Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

Løfter fram tidlig innsats

INTERESSERT: Jonas Gahr Støre (Ap) var tydelig interessert i å snakke med utviklingslærerne på Rommen skole om deres tanker og erfaringer rundt tidlig innsats.

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Skrevet av:

Avisen har tidligere skrevet om Rommen skoles fem nye utviklingslærere for skoleåret 2016-2017. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) har sagt at de nå bevilger ekstra midler til skoler som har større utfordringer, såkalt positiv forskjellsbehandling. Derfor vil det ansettes totalt 21 nye utviklingslærere i Groruddalen i tiden fremover. De fem lærerne på Rommen jobber lekbetont med språk som hovedparaplyen fra 1.-4. trinn. Under der kommer matematikk, skriving og lesing.

- Det er ikke vanskelig å forstå at man må satse der elevmassen er slik den er her. Jeg tar med meg lærdom av at tidlig satsing er gyldig over alt. Man ser tidlig hvor behovene er så man kan sette inn krefter for å få et godt skoleløp videre, mener Gahr Støre.

Dalila, Yomi og Hamna fra tiende klasse fikk møte Jonas Gahr Støre i skolens bibliotek.

- Det er et godt miljø her. Vi har småsøsken som går her, og det er spesielt med så mange kulturer og språk på et sted, sier Yomi.

Les også: Hjelper elever «over kneika»

Må finne pengene

Topp-politikeren ble tydelig inspirert av ungdommen. Før han satt seg ned i biblioteket fikk han se intensivundervisningen med egne øyne på 2. trinn. Selv om intensivoppfølgingen begynner i Groruddalen, skal det gjelde i hele byen.

- Er dette noe Ap kan tenke seg å jobbe med på nasjonalt plan?

- Ja, det er det. Vi må sette kommunen i stand til å gjøre satsingene. Derfor mener jeg at tidlig innsats er en av våre hovedsaker i skolesatsingen. Det handler om å finne den rette måten å gi kommunen økonomi og innretning til å satse og virkeliggjøre det, mener Støre.

- Det handler om å kunne få de ekstra lærerkreftene målrettet inn i skolen.

- Hva tenker du om at majoriteten av utviklingslærerne blir ansatt i Groruddalen?

- Jeg legger til grunn at byrådet og kommunen vet hvordan de prioriterer og kjenner sin by, sier han.

Tilgang på helsepersonell

Han mener det handler om å ta debatten om helsepersonell i skolen et steg videre.

- Det handler også om skolehelsetjenesten og tilgang på psykolog og lege som kan avlaste så lærere kan være lærere. Jeg hørte de sa til meg at de blir tryggere når de vet at fagkompetansen er inne på skolen. Da kan de «bare» være lærere, og hvis noen trenger helsesøster eller psykolog så kan de få tilgang på det, sier Støre.

Han mener man har noen valg å gjøre i skolen når det kommer til økonomi.

- At man prioriterer å bruke milliarder av kroner på skattekutt i håp om å løse problemet har jeg liten tro på. Istedet kan man bruke pengene på dette, lærer for lærer, og helsesøster for helsesøster.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!