Legevakt på Aker sykehus

Kampen om Aker sykehus' videre skjebne er ikke over. Senest mandag denne uka arrangerte Aker-venner i partiet Rødt et folkemøte i Grorud samfunnshus o...

Tekst:

Publisert:

Kampen om Aker sykehus' videre skjebne er ikke over. Senest mandag denne uka arrangerte Aker-venner i partiet Rødt et folkemøte i Grorud samfunnshus og på torsdag gjentok byrådet ønsket om en storbylegevakt.

Utgangspunktet for byrådet er at dagens legevakt i Storgata er «gammeldags». Til denne avis sier byråd Sylvi Listhaug (Frp): - Byrådet vil ha en ny moderne legevakt som har kort avstand til sykehustjenester for å redde liv når det står om tid. Videre understreker Listhaug at det er vesentlig at de akuttkirurgiske funksjonene på Aker opprettholdes.

Akers Avis Groruddalen har tidligere ment - og mener fortsatt - at all aktivitet på Aker sykehus er bedre enn ingen aktivitet. Også med tanke på å reetablere tradisjonell sykehusdrift dersom det skulle vise seg nødvendig. Noe vi er ganske overbevist om at det blir når eldrebølge og andre bølger skyller innover landet...

Lesere av denne spalte vet også at vår Aker-støtte går utover det å beholde et populært sykehus. Når sentrale politikere stadig vekk vil flytte «tunge» bedrifter til Groruddalen, som Statoils hovedkvarter og politihøgskolen, for å gi området et «løft», synes vi det er helt borti natta å ta fra oss den virksomheten som er full av kompetanse arbeidsplasser. Altså Aker.

Groruddalen er lei av å bli tråkket på. Nå vil vi ha den Groruddals-satsingen vi er lovet. Vi vil ha en åpen Alnaelv, vi vil ha lokk over E6, vi vil ha Fossumdiagonal, vi vil ha et kulturhus med kino. Og vi vil beholde Aker sykehus! Blant annet.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

 
Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.