Lippestad på besøk
hos Fossheim

– Noe av det hyggeligste jeg har gjort som byråd

Lippestad på besøk <BR>hos Fossheim

INNOM AVDELINGENE: Byråd Geir Lippestad tok turen innom alle avdelingene på Fossheim for å se hva de gjør.

Som byråd for næring og eierskap besøker Geir Lippestad Oslo kommunes arbeidsmarkedsbedrifter. Sist fredag gikk turen innom Fossheim på Hasle.

Sammen med Oslo kommunes ti arbeidsmarkedsbedrifter vil han lage en plan for hvordan bedriftene kan utvikle seg, at flere får tilbud, samt sikre at Oslo kommune er en eier som bruker energi og kompetanse på sine viktige arbeidsmarkedsbedrifter.

– Å få møte de stolte og dyktige arbeidstakerne på Fossheim, er noe av det aller hyggeligste jeg har gjort som byråd, sier Geir Lippestad.

Å møte alle de som har sitt daglige virke i disse bedriftene er noe han finner veldig givende.

Det er mitt ansvar at de som får arbeidstrening på Fossheim får et så godt tilbud som mulig, sier han.

Nye ideer

– Jeg drar på besøk for å lære om bedriftene, samt få innspill til hvordan vi kan utvikle et bedre tilbud til de som får oppfølging fra bedriftene.

Ved å besøke Fossheim fikk han gode ideer om hvordan Oslo kommune kan bli en enda bedre eier og hvordan de kan bidra til å gi flere et like godt tilbud.

– De som har plass på Fossheim gjør en veldig god jobb. De er stolte av arbeidsplassen sin. Arbeid gir glede og livskvalitet, sier Lippestad.

Ulike pakkeoppdrag

Fossheim er en bedrift som eies av Oslo kommune og stiftelsen Fossheim Verksteder. De startet opp i 1967 og fyller 50 år til neste år.

– Vi er en bedrift som har en stor avdeling med personer med nedsatt funksjonsevne. De utfører mange forskjellige pakkeoppdrag, blant annet for TV-aksjonen og 125.000 studentpakker to ganger i året, sier markedsansvarlig Christina Skadberg i Fossheim.

– I tillegg tilbyr vi salg av HR -tjenester til private kunder, som sykefraværsoppfølging, konflikthåndtering, karriereveiledning og helsefremmende fokus på arbeidsplassen. Vi har også startet Catering, som har vist seg å være svært populært blant private kunder og bedrifter, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.