Lippestad på besøk
hos Fossheim

– Noe av det hyggeligste jeg har gjort som byråd

Lippestad på besøk <BR>hos Fossheim

INNOM AVDELINGENE: Byråd Geir Lippestad tok turen innom alle avdelingene på Fossheim for å se hva de gjør.

Som byråd for næring og eierskap besøker Geir Lippestad Oslo kommunes arbeidsmarkedsbedrifter. Sist fredag gikk turen innom Fossheim på Hasle.

Skrevet av:

Sammen med Oslo kommunes ti arbeidsmarkedsbedrifter vil han lage en plan for hvordan bedriftene kan utvikle seg, at flere får tilbud, samt sikre at Oslo kommune er en eier som bruker energi og kompetanse på sine viktige arbeidsmarkedsbedrifter.

– Å få møte de stolte og dyktige arbeidstakerne på Fossheim, er noe av det aller hyggeligste jeg har gjort som byråd, sier Geir Lippestad.

Å møte alle de som har sitt daglige virke i disse bedriftene er noe han finner veldig givende.

Det er mitt ansvar at de som får arbeidstrening på Fossheim får et så godt tilbud som mulig, sier han.

Nye ideer

– Jeg drar på besøk for å lære om bedriftene, samt få innspill til hvordan vi kan utvikle et bedre tilbud til de som får oppfølging fra bedriftene.

Ved å besøke Fossheim fikk han gode ideer om hvordan Oslo kommune kan bli en enda bedre eier og hvordan de kan bidra til å gi flere et like godt tilbud.

– De som har plass på Fossheim gjør en veldig god jobb. De er stolte av arbeidsplassen sin. Arbeid gir glede og livskvalitet, sier Lippestad.

Ulike pakkeoppdrag

Fossheim er en bedrift som eies av Oslo kommune og stiftelsen Fossheim Verksteder. De startet opp i 1967 og fyller 50 år til neste år.

– Vi er en bedrift som har en stor avdeling med personer med nedsatt funksjonsevne. De utfører mange forskjellige pakkeoppdrag, blant annet for TV-aksjonen og 125.000 studentpakker to ganger i året, sier markedsansvarlig Christina Skadberg i Fossheim.

– I tillegg tilbyr vi salg av HR -tjenester til private kunder, som sykefraværsoppfølging, konflikthåndtering, karriereveiledning og helsefremmende fokus på arbeidsplassen. Vi har også startet Catering, som har vist seg å være svært populært blant private kunder og bedrifter, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!