- Livsfarlig veikryss

- Livsfarlig veikryss

 

Skolepatruljer skal sikre elever en tryggere skolevei. Men veikrysset i Stovnerveien ved Sparbutikken er alt for farlig til at ordningen kan gjennomføres.

Saken ble først tatt opp i miljø-, plan- og samferdselskomiteen, før den ble behandlet i bydelsutvalget torsdag kveld.

Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Stovner skole har vært på befaring med politiet, og har som et resultat av dette frarådet skolen å ha en skolepatrulje ved veikrysset like ved Sparbutikken.

- I krysset har du busser, biler og fotgjengere blandet sammen i en grøt. For små barn blir dette veikrysset alt for farlig, mener leder Per Opsahl (H) i miljø-, plan- og samferdselskomiteen.

Strakstiltak

Stovners lokalpolitikere drøftet saken under bydelsutvalgsmøtet torsdag kveld. Partiene var her enige om at strakstiltak må iverksettes. Bymiljøetaten er blitt bedt om å komme på banen, og det i et samarbeid med politiet.

- Folk med fagkompetanse må se hva det går an å gjøre med dette området, slik at krysset ikke blir så uoversiktelig som det er i dag, forteller Per Opsahl.

Et av forslagene som ble fremmet var et ønske om bedre lysregulering i krysset.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.