfunnet sitt, forteller leder av Mangfold-, oppvekst- og kulturkomiteen, Anette Trondal Olsen.

Det er utrolig mye folk gjør som man ikke ser, og det er mye frivillig arbeid i det skjulte. Det ønsker vi å få fram.

Arrangerer en galla

Fristen for å nominere kandidater er allerede 12. februar. Før den tid kommer Akers Avis Groruddalen og Bydel Stovner til å presentere prisene på en litt annerledes måte. Du kan følge med i papiravisen, på våre nettsider og Facebook-sider fremover.

I mars skal Stovner arrangere en galla for å hylle de som står ekstra mye på for bydelen.

– Jeg tror hvis man viser hva det betyr å være delaktig i sine barns liv og i sitt nærmiljø så vil det være forebyggende. Og så kan man i alle kulturer se viktigheten av det å inkludere og bli inkludert, forteller Trondal Olsen.

Det er første gang bydelen deler ut prisene på denne måten. Prisen «Årets ildsjel» er den tidligere bydelsprisen. Det er også flere nykommere på lista, blant annet prisen «Ung ildsjel». Den kan tildeles personer under 25 år i bydelen som gjør en ekstra innsats som kommer befolkningen til gode.

– Det å ha en ung person som ungdommer kan se opp til er viktig, sier hun.

Presenterer kandidatene

Hun peker på det at det ikke alltid må være en person eller organisasjon som har gjort noe positivt hele veien.

– Det kan også være noen som har tatt noen gode valg, eller en snuoperasjon som ble til gode valg. Det å være et forbilde handler også om å gå foran å vise at man kan bryte sosiale mønstre og at det går an om man vil og sier ifra, forteller Trondal Olsen.

Alle kan sende inn sine forslag – og link for å nominere mennesker eller organisasjoner finner man på bydelens nettsider eller her.

– Vi ønsker også videre å presentere de nominerte kandidatene og presentere hver enkelt. Det kan gi en mestringsfølelse og gjøre folk stolte. På denne måten blir de sett og vist fram, smiler hun.

Følg med i avisen fremover for flere saker om Stovner bydelspriser denne våren. Les mer om prisene her.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!