Lette hopp i tungt regnvær

Lette hopp i tungt regnvær

 

Cheerleaderne fra Viqueens hoppet høyt til værs under bydelsdagene pa Nedre Fossum gard, til tross for tungt regnvær.

 

Selv om regnet pøste ned utenfor Nedre Fossum gard, ble det ikke kuttet noe i programmet under bydelsdagene. Viqueens viste de fremmøtte hvorfor de tok med seg seks gull og ett sølv under NM i Cheerleading tidligere i ar.

- Jeg er veldig imponert over Viqueens, de holdt ut selv om det regnet. De skal ha en stor takk, sier kulturkonsulent Bjørn Holm.

Under bydelsdagene var det et tettpakket program, med bade tryllekunstner og indisk dans.

- Vi begynte dagen med a ga Folkehelseløypa og ha videre underholdning her. Vi ville fokusere pa barna, fordi det er sa mange barn i bydelen, sier han.

For barna

Med fokus pa barna inntok tryllekunstner Davido kulturscenen med bade duer og en kanin - til barnas store fornøyelse. Muskan Asghar (6) fikk prøve seg som tryllekunstnerassistent og synes det var utrolig morsomt.

- Jeg lo hele tiden og det var veldig fint a være pa scenen. Det er veldig gøy a trylle, smiler hun.

Davido heter egentlig Bjørn David Fevag. Tryllekunstneren synes det var et flott oppmøte og ønsker a engasjere bade barn og voksne med sitt show.

- Det er fint at det er barn i forskjellige aldre her, det betyr fin respons. Jeg prøver a lage showet mitt slik at barna synes det er gøy, og de voksne ikke kjeder seg. Jeg forandrer showet mitt hele tiden, sier Fevag, som akkurat har meldt seg pa Norske Talenter.

Ni uttrykk

Etter tryllekunstner, var det klart for indisk dans. Elevene fra danseskolen Sangai Narthanalayam viste fram ni ansiktsuttrykk da de fremførte sin dans i kultursalen. De viste fram uttrykkene kjærlighet, latter, sinne, vennlighet, modighet, mirakel, avsky, redsel og stillhet mens de danset, og til tross for tekniske problemer, løste de det ved a synge og spille pa instrumenter i stedet.

Dansen bestar av tre deler, og gjennom uttrykkene forklarer de handlingen i en historie. Alle elevene er fra 10-14 ar. I tillegg til dans, har de en utstilling av bilder som henger i kultursalen.

- Danserne stiller ut bilder med uttrykk og bevegelse. De er veldig flinke, mener Bjørn Holm.

Fargerikt

Det var ikke bare danseskolen Sangai Narthanalayam som viste fram bilder. Alle som tok turen til Nedre Fossum gard under bydelsdagene kunne se en fargerik utstilling ved Frivilligsentralen. Kunstner Anna-Liisa Silenti har jobbet med barna i Nedre Fossum gards barnehage, og laget to fargerike sommerfugler.

- Utstillingen kaller vi «Jungelens engel» og den sentrerer rundt sommerfuglen. Det er koselig med sa mye farger, da ser alle noe positivt nar de kommer inn her, forteller hun.

Hun forteller at barna er stolte av arbeidet de har gjort, og at alle barna har vært engasjerte.

- De har vært veldig flinke, og jeg vet at de er stolte av det de har fatt til, smiler hun.

Les mer om bydelsdagene på Stovner i gårsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Se bilder fra lørdagen i bildeserien under.

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!