– Like viktig som
å lære å lese

– Like viktig som <BR>å lære å lese

VISTE FRAM KODING: Abenezer (9) og Nora (9) på Ellingsrudåsen skole synes det er viktig å lære om programmering. De fikk vise fram det de har lært på AKS til byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Byrådet innfører enkelt programmeringskurs til 4. trinn i Oslo.


9-åringene Nora og Abenezer på Ellingsrudåsen skole tror det å lære koding vil hjelpe dem senere i livet. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er imponert over læreviljen – og vil ikke vente på regjeringen.

Skrevet av:

Oppdatert:
31.01.2017 kl 12:08

Kodekurs er ikke lagt inn i den ordinære læreplanen. Byrådslederen mener det trengs en endring av de nasjonale læreplanene som ble laget i 2006. Men byrådet vil ikke vente på regjeringen og har lagt inn penger i budsjettet til at alle 4. klassinger i Oslo skal få tilbud om kodekurs og programmering. Det er ungdomsskoleelever som lærer opp barneskoleelever, og på Ellingsrudåsen skole er de veldig glade for at de kan bruke datamaskinen så mye på skolen. Abenezer og Nora (9) har lært å lage tromme-musikk med kodeprogrammet.

– Det er fint at vi kan bruke dette videre for å skaffe oss jobb senere, sier Nora.

Byrådslederen tror koding vil være like viktig som de vanlige skolefagene i fremtiden.

Vi tror dette kommer til å være like viktig som å lære å lese, skrive og regne, forteller han.

Organiseres gjennom AKS

Tilbudet om kodekurs organiseres gjennom aktivitetsskolen (AKS), men er også et tilbud til elever som ikke går på AKS til vanlig. På Ellingsrudåsen har de fått inn elever fra Ellingsrud ungdomsskole til å hjelpe.

– Det at vi så tidlig benytter oss av kompetansen er veldig motiverende. Jeg håper dette blir mer enn et forsøk, og at regjeringen gir oss anledning til at dette blir en del av skoleplanen. Vi har ikke tid til å vente på dem nå, derfor får vi dette inn på AKS som er mulig. Det gjør også AKS mer spennende, sier byrådslederen.

Abenezer er fornøyd med å sitte foran Johansen i klasserommet.

– Det går helt fint. Jeg viser ham hva jeg lærer med trommeslag, sier han.

Gjelder for alle Osloskoler

Elevene bruker mye pc til vanlig på skolen, og hjemme på fritiden. 9-åringene Mahlet og Zarah bruker god tid til å lære seg om koding – og innrømmer at det er noe uvanlig å lære seg det i skoletiden.

– Det er veldig moro. Vi kan også si nå at vi kan mer om programmering enn mamma og pappa, sier Mahlet.

Bjarte Rørmark er assisterende avdelingsdirektør for pedagogisk utvikling og kvalitet i Utdanningsetaten. Han mener kodekurs er nødvendig fremover.

– Det å vite noe om hvordan en datamaskin virker blir viktigere og viktigere. Elevene i skolen skal til slutt ut i arbeidslivet, hvor det er forutsatt at man må kunne moderne teknologi. Vi mener det er viktig å satse på digital kompetanse i skolen. Det kan være mange ting, men også koding, sier han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!