- La bilen stå på fredag

- La bilen stå på fredag

 

Oslo kommune oppfordrer alle til å reise kollektivt på fredag. Grunnen er svært forurenset luft.

Tekst:

Publisert:

 På sine nettsider oppfordrer Oslo kommune torsdag kveld alle til å la bilen stå på fredag. 

- På grunn av dårlig luftkvalitet i Oslo oppfordrer vi reisende til å la bilen stå og reise kollektivt fredag, skriver kommunen.

Både NSB og Ruter er i beredskap. 

Hittil i vinter har det vært omtrent ti dager med svært forurenset luft. De fleste av disse har vært i løpet av de to siste ukene, og det er målestasjoner på Manglerud og Hjortnes som har registrert høyest verdier.

Torsdag ettermiddag ble det også registrert svært forurenset luft i Oslo sentrum.

Torsdag kveld viste forøvrig målestasjonen på Alnabru at det var dårlig luft i dette området.

Det er eksos som er hovedforurensingskilden. 

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.