Lippestad på besøk
hos Fossheim

– Noe av det hyggeligste jeg har gjort som byråd

Lippestad på besøk <BR>hos Fossheim

INNOM AVDELINGENE: Byråd Geir Lippestad tok turen innom alle avdelingene på Fossheim for å se hva de gjør.

Som byråd for næring og eierskap besøker Geir Lippestad Oslo kommunes arbeidsmarkedsbedrifter. Sist fredag gikk turen innom Fossheim på Hasle.

Skrevet av:

Sammen med Oslo kommunes ti arbeidsmarkedsbedrifter vil han lage en plan for hvordan bedriftene kan utvikle seg, at flere får tilbud, samt sikre at Oslo kommune er en eier som bruker energi og kompetanse på sine viktige arbeidsmarkedsbedrifter.

– Å få møte de stolte og dyktige arbeidstakerne på Fossheim, er noe av det aller hyggeligste jeg har gjort som byråd, sier Geir Lippestad.

Å møte alle de som har sitt daglige virke i disse bedriftene er noe han finner veldig givende.

Det er mitt ansvar at de som får arbeidstrening på Fossheim får et så godt tilbud som mulig, sier han.

Nye ideer

– Jeg drar på besøk for å lære om bedriftene, samt få innspill til hvordan vi kan utvikle et bedre tilbud til de som får oppfølging fra bedriftene.

Ved å besøke Fossheim fikk han gode ideer om hvordan Oslo kommune kan bli en enda bedre eier og hvordan de kan bidra til å gi flere et like godt tilbud.

– De som har plass på Fossheim gjør en veldig god jobb. De er stolte av arbeidsplassen sin. Arbeid gir glede og livskvalitet, sier Lippestad.

Ulike pakkeoppdrag

Fossheim er en bedrift som eies av Oslo kommune og stiftelsen Fossheim Verksteder. De startet opp i 1967 og fyller 50 år til neste år.

– Vi er en bedrift som har en stor avdeling med personer med nedsatt funksjonsevne. De utfører mange forskjellige pakkeoppdrag, blant annet for TV-aksjonen og 125.000 studentpakker to ganger i året, sier markedsansvarlig Christina Skadberg i Fossheim.

– I tillegg tilbyr vi salg av HR -tjenester til private kunder, som sykefraværsoppfølging, konflikthåndtering, karriereveiledning og helsefremmende fokus på arbeidsplassen. Vi har også startet Catering, som har vist seg å være svært populært blant private kunder og bedrifter, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!