Lette hopp i tungt regnvær

Lette hopp i tungt regnvær

 

Cheerleaderne fra Viqueens hoppet høyt til værs under bydelsdagene pa Nedre Fossum gard, til tross for tungt regnvær.

Skrevet av:

 

Selv om regnet pøste ned utenfor Nedre Fossum gard, ble det ikke kuttet noe i programmet under bydelsdagene. Viqueens viste de fremmøtte hvorfor de tok med seg seks gull og ett sølv under NM i Cheerleading tidligere i ar.

- Jeg er veldig imponert over Viqueens, de holdt ut selv om det regnet. De skal ha en stor takk, sier kulturkonsulent Bjørn Holm.

Under bydelsdagene var det et tettpakket program, med bade tryllekunstner og indisk dans.

- Vi begynte dagen med a ga Folkehelseløypa og ha videre underholdning her. Vi ville fokusere pa barna, fordi det er sa mange barn i bydelen, sier han.

For barna

Med fokus pa barna inntok tryllekunstner Davido kulturscenen med bade duer og en kanin - til barnas store fornøyelse. Muskan Asghar (6) fikk prøve seg som tryllekunstnerassistent og synes det var utrolig morsomt.

- Jeg lo hele tiden og det var veldig fint a være pa scenen. Det er veldig gøy a trylle, smiler hun.

Davido heter egentlig Bjørn David Fevag. Tryllekunstneren synes det var et flott oppmøte og ønsker a engasjere bade barn og voksne med sitt show.

- Det er fint at det er barn i forskjellige aldre her, det betyr fin respons. Jeg prøver a lage showet mitt slik at barna synes det er gøy, og de voksne ikke kjeder seg. Jeg forandrer showet mitt hele tiden, sier Fevag, som akkurat har meldt seg pa Norske Talenter.

Ni uttrykk

Etter tryllekunstner, var det klart for indisk dans. Elevene fra danseskolen Sangai Narthanalayam viste fram ni ansiktsuttrykk da de fremførte sin dans i kultursalen. De viste fram uttrykkene kjærlighet, latter, sinne, vennlighet, modighet, mirakel, avsky, redsel og stillhet mens de danset, og til tross for tekniske problemer, løste de det ved a synge og spille pa instrumenter i stedet.

Dansen bestar av tre deler, og gjennom uttrykkene forklarer de handlingen i en historie. Alle elevene er fra 10-14 ar. I tillegg til dans, har de en utstilling av bilder som henger i kultursalen.

- Danserne stiller ut bilder med uttrykk og bevegelse. De er veldig flinke, mener Bjørn Holm.

Fargerikt

Det var ikke bare danseskolen Sangai Narthanalayam som viste fram bilder. Alle som tok turen til Nedre Fossum gard under bydelsdagene kunne se en fargerik utstilling ved Frivilligsentralen. Kunstner Anna-Liisa Silenti har jobbet med barna i Nedre Fossum gards barnehage, og laget to fargerike sommerfugler.

- Utstillingen kaller vi «Jungelens engel» og den sentrerer rundt sommerfuglen. Det er koselig med sa mye farger, da ser alle noe positivt nar de kommer inn her, forteller hun.

Hun forteller at barna er stolte av arbeidet de har gjort, og at alle barna har vært engasjerte.

- De har vært veldig flinke, og jeg vet at de er stolte av det de har fatt til, smiler hun.

Les mer om bydelsdagene på Stovner i gårsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Se bilder fra lørdagen i bildeserien under.

Siste nytt i Nyheter

Beundrer utålmodigheten

Byrådslederen lånte ut stolen til Maiuran (19) for en dag:

Beundrer utålmodigheten

 • politikk

Maiuran (19) fikk sitte i stolen til Raymond Johansen (Ap) og være byrådsleder for en dag. Johansen er mektig imponert over Linderud-gutten som står bak en plattform for unge entreprenører som praktisk talt vil redde verden – nå.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

 
Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

 
SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!