Løfter fram Bjørnson

Løfter fram Bjørnson

 

Trosterudvillaen er scene for forestillingen «Løft ditt hode» i forbindelse med Bjørnson-året som var.

Tekst:

Publisert:

- Bjørnson har blitt levende for meg, forteller Jannik Bonnevie.

Hun har jobbet lenge med stoffet til forestillingen «Løft ditt hode», sammen med sanger Berit Walaas og pianist Kristin Lunde. På søndag spiller de tre sammen i Trosterudvillaen.

- Vi serverer Bjørnsons egne tekster, med musikk, og snakker rundt ham, livet hans og det han gjorde.

Med forestillingen ønsker de å løfte fram mennesket Bjørnstjerne Bjørnson, gjennom dikt, sanger, musikk og fortellinger.

- Fortellinger som folk har et forhold til, men mange tenker kanskje ikke over at han også har skrevet mange dikt.

Bonnevie forteller at de i Bjørnson, møter et menneske som følger sin lengsel, tar sitt opprør på alvor og gir oss innblikk i nestekjærlighet.

Forestillingen er en del av Trosterudvillaens søndagskvelder med musikk og fortellinger, og leder av Foreningen Trosterudvillaen, Oddveig Bakke forteller at dørene åpnes klokka 18.00. Billetter selges ved døren.

Etter Bjørnsons død i 1910, sier stortingspresidenten at «tapet er større enn vi forstår.»

- Han har gjort noe med vår felles identitet, som vi kanskje ikke lenger er klar over. Gjennom sin måte å oppleve, se og tolke verden på, kan han være til stor inspirasjon, mener Bonnevie.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.