ANNONSE

Hedret krigshelt

Hedret krigshelt

HEDRET KRIGSHELT: Krigsskolen på Linderud markerte frigjøringsdagen ved å legge ned en krans ved minnesmerket for Øyvinn Øi på Kalbakken.

Den første norske hæroffiseren som ble drept under 2. verdenskrig falt på Kalbakken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2017 kl 23:29

I anledning frigjøringsdagen markerte Krigsskolen på Linderud dette ved å legge ned en krans på minnesmerket over Øyvinn Øi.

Kaptein Øyvinn Øi ble skutt av tyskerne på Kalbakken den 9. april 1940, og ble med det den første norske hæroffiser som falt under krigen. På Kalbakken er det reist et minnesmerke over kapteinen, og i anledning 8. mai markerte Krigsskolen på Linderud dette.

– Det er viktig å opprettholde tradisjonene og minnes de som har falt i kamper for vår frihet. Man må huske historien, den kan ikke glemmes, sier kadett Magnus Bjurstedt, sjef for tradisjonsbærerne ved Krigsskolen.

– Viktig at folk vet om dette

Krigsskolen på Linderud markerer 8. mai hvert år, både som veterandag og frigjøringsdag.

Til seremonien var det bare militære som utgjorde publikum, og tradisjonsbærer Bjurstedt håper folk kjenner til historien i nærområdet.

– Jeg syns det er viktig at folk på Grorud kjenner til dette minnesmerket, sier kadetten.

Les mer om Øyvinn Øis historie og alt om markeringen på Kalbakken i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen eller i vår E-avis.

Siste nytt i Lokalhistorie

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

ANNONSE
Kontraktene er signert

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

 
Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

 
ANNONSE