Budsjettforhandlinger i Bydel Bjerke:

Kulturhuset Påbanen
blir historie

Kulturhuset Påbanen<BR>blir historie

PREGET: Bydel Bjerkes budsjettmøte bar preg av en tung økonomisk situasjon.


Under budsjettforhandlingene i Bjerke bydelsutvalg forrige uke stemte politikerne for at aktiviteten i Kulturhuset Påbanen skal fordeles i bydelen. Budsjettforhandlingene bar preg av en vanskelig økonomisk situasjon.

Skrevet av:

Oppdatert:
20.12.2016 kl 16:07

Avisen har tidligere skrevet om forslaget fra daværende bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen og administrasjonen om å flytte virksomheten ut fra Kulturhuset Påbanen og inn i andre kulturhus i bydelen, som på Veitvet og Årvoll.

Årsaken er at det vil koste bydelen for mye å pusse opp huset ved Bjerke travbane i tillegg til at travbanen selv ønsker å gjøre noe med tomta i fremtiden. Under budsjettforhandlingene ble bydelsdirektørens forslag enstemmig vedtatt, med Frps innsigelser. Jørn Kveseth forslag om at administrasjonen skal utrede muligheter for tiltak for barn og unge på Årvoll, Tonsenhagen, Refstad og Risløkka ble enstemmig vedtatt i bydelsutvalgsmøtet torsdag 15. desember.

– Slik at denne delen av bydelen ikke blir uten den type aktiviteter som nå overføres og allerede er på Veitvet, sier han.

SVs Geirmund Jor synes vedtaket er trist.

– Det er leit at Påbanen blir borte i den formen det har hatt. Det er veldig synd, sier han.

Skyver kutt foran seg

Han reagerer på kuttene som må gjøres til neste år.

– Jeg tror ikke folk tenker at røde kutt er deiligere enn blå kutt, sier han.

Kveseth mener bydelen aldri har kuttet så mye før nå.

– Bjerke skyver 15 millioner kroner foran seg til neste år, og kutter 13 nå. Dette er faktisk det meste vi har kuttet med rød side, sier han.

Store deler av kuttene til Bjerke bydel skyldes det nye fordelingssystemet til bydelene. Jon Sandven (R) reagerer på de korte fristene lokalpolitikerne får til å sette seg inn i sakene.

– På tross av en rekke svakheter presset byrådet gjennom en hastebehandling før sommeren, som knapt ga bydelsutvalgene tid til å uttale seg.

– Av et bydelsbudsjett på 1,3 milliarder, som kutter på en rekke viktige områder, aksepterer politikerne at man til nød kan flytte på et par hundre tusen. Det er nesten så man tenker at det er meningsløst å drive lokalpolitikk i bydelene, raser han.

Raser mot Ap

Han reagerer på Aps stillhet mot bydelsdirektørens forslag.

– Vi har en samarbeidsavtale og er enige om mange saker. Rødt ville skjerme barnehagene fra planlagte kutt i vedlikehold av lekeplasser, driftsbudsjettene, og språkopplæring. Arbeiderpartiet synes stort sett dette var gode saker, men ville ikke gjøre endringer i bydelsdirektørens budsjettforslag. Det er ikke bydelsutvalget som bestemmer budsjettet, men byrådet og bydelsdirektøren. Det er synd at Arbeiderpartiet ikke vil utfordre dette, mener han.

Han roser derimot forslagene om å fjerne egenandelene på trygghetsalarmer til neste år, som salderes mot budsjettøkning etter bystyrebehandling. Dette ble vedtatt med stemmer fra Ap, SV, Rødt og Frp mot Venstre, Høyre og MDG.

– Vi vil ikke ta pengene til trygghetsalarmer nå forespeilet at vi får innsparingsforslag videre i 2017. Det skal en del til for at egenandelen der skal komme først i køen, mener Kenneth Eriksen (H).

Les hele artikkelen fra budsjettmøtet til Bydel Bjerke i vår papiravis og eAvis. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!