ANNONSE

Linjeparken får nytt navn

Linjeparken får nytt navn

ENGASJEMENT: Totalt fikk juryen inn 368 forslag til navneendring på Linjeparken. Ett forslag ble enstemmig vedtatt - og parken får nytt navn. Her står komitéleder Bjørn Hallme (Ap) med noen av forslagene som ble sendt inn.

Det kom inn totalt 368 forslag til navneendring på Linjeparken. 180 av dem er ulike - men ett forslag står igjen som «vinneren» med 65 stemmer.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

LINJEPARKEN: Skal ikke lenger hete Linjeparken.

For litt siden skrev Akers Avis Groruddalen om navneendringen av Linjeparken foran Stovner senter. Navnet Linjeparken kommer av en fase tidlig i planleggingen hvor parken var langstrakt langs Fossumveien. Det er den ikke lenger. En jury bestående av leder av Stovner miljø-og byutviklingskomité (MBK) Bjørn Hallme, leder av ungdomsrådet Saida Tufa og Per Opsahl som representant fra befolkningen har kommet fram til et vinnerforslag. Parken skal få navnet Fossumparken.

- Det var veldig overraskende at så mange sendte inn forslag. Noen av dem må også forbigås i stillhet, men vinnerforslaget ble enstemmig valgt.

Mange har reagert på saken

I følge tall fra bydelen har 13.000 sett deres videosnutt på Facebook, 450 personer har engasjert seg i form av reaksjoner, kommentarer og delinger. 146 av forslagene har kommet inn fra Facebook, 22 har kommet inn på nettsiden som ble kunngjort på bydelens sider og avisens nettsider, og ett forslag har blitt levert i håndskrevet form til bydelen.

- 53 foreslo navnet Senterparken, Stovnerparken ble foreslått, men det navnet finnes allerede og navnet Stovneroasen ble foreslått syv ganger, sier han.

Selv om mange av forslagene overlapper hverandre, har folk kommet med 180 unike forslag.

Stanset forslag om motorvei

Hallme vet at navnet Fossumparken har en tilknytning til området.

- Da jeg var bydelsutvalgsleder i 1976-80 fikk vi inn et forslag om at Fossumveien skulle bygges om til en firefelts motorvei fra Trondheimsveien til E6. I dag er Fossumveien fra Trondheimsveien og ned til Jorines vei blitt en miljøgate, sier han.

- Det avsluttes i disse tider med en park midt i mellom. Det er veldig hyggelig, og en park utenfor et oppgradert senter vil være til glede for beboere i nærområdet.

Nå er saken ute på høring. Deretter skal det hele avgjøres under bydelsutvalgsmøte den 15. desember.

- Saida Tufa i ungdomsrådet var også veldig opptatt av navnet, og det er gledelig. Det er jo ungdommen som skal bruke parken mye fremover.

Én vinner får oppmerksomhet

Vinneren skal også gjøres ekstra stas på. Juryen kom fram til at det skal være én vinner basert på den beste begrunnelsen for forslaget ettersom så mange sendte inn Fossumparken som forslag.

- Vinneren skal få en ordentlig premiering, lover han.

Hallme håper på flere slike prosesser i fremtiden.

- Det var veldig spennende å være med på. Vi var tre personer i juryen, og det var en enstemmig komité som gikk inn for forslaget. Det er første gang vi har hatt en slik prosess, og det synes jeg man kan se på senere også. Det ga mersmak, sier han.

- Engasjementet rundt saken understreker at folk vil være med på å bestemme.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE