- La bilen stå i morgen

- La bilen stå i morgen

 

Det er den klare oppfordringen fra Statens vegvesen, etter at det meldes ytterligere snøfall natt til tirsdag og tirsdag formiddag.

Tekst:

Publisert:

Statens vegvesen anbefaler trafikantene i Oslo-området til å reise kollektivt i morgen, tirsdag 20. januar.

- De som kan bør la bilen stå og reise kollektivt, sier overingeniør Marita Birkeland i Statens vegvesen.

Bakgrunnen for oppfordringen er at det er at det er mer snø i vente. Med temperaturer rundt null grader, vil det kunne føre til vanskelige kjøreforhold.

- De som må ta bilen til jobb, bør beregne ekstra tid til jobben, sier Birkeland.

Hun understreker at snø både i natt og i morgen tidlig gjør det svært utfordrende for brøytemannskapet å klare å holde snøen unna samtidig som rushtrafikken setter inn.

- I rushtrafikken blir også brøytebilene stående og da vil det naturlig nok ta lenger tid å få snøen unna. De som må ta bil bør legge inn ekstra tid, redusere hastigheten og holde god avstand til bilen foran, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.