Lurt trill rundt av «turister»

Lurt trill rundt av «turister»

 

Gerd Johansen var på vei hjem fra sin lokale matvarebutikk på Linderud da hun ble stoppet utenfor sin egen blokk.

Skrevet av:

- Det kom en mann som  ropte om en adresse på gebrokkent norsk. Plutselig kommer det to menn til.  De sto alle rundt meg med et kart og maste om en adresse, sier hun.

Gerd forklarte mennene at hun ikke forsto hva de snakket om, og de tre mennene forsvant raskt. Da luktet Gerd lunta og sjekket om hun fremdeles hadde lommeboken sin i rullatoren. Det hadde hun ikke.

- Jeg ble frastjålet 1400 kroner og frikortet mitt. Jeg prøvde å løpe etter mennene, men de var forduftet bortover Linderudveien, forklarer hun.

- Hvordan så ranerne ut?

- De var av utenlandsk opprinnelse og mørkhudede alle tre. Jeg rakk ikke å få et ordentlig blikk på dem. Det hele skjedde så raskt, sier hun.

Hendelsen er blitt anmeldt til politet, og hun har ordnet opp med frikortet. Likevel har det hele naturlig nok vært en vemmelig opplevelse for Johansen.

- Jeg blir urolig og kvalm. Det er ufattelig frekt og sjofelt gjort. Heldigvis hadde jeg ikke nøklene mine i rullatoren, men i lomma, og bankkortet lå igjen hjemme. Hvis ikke hadde jeg nok tapt alt, sier hun.

Spesielt syntes hun det er vondt at utenlandske bander kommer til landet for å plyndre.

- Jeg har aldri hatt noe imot utlendinger i Norge, og jeg kjenner flere som jeg er venner med på Linderud.

- Når slikt skjer klarer jeg likevel ikke å holde meg unna stygge tanker. Til og med tyskerne oppførte seg bedre her under krigen.

Frykter fremtiden

Johansen er redd for at det bare blir mer og mer av samme typen kriminalitet i Norge.

- Det er synd å si, men jeg synes synd på de generasjonene som kommer etter meg. Se hvordan samfunnet har blitt i dag. Det finnes ingen moral igjen.

- Nå må vi være redde for å gå ut midt på lyse dagen. Det kan da ikke være slik vi vil ha det, sukker hun.

 

Utenlandske bander herjer i Groruddalen

I det siste har hoved-staden sett en dramatisk økning i tyveri og ran fra utenlandske bander. Også i Groruddalen operer bandene åpenlyst.

Spesielt utsatt er de eldre som blir lurt trill rundt av frekke øst-europeere.

Også i Groruddalen finnes problemet.

- De utenlandske bandene operer i hele Oslo, og også i Groruddalen. De finnes både på sentrene og rundt omkring i dalen. Ofte går de på eldre folk, forklarer jourhavende ved Stovner politistasjon.

- Hvordan opererer de?

- De forleder folk. De følger nøye med, tar bort oppmerksomheten, og tar det de vil ha. Dette er profesjonelle folk som vet hva de driver med, sier han.

- Hvem gjør dette?

- Det er utlendinger som kommer hit for å svindle. Det er mange rumenere, men generelt er det folk fra øst-europa, sier han.

De vanligste måtene de utenlandske bandene lurer deg på er å selge tepper eller gull på gata. De frekkeste tyvene stjeler også pin-koden din i minibanken, før de rapper kortet ditt og tømmer det for penger.

- Folk må være ytterst skeptiske om de får tilbud om å handle varer på gata. Man må også være skeptisk om man blir tilbudt hjelp på åpen gate. Når du bruker bankkortet må du også passe på å skjule koden, og man må sørge for å ha kontroll på lommeboka til enhver tid, forklarer politibetjent  Solbakken.

Tyvene risikerer fengsel i Norge, men fengselslivet i Norge ser ikke akkurat ut til å virke avskrekkende.

- De kalkulerer risikoen, men de avstår jo ikke fra å begå ugjerningen, forteller jourhavende.

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!