Lette hopp i tungt regnvær

Lette hopp i tungt regnvær

 

Cheerleaderne fra Viqueens hoppet høyt til værs under bydelsdagene pa Nedre Fossum gard, til tross for tungt regnvær.

 

Selv om regnet pøste ned utenfor Nedre Fossum gard, ble det ikke kuttet noe i programmet under bydelsdagene. Viqueens viste de fremmøtte hvorfor de tok med seg seks gull og ett sølv under NM i Cheerleading tidligere i ar.

- Jeg er veldig imponert over Viqueens, de holdt ut selv om det regnet. De skal ha en stor takk, sier kulturkonsulent Bjørn Holm.

Under bydelsdagene var det et tettpakket program, med bade tryllekunstner og indisk dans.

- Vi begynte dagen med a ga Folkehelseløypa og ha videre underholdning her. Vi ville fokusere pa barna, fordi det er sa mange barn i bydelen, sier han.

For barna

Med fokus pa barna inntok tryllekunstner Davido kulturscenen med bade duer og en kanin - til barnas store fornøyelse. Muskan Asghar (6) fikk prøve seg som tryllekunstnerassistent og synes det var utrolig morsomt.


- Jeg lo hele tiden og det var veldig fint a være pa scenen. Det er veldig gøy a trylle, smiler hun.

Davido heter egentlig Bjørn David Fevag. Tryllekunstneren synes det var et flott oppmøte og ønsker a engasjere bade barn og voksne med sitt show.

- Det er fint at det er barn i forskjellige aldre her, det betyr fin respons. Jeg prøver a lage showet mitt slik at barna synes det er gøy, og de voksne ikke kjeder seg. Jeg forandrer showet mitt hele tiden, sier Fevag, som akkurat har meldt seg pa Norske Talenter.

Ni uttrykk

Etter tryllekunstner, var det klart for indisk dans. Elevene fra danseskolen Sangai Narthanalayam viste fram ni ansiktsuttrykk da de fremførte sin dans i kultursalen. De viste fram uttrykkene kjærlighet, latter, sinne, vennlighet, modighet, mirakel, avsky, redsel og stillhet mens de danset, og til tross for tekniske problemer, løste de det ved a synge og spille pa instrumenter i stedet.


Dansen bestar av tre deler, og gjennom uttrykkene forklarer de handlingen i en historie. Alle elevene er fra 10-14 ar. I tillegg til dans, har de en utstilling av bilder som henger i kultursalen.

- Danserne stiller ut bilder med uttrykk og bevegelse. De er veldig flinke, mener Bjørn Holm.

Fargerikt

Det var ikke bare danseskolen Sangai Narthanalayam som viste fram bilder. Alle som tok turen til Nedre Fossum gard under bydelsdagene kunne se en fargerik utstilling ved Frivilligsentralen. Kunstner Anna-Liisa Silenti har jobbet med barna i Nedre Fossum gards barnehage, og laget to fargerike sommerfugler.


- Utstillingen kaller vi «Jungelens engel» og den sentrerer rundt sommerfuglen. Det er koselig med sa mye farger, da ser alle noe positivt nar de kommer inn her, forteller hun.

Hun forteller at barna er stolte av arbeidet de har gjort, og at alle barna har vært engasjerte.

- De har vært veldig flinke, og jeg vet at de er stolte av det de har fatt til, smiler hun.

Les mer om bydelsdagene på Stovner i gårsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Se bilder fra lørdagen i bildeserien under.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!