Lette hopp i tungt regnvær

Lette hopp i tungt regnvær

 

Cheerleaderne fra Viqueens hoppet høyt til værs under bydelsdagene pa Nedre Fossum gard, til tross for tungt regnvær.

Skrevet av:

 

Selv om regnet pøste ned utenfor Nedre Fossum gard, ble det ikke kuttet noe i programmet under bydelsdagene. Viqueens viste de fremmøtte hvorfor de tok med seg seks gull og ett sølv under NM i Cheerleading tidligere i ar.

- Jeg er veldig imponert over Viqueens, de holdt ut selv om det regnet. De skal ha en stor takk, sier kulturkonsulent Bjørn Holm.

Under bydelsdagene var det et tettpakket program, med bade tryllekunstner og indisk dans.

- Vi begynte dagen med a ga Folkehelseløypa og ha videre underholdning her. Vi ville fokusere pa barna, fordi det er sa mange barn i bydelen, sier han.

For barna

Med fokus pa barna inntok tryllekunstner Davido kulturscenen med bade duer og en kanin - til barnas store fornøyelse. Muskan Asghar (6) fikk prøve seg som tryllekunstnerassistent og synes det var utrolig morsomt.

- Jeg lo hele tiden og det var veldig fint a være pa scenen. Det er veldig gøy a trylle, smiler hun.

Davido heter egentlig Bjørn David Fevag. Tryllekunstneren synes det var et flott oppmøte og ønsker a engasjere bade barn og voksne med sitt show.

- Det er fint at det er barn i forskjellige aldre her, det betyr fin respons. Jeg prøver a lage showet mitt slik at barna synes det er gøy, og de voksne ikke kjeder seg. Jeg forandrer showet mitt hele tiden, sier Fevag, som akkurat har meldt seg pa Norske Talenter.

Ni uttrykk

Etter tryllekunstner, var det klart for indisk dans. Elevene fra danseskolen Sangai Narthanalayam viste fram ni ansiktsuttrykk da de fremførte sin dans i kultursalen. De viste fram uttrykkene kjærlighet, latter, sinne, vennlighet, modighet, mirakel, avsky, redsel og stillhet mens de danset, og til tross for tekniske problemer, løste de det ved a synge og spille pa instrumenter i stedet.

Dansen bestar av tre deler, og gjennom uttrykkene forklarer de handlingen i en historie. Alle elevene er fra 10-14 ar. I tillegg til dans, har de en utstilling av bilder som henger i kultursalen.

- Danserne stiller ut bilder med uttrykk og bevegelse. De er veldig flinke, mener Bjørn Holm.

Fargerikt

Det var ikke bare danseskolen Sangai Narthanalayam som viste fram bilder. Alle som tok turen til Nedre Fossum gard under bydelsdagene kunne se en fargerik utstilling ved Frivilligsentralen. Kunstner Anna-Liisa Silenti har jobbet med barna i Nedre Fossum gards barnehage, og laget to fargerike sommerfugler.

- Utstillingen kaller vi «Jungelens engel» og den sentrerer rundt sommerfuglen. Det er koselig med sa mye farger, da ser alle noe positivt nar de kommer inn her, forteller hun.

Hun forteller at barna er stolte av arbeidet de har gjort, og at alle barna har vært engasjerte.

- De har vært veldig flinke, og jeg vet at de er stolte av det de har fatt til, smiler hun.

Les mer om bydelsdagene på Stovner i gårsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Se bilder fra lørdagen i bildeserien under.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!