Legger på svøm for første gang

Legger på svøm for første gang

 

I påskeferien skal det tas mange nye svømmetak på Nordtvet bad når 90 barn skal på gratis svømmekurs.

Tekst:

Publisert:

 - Den tragiske drukningsulykken på Svarttjern i fjor sommer, hvor to brødre på ni og tolv år mistet livet, har engasjert oss til et genuint ønske om å bidra, sier administrerende direktør Hanne Løvstad i Lebara.

- Som et samfunnsengasjert selskap med flerkulturelle kunder, ønsker vi å gi vårt bidrag til å bedre svømmekunnskapene hos innvandrerbarn i Oslo. Ingen liv bør gå tapt fordi barn ikke kan svømme, fortsetter Løvstad.

 

Samarbeid

Resultatet har blitt Lebara Svømmeskole, som for første gang går av stabelen på Nordtvet bad i  påskeuka. Dette er et samarbeid mellom Lebara, Norges Svømme­- forbund og Sportsklubben Speed.

- Vi er veldig glade for at fremtredende næringslivsaktører viser samfunnsansvar gjennom å bidra med konkrete samfunnsoppdrag i nærmiljøet. Til tross for at svømmeopplæring er en del av skolens ansvar er det mange barn som ikke får den svømmeopplæringen de har krav på. Dette er blant annet fordi det er altfor få svømmetimer, sier generalsekretær Bjørn Soleng i Norges Svømmeforbund.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.