ANNONSE

La ned stein for hindutempelet

La ned stein for hindutempelet

SATT SITT PREG: Bård Folke Fredriksen (H) satt sitt preg på tomta ved å legge ned en grunnstein.

Statssekretær Bård Folke Fredriksen la ned grunnstein for det nye hindutempelet på Rommen sammen med blant annet Kjell Veivåg og Anders Røberg-Larsen. Etter 12 år er prosessen endelig i gang.

Tekst:

Publisert:

Siden 1996 har Norges Hindu Kultursenter holdt til i næringsbygg på Rødtvet. Nå er byggingen av et nytt tempel ved Rommen skole i gang. De har over 2400 medlemmer, og har vokst seg ut av lokalene på Rødtvet for lengst. Statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) fikk være med å legge en grunnstein på plass på Rommen.

- Jeg fulgte saken da jeg var byråd, sier han.

- Det er viktig at forskjellige religioner får sine samlingssteder. Norges Hindu Kultursenter er aktive mot sine medlemmer og i sitt nærmiljø i Groruddalen. Endelig får de et eget tempel, sier han.

Han fikk æren av å legge ned stein sammen med Kjell Veivåg (V) og Anders Røberg-Larsen (Ap). Veivåg sto på for tempelet fra begynnelsen.

- Det var ikke så mange tomter igjen i Oslo på den tiden, og det har vært en lang prosess med å skaffe finansiering og tomt. Dette kommer mange tusen tamilere til å få glede av.

Lang historie bak seg

Saken om hindutempelet har vært noe betent i flere år. Vestli Vel og Rommen vel har vært skeptiske til planene, og peker på parkeringsproblemer og støy. Hinduene har svart at de har søkt om parkering på en ny tomt ved siden av, og fått det. Nå er byggingen uansett i gang, og Kuddithamby Vamathevan er fornøyd.

- Dette har vi ventet lenge på. Det blir historisk for oss, og det er første gang man lager et slikt tempel rett fra jorda her, smiler han.

- Det hele har kostet cirka 62 millioner kroner, og jeg tror mange tamiler gleder seg.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE