Lippestad på besøk
hos Fossheim

– Noe av det hyggeligste jeg har gjort som byråd

Lippestad på besøk <BR>hos Fossheim

INNOM AVDELINGENE: Byråd Geir Lippestad tok turen innom alle avdelingene på Fossheim for å se hva de gjør.

Som byråd for næring og eierskap besøker Geir Lippestad Oslo kommunes arbeidsmarkedsbedrifter. Sist fredag gikk turen innom Fossheim på Hasle.

Sammen med Oslo kommunes ti arbeidsmarkedsbedrifter vil han lage en plan for hvordan bedriftene kan utvikle seg, at flere får tilbud, samt sikre at Oslo kommune er en eier som bruker energi og kompetanse på sine viktige arbeidsmarkedsbedrifter.

– Å få møte de stolte og dyktige arbeidstakerne på Fossheim, er noe av det aller hyggeligste jeg har gjort som byråd, sier Geir Lippestad.

Å møte alle de som har sitt daglige virke i disse bedriftene er noe han finner veldig givende.

Det er mitt ansvar at de som får arbeidstrening på Fossheim får et så godt tilbud som mulig, sier han.

Nye ideer

– Jeg drar på besøk for å lære om bedriftene, samt få innspill til hvordan vi kan utvikle et bedre tilbud til de som får oppfølging fra bedriftene.

Ved å besøke Fossheim fikk han gode ideer om hvordan Oslo kommune kan bli en enda bedre eier og hvordan de kan bidra til å gi flere et like godt tilbud.

– De som har plass på Fossheim gjør en veldig god jobb. De er stolte av arbeidsplassen sin. Arbeid gir glede og livskvalitet, sier Lippestad.

Ulike pakkeoppdrag

Fossheim er en bedrift som eies av Oslo kommune og stiftelsen Fossheim Verksteder. De startet opp i 1967 og fyller 50 år til neste år.

– Vi er en bedrift som har en stor avdeling med personer med nedsatt funksjonsevne. De utfører mange forskjellige pakkeoppdrag, blant annet for TV-aksjonen og 125.000 studentpakker to ganger i året, sier markedsansvarlig Christina Skadberg i Fossheim.

– I tillegg tilbyr vi salg av HR -tjenester til private kunder, som sykefraværsoppfølging, konflikthåndtering, karriereveiledning og helsefremmende fokus på arbeidsplassen. Vi har også startet Catering, som har vist seg å være svært populært blant private kunder og bedrifter, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter gjør om rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører T-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!