Legger på svøm for første gang

Legger på svøm for første gang

 

I påskeferien skal det tas mange nye svømmetak på Nordtvet bad når 90 barn skal på gratis svømmekurs.

Tekst:

Publisert:

 - Den tragiske drukningsulykken på Svarttjern i fjor sommer, hvor to brødre på ni og tolv år mistet livet, har engasjert oss til et genuint ønske om å bidra, sier administrerende direktør Hanne Løvstad i Lebara.

- Som et samfunnsengasjert selskap med flerkulturelle kunder, ønsker vi å gi vårt bidrag til å bedre svømmekunnskapene hos innvandrerbarn i Oslo. Ingen liv bør gå tapt fordi barn ikke kan svømme, fortsetter Løvstad.

 

Samarbeid

Resultatet har blitt Lebara Svømmeskole, som for første gang går av stabelen på Nordtvet bad i  påskeuka. Dette er et samarbeid mellom Lebara, Norges Svømme­- forbund og Sportsklubben Speed.

- Vi er veldig glade for at fremtredende næringslivsaktører viser samfunnsansvar gjennom å bidra med konkrete samfunnsoppdrag i nærmiljøet. Til tross for at svømmeopplæring er en del av skolens ansvar er det mange barn som ikke får den svømmeopplæringen de har krav på. Dette er blant annet fordi det er altfor få svømmetimer, sier generalsekretær Bjørn Soleng i Norges Svømmeforbund.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

 
Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.