ANNONSE

- La bilen stå på fredag

- La bilen stå på fredag

 

Oslo kommune oppfordrer alle til å reise kollektivt på fredag. Grunnen er svært forurenset luft.

Tekst:

Publisert:

 På sine nettsider oppfordrer Oslo kommune torsdag kveld alle til å la bilen stå på fredag. 

- På grunn av dårlig luftkvalitet i Oslo oppfordrer vi reisende til å la bilen stå og reise kollektivt fredag, skriver kommunen.

Både NSB og Ruter er i beredskap. 

Hittil i vinter har det vært omtrent ti dager med svært forurenset luft. De fleste av disse har vært i løpet av de to siste ukene, og det er målestasjoner på Manglerud og Hjortnes som har registrert høyest verdier.

Torsdag ettermiddag ble det også registrert svært forurenset luft i Oslo sentrum.

Torsdag kveld viste forøvrig målestasjonen på Alnabru at det var dårlig luft i dette området.

Det er eksos som er hovedforurensingskilden. 

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE