Linjeparken får nytt navn

Linjeparken får nytt navn

ENGASJEMENT: Totalt fikk juryen inn 368 forslag til navneendring på Linjeparken. Ett forslag ble enstemmig vedtatt - og parken får nytt navn. Her står komitéleder Bjørn Hallme (Ap) med noen av forslagene som ble sendt inn.

Det kom inn totalt 368 forslag til navneendring på Linjeparken. 180 av dem er ulike - men ett forslag står igjen som «vinneren» med 65 stemmer.

Skrevet av:

For litt siden skrev Akers Avis Groruddalen om navneendringen av Linjeparken foran Stovner senter. Navnet Linjeparken kommer av en fase tidlig i planleggingen hvor parken var langstrakt langs Fossumveien. Det er den ikke lenger. En jury bestående av leder av Stovner miljø-og byutviklingskomité (MBK) Bjørn Hallme, leder av ungdomsrådet Saida Tufa og Per Opsahl som representant fra befolkningen har kommet fram til et vinnerforslag. Parken skal få navnet Fossumparken.

- Det var veldig overraskende at så mange sendte inn forslag. Noen av dem må også forbigås i stillhet, men vinnerforslaget ble enstemmig valgt.

Mange har reagert på saken

I følge tall fra bydelen har 13.000 sett deres videosnutt på Facebook, 450 personer har engasjert seg i form av reaksjoner, kommentarer og delinger. 146 av forslagene har kommet inn fra Facebook, 22 har kommet inn på nettsiden som ble kunngjort på bydelens sider og avisens nettsider, og ett forslag har blitt levert i håndskrevet form til bydelen.

- 53 foreslo navnet Senterparken, Stovnerparken ble foreslått, men det navnet finnes allerede og navnet Stovneroasen ble foreslått syv ganger, sier han.

Selv om mange av forslagene overlapper hverandre, har folk kommet med 180 unike forslag.

Stanset forslag om motorvei

Hallme vet at navnet Fossumparken har en tilknytning til området.

- Da jeg var bydelsutvalgsleder i 1976-80 fikk vi inn et forslag om at Fossumveien skulle bygges om til en firefelts motorvei fra Trondheimsveien til E6. I dag er Fossumveien fra Trondheimsveien og ned til Jorines vei blitt en miljøgate, sier han.

- Det avsluttes i disse tider med en park midt i mellom. Det er veldig hyggelig, og en park utenfor et oppgradert senter vil være til glede for beboere i nærområdet.

Nå er saken ute på høring. Deretter skal det hele avgjøres under bydelsutvalgsmøte den 15. desember.

- Saida Tufa i ungdomsrådet var også veldig opptatt av navnet, og det er gledelig. Det er jo ungdommen som skal bruke parken mye fremover.

Én vinner får oppmerksomhet

Vinneren skal også gjøres ekstra stas på. Juryen kom fram til at det skal være én vinner basert på den beste begrunnelsen for forslaget ettersom så mange sendte inn Fossumparken som forslag.

- Vinneren skal få en ordentlig premiering, lover han.

Hallme håper på flere slike prosesser i fremtiden.

- Det var veldig spennende å være med på. Vi var tre personer i juryen, og det var en enstemmig komité som gikk inn for forslaget. Det er første gang vi har hatt en slik prosess, og det synes jeg man kan se på senere også. Det ga mersmak, sier han.

- Engasjementet rundt saken understreker at folk vil være med på å bestemme.

Siste nytt i Nyheter

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

 
Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

- En klar marsjordre

Regjeringen med «gavepakke» til Manglerudprosjektet:

- En klar marsjordre

 • Manglerudprosjektet

1,1 milliard settes av i Nasjonal Transportplan (NTP) til oppstart av Manglerudprosjektet fremover. Oslopolitikerne forteller at de ikke vil akseptere løsninger som bygger ned boforholdene et sted for å gagne et annet - og ber vegvesenet gå i tenkeboksen.

Pusset opp for <BR>bedre arbeidsmiljø

Pusset opp for
bedre arbeidsmiljø

 • Barnevern

Alna barnevernstjeneste har flyttet til nye lokaler på Lindeberg. Målet er å skape en mer aktivitetsbasert hverdag på jobb.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!