Nytt styre for Bjerke Ap

Løfter fram Aker sykehus

Løfter fram Aker sykehus

NYVALGT: Usman Asif er valgt til styreleder for Bjerke Ap.

Usman Asif har blitt valgt som ny styreleder i Bjerke Ap. En av hjertesakene er fremdriften av Aker som lokalsykehus - og at Aker kommer først i sykehuskøen.

Tekst:

Publisert:

Hvert år velger Bjerke Ap nytt styre under årsmøtet. Denne gangen ble Asif styreleder.

- Jeg ser veldig fram til å ta fatt på arbeidet og samarbeidet med våre folkevalgte og våre medlemmer. Jeg er stolt og glad for å lede Arbeiderpartiet i Bjerke bydel, forteller han.

På årsmøtet vedtok Bjerke Ap at de mener fremdriften med utbygging av Aker sykehus, med storbylegevakta, må prioriteres før et storsykehus på Gaustad.

- Disse sykehusene bør altså ikke planlegges parallelt, ettersom det kan føre til at planene for Aker sykehus skyves stadig lenger fram i tid, sier han.

I vedtaket fra Bjerke Ap står det også at de støtter Den Norske legeforenings uttalelse om at fremtidens sykehusstruktur for hovedstaden må baseres på bedre framskrivninger av befolkningsveksten.

En mangfoldig bydel

Asif mener bydelens styrke er variasjonen.

- Vår bydel grenser til Grunerløkka, Nordre Aker, Grorud, Alna og Nordmarka. Bjerke er like variert som omgivelsene våre, og det er nettopp dette som er styrken vår, at vi er en mangfoldig bydel med varierte boligområder, mener han.

- Samtidig er vi en bydel i kraftig vekst. Det medfører både utfordringer og muligheter. Først å fremst skal vi jobbe for at Bjerke fortsetter å være en bydel for alle - i tillegg er det naturlig at det blir en del aktiviteter relatert til valgkampen.

Bjerke Ap vil gjerne møte flere likesinnede fremover.

- Det er medlemmene som stemmer fram styret på årsmøtet, og vi vil gjerne ha flere medlemmer som kan være med på dette.

Dette er styret:

Usman Asif (Leder)

Monica Semb Sætre (Kasserer)

Lars Erik Fuglesang (Sekretær)

Janar Mousa (Kvinnepolitisk representant)

Bjørn Lundberg (som BU-leder Bjerke Ap)

Torstein Winger (som Gruppeleder Bjerke Ap)

3 Representanter fra hvert av lokallagene og AUF

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.