ANNONSE

Kummen var usikret i to måneder

Kummen var usikret  i to måneder

 

Ved Nedre Haugen borettslag er det en usikret kum kun et steinkast fra blokkene i to måneder. Etter at oppgitte beboere kontaktet avisen ble det imidlertid fart på sakene.

Tekst:

Publisert:

 - Jeg har hund og går tur hver dag. Jeg oppdaget kummen i begynnelsen av juni, forteller Inger Øvsthun.

Kummen ligger helt åpen i terrenget og hun ønsket å melde det til kommunen - slik at de kunne sikre kummen.

- Jeg ringte til fem kommunale etater den 2. juni, men ikke noe har skjedd.

Den 22. juli tok hun den samme runden med telefoner - også denne gangen skjøv etatene ansvaret over på hverandre.

- Mens etatene krangler om ansvarer, kan for eksempel barn falle oppi kummen. Den er ikke lett å se, og mange spiller ball og leker i området, forteller Øvsthun.

Hun anslår at det er over en meter ned til vannet i kummen.

- Hvor dypt vannet er aner jeg ikke, sier hun.

Da Akers Avis Groruddalen snakket med henne torsdag formiddag fryktet hun det kom til å skje en ulykke før noen tok ansvar. Etter hun kontaktet avisen ble det imidlertid fart i sakene.

- Mesta var nettopp her, og nå er alt fikset, sier Øvsthun fornøyd.

-Jeg skjønner godt at folk slutter å melde fra om ting til kommunen, når det er så vanskelig og nå fram. Vi kan ikke leve med et sånt byråkrati, påpeker hun

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE