Lette hopp i tungt regnvær

Lette hopp i tungt regnvær

 

Cheerleaderne fra Viqueens hoppet høyt til værs under bydelsdagene pa Nedre Fossum gard, til tross for tungt regnvær.

 

Selv om regnet pøste ned utenfor Nedre Fossum gard, ble det ikke kuttet noe i programmet under bydelsdagene. Viqueens viste de fremmøtte hvorfor de tok med seg seks gull og ett sølv under NM i Cheerleading tidligere i ar.

- Jeg er veldig imponert over Viqueens, de holdt ut selv om det regnet. De skal ha en stor takk, sier kulturkonsulent Bjørn Holm.

Under bydelsdagene var det et tettpakket program, med bade tryllekunstner og indisk dans.

- Vi begynte dagen med a ga Folkehelseløypa og ha videre underholdning her. Vi ville fokusere pa barna, fordi det er sa mange barn i bydelen, sier han.

For barna

Med fokus pa barna inntok tryllekunstner Davido kulturscenen med bade duer og en kanin - til barnas store fornøyelse. Muskan Asghar (6) fikk prøve seg som tryllekunstnerassistent og synes det var utrolig morsomt.

- Jeg lo hele tiden og det var veldig fint a være pa scenen. Det er veldig gøy a trylle, smiler hun.

Davido heter egentlig Bjørn David Fevag. Tryllekunstneren synes det var et flott oppmøte og ønsker a engasjere bade barn og voksne med sitt show.

- Det er fint at det er barn i forskjellige aldre her, det betyr fin respons. Jeg prøver a lage showet mitt slik at barna synes det er gøy, og de voksne ikke kjeder seg. Jeg forandrer showet mitt hele tiden, sier Fevag, som akkurat har meldt seg pa Norske Talenter.

Ni uttrykk

Etter tryllekunstner, var det klart for indisk dans. Elevene fra danseskolen Sangai Narthanalayam viste fram ni ansiktsuttrykk da de fremførte sin dans i kultursalen. De viste fram uttrykkene kjærlighet, latter, sinne, vennlighet, modighet, mirakel, avsky, redsel og stillhet mens de danset, og til tross for tekniske problemer, løste de det ved a synge og spille pa instrumenter i stedet.

Dansen bestar av tre deler, og gjennom uttrykkene forklarer de handlingen i en historie. Alle elevene er fra 10-14 ar. I tillegg til dans, har de en utstilling av bilder som henger i kultursalen.

- Danserne stiller ut bilder med uttrykk og bevegelse. De er veldig flinke, mener Bjørn Holm.

Fargerikt

Det var ikke bare danseskolen Sangai Narthanalayam som viste fram bilder. Alle som tok turen til Nedre Fossum gard under bydelsdagene kunne se en fargerik utstilling ved Frivilligsentralen. Kunstner Anna-Liisa Silenti har jobbet med barna i Nedre Fossum gards barnehage, og laget to fargerike sommerfugler.

- Utstillingen kaller vi «Jungelens engel» og den sentrerer rundt sommerfuglen. Det er koselig med sa mye farger, da ser alle noe positivt nar de kommer inn her, forteller hun.

Hun forteller at barna er stolte av arbeidet de har gjort, og at alle barna har vært engasjerte.

- De har vært veldig flinke, og jeg vet at de er stolte av det de har fatt til, smiler hun.

Les mer om bydelsdagene på Stovner i gårsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Se bilder fra lørdagen i bildeserien under.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.