Lurt trill rundt av «turister»

Lurt trill rundt av «turister»

 

Gerd Johansen var på vei hjem fra sin lokale matvarebutikk på Linderud da hun ble stoppet utenfor sin egen blokk.

- Det kom en mann som  ropte om en adresse på gebrokkent norsk. Plutselig kommer det to menn til.  De sto alle rundt meg med et kart og maste om en adresse, sier hun.

Gerd forklarte mennene at hun ikke forsto hva de snakket om, og de tre mennene forsvant raskt. Da luktet Gerd lunta og sjekket om hun fremdeles hadde lommeboken sin i rullatoren. Det hadde hun ikke.

- Jeg ble frastjålet 1400 kroner og frikortet mitt. Jeg prøvde å løpe etter mennene, men de var forduftet bortover Linderudveien, forklarer hun.

- Hvordan så ranerne ut?

- De var av utenlandsk opprinnelse og mørkhudede alle tre. Jeg rakk ikke å få et ordentlig blikk på dem. Det hele skjedde så raskt, sier hun.

Hendelsen er blitt anmeldt til politet, og hun har ordnet opp med frikortet. Likevel har det hele naturlig nok vært en vemmelig opplevelse for Johansen.

- Jeg blir urolig og kvalm. Det er ufattelig frekt og sjofelt gjort. Heldigvis hadde jeg ikke nøklene mine i rullatoren, men i lomma, og bankkortet lå igjen hjemme. Hvis ikke hadde jeg nok tapt alt, sier hun.

Spesielt syntes hun det er vondt at utenlandske bander kommer til landet for å plyndre.

- Jeg har aldri hatt noe imot utlendinger i Norge, og jeg kjenner flere som jeg er venner med på Linderud.

- Når slikt skjer klarer jeg likevel ikke å holde meg unna stygge tanker. Til og med tyskerne oppførte seg bedre her under krigen.

Frykter fremtiden

Johansen er redd for at det bare blir mer og mer av samme typen kriminalitet i Norge.

- Det er synd å si, men jeg synes synd på de generasjonene som kommer etter meg. Se hvordan samfunnet har blitt i dag. Det finnes ingen moral igjen.

- Nå må vi være redde for å gå ut midt på lyse dagen. Det kan da ikke være slik vi vil ha det, sukker hun.

 

Utenlandske bander herjer i Groruddalen

I det siste har hoved-staden sett en dramatisk økning i tyveri og ran fra utenlandske bander. Også i Groruddalen operer bandene åpenlyst.

Spesielt utsatt er de eldre som blir lurt trill rundt av frekke øst-europeere.

Også i Groruddalen finnes problemet.

- De utenlandske bandene operer i hele Oslo, og også i Groruddalen. De finnes både på sentrene og rundt omkring i dalen. Ofte går de på eldre folk, forklarer jourhavende ved Stovner politistasjon.

- Hvordan opererer de?

- De forleder folk. De følger nøye med, tar bort oppmerksomheten, og tar det de vil ha. Dette er profesjonelle folk som vet hva de driver med, sier han.

- Hvem gjør dette?

- Det er utlendinger som kommer hit for å svindle. Det er mange rumenere, men generelt er det folk fra øst-europa, sier han.

De vanligste måtene de utenlandske bandene lurer deg på er å selge tepper eller gull på gata. De frekkeste tyvene stjeler også pin-koden din i minibanken, før de rapper kortet ditt og tømmer det for penger.

- Folk må være ytterst skeptiske om de får tilbud om å handle varer på gata. Man må også være skeptisk om man blir tilbudt hjelp på åpen gate. Når du bruker bankkortet må du også passe på å skjule koden, og man må sørge for å ha kontroll på lommeboka til enhver tid, forklarer politibetjent  Solbakken.

Tyvene risikerer fengsel i Norge, men fengselslivet i Norge ser ikke akkurat ut til å virke avskrekkende.

- De kalkulerer risikoen, men de avstår jo ikke fra å begå ugjerningen, forteller jourhavende.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!