ANNONSE

Legevakt på Aker sykehus

Kampen om Aker sykehus' videre skjebne er ikke over. Senest mandag denne uka arrangerte Aker-venner i partiet Rødt et folkemøte i Grorud samfunnshus o...

Tekst:

Publisert:

Kampen om Aker sykehus' videre skjebne er ikke over. Senest mandag denne uka arrangerte Aker-venner i partiet Rødt et folkemøte i Grorud samfunnshus og på torsdag gjentok byrådet ønsket om en storbylegevakt.

Utgangspunktet for byrådet er at dagens legevakt i Storgata er «gammeldags». Til denne avis sier byråd Sylvi Listhaug (Frp): - Byrådet vil ha en ny moderne legevakt som har kort avstand til sykehustjenester for å redde liv når det står om tid. Videre understreker Listhaug at det er vesentlig at de akuttkirurgiske funksjonene på Aker opprettholdes.

Akers Avis Groruddalen har tidligere ment - og mener fortsatt - at all aktivitet på Aker sykehus er bedre enn ingen aktivitet. Også med tanke på å reetablere tradisjonell sykehusdrift dersom det skulle vise seg nødvendig. Noe vi er ganske overbevist om at det blir når eldrebølge og andre bølger skyller innover landet...

Lesere av denne spalte vet også at vår Aker-støtte går utover det å beholde et populært sykehus. Når sentrale politikere stadig vekk vil flytte «tunge» bedrifter til Groruddalen, som Statoils hovedkvarter og politihøgskolen, for å gi området et «løft», synes vi det er helt borti natta å ta fra oss den virksomheten som er full av kompetanse arbeidsplasser. Altså Aker.

Groruddalen er lei av å bli tråkket på. Nå vil vi ha den Groruddals-satsingen vi er lovet. Vi vil ha en åpen Alnaelv, vi vil ha lokk over E6, vi vil ha Fossumdiagonal, vi vil ha et kulturhus med kino. Og vi vil beholde Aker sykehus! Blant annet.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE