Løfter skolen sammen

Løfter skolen sammen

Stovner videregående skole


De siste årene har Stovner videregående skole hatt synkende søkertall. I fjor valgte 15 av 120 elever VG1 studiespesialisering på Stovner vgs. som førstevalg. Da bestemte skolen seg for å snu utviklingen.

Skrevet av:

At 105 elever i 2015 ville gå på en annen skole enn Stovner videregående skole var urovekkende for rektor Terje Wold og resten av staben.

– Vi tenkte at vi befinner oss i en alvorlig situasjon hvis denne trenden fortsetter. Stovner og Groruddalen trenger oss. Derfor måtte vi sette oss ned og begynne med en prosess. Det første spørsmålet vi stilte var «hvor ønsker vi at Stovner vgs. er i 2019?» – da fyller vi 40 år, forklarer rektoren.

Han inviterte til idémyldring denne uka om skolens fremtid med lærere, NAV-veiledere, bydelen og lokalpolitikere.

Vi ønsker at Stovner vgs. skal være et naturlig skolevalg i Groruddalen – og vi ønsker et godt forhold til nærmiljøet vårt, sier han.

Ikke dårligere enn andre

Siden januar har skolen jobbet med oppgaven.

– Vi har mye å skilte med, som at vi har et nyoppusset og flott bygg, en variert elevgruppe, kompetente og dedikerte ansatte, og vi er klare for en endring, sier han.

De har fått god støtte fra Oslo kommune og Utdanningsetaten.

– De vil ha en god skole her, og vi mener vi ikke er dårligere enn andre skoler, sier Wold.

Dermed begynte en snuoperasjon uten like. Fra 2015 til 2016 har de klart å øke andelen som fullfører skolen til 70 prosent, også på yrkesfag. De har snudd trenden fra en negativ utvikling i norsk hovedmål, og har oppnådd en firedobling av primærsøkertall til studiespesialiering.

– Vi har gått fra 15 til 60 søkere. Det viser at det skjer ting.

Forslag til forbedring

Det som er klart er at skolen har et omdømmeproblem. Flere på møtet er enige, og mener det handler om hvordan skolen blir snakket om til andre og potensielle elever. Flere forslag til forbedring er blant annet å få elever til å snakke om Stovner på ungdomsskolene, ha en bedre tilknytning til nærmiljøet og bydelen, samt finne de gode rollemodellene som kan snakke skolens sak. Ungdomsarbeider Bente Fedreheim i bydelen innrømmer at de kan bli flinkere til å framsnakke skolen. Hassan Afsahl (18) er en av elevene som kom til idémyldringen. Han er glad han valgte å gå på Stovner vgs.

– Jeg trives her. Jeg mener det handler om å se på skolen med et åpent sinn, sier han.

Han forteller at broren hans først begynte på Bjerke vgs., men byttet etter ett år.

– Han hørte på ryktene, men innså at han ville gå på Stovner. Nå går hele familien her.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!