Lurt trill rundt av «turister»

Lurt trill rundt av «turister»

 

Gerd Johansen var på vei hjem fra sin lokale matvarebutikk på Linderud da hun ble stoppet utenfor sin egen blokk.

- Det kom en mann som  ropte om en adresse på gebrokkent norsk. Plutselig kommer det to menn til.  De sto alle rundt meg med et kart og maste om en adresse, sier hun.

Gerd forklarte mennene at hun ikke forsto hva de snakket om, og de tre mennene forsvant raskt. Da luktet Gerd lunta og sjekket om hun fremdeles hadde lommeboken sin i rullatoren. Det hadde hun ikke.

- Jeg ble frastjålet 1400 kroner og frikortet mitt. Jeg prøvde å løpe etter mennene, men de var forduftet bortover Linderudveien, forklarer hun.

- Hvordan så ranerne ut?

- De var av utenlandsk opprinnelse og mørkhudede alle tre. Jeg rakk ikke å få et ordentlig blikk på dem. Det hele skjedde så raskt, sier hun.

Hendelsen er blitt anmeldt til politet, og hun har ordnet opp med frikortet. Likevel har det hele naturlig nok vært en vemmelig opplevelse for Johansen.

- Jeg blir urolig og kvalm. Det er ufattelig frekt og sjofelt gjort. Heldigvis hadde jeg ikke nøklene mine i rullatoren, men i lomma, og bankkortet lå igjen hjemme. Hvis ikke hadde jeg nok tapt alt, sier hun.

Spesielt syntes hun det er vondt at utenlandske bander kommer til landet for å plyndre.

- Jeg har aldri hatt noe imot utlendinger i Norge, og jeg kjenner flere som jeg er venner med på Linderud.

- Når slikt skjer klarer jeg likevel ikke å holde meg unna stygge tanker. Til og med tyskerne oppførte seg bedre her under krigen.

Frykter fremtiden

Johansen er redd for at det bare blir mer og mer av samme typen kriminalitet i Norge.

- Det er synd å si, men jeg synes synd på de generasjonene som kommer etter meg. Se hvordan samfunnet har blitt i dag. Det finnes ingen moral igjen.

- Nå må vi være redde for å gå ut midt på lyse dagen. Det kan da ikke være slik vi vil ha det, sukker hun.


 

Utenlandske bander herjer i Groruddalen

I det siste har hoved-staden sett en dramatisk økning i tyveri og ran fra utenlandske bander. Også i Groruddalen operer bandene åpenlyst.

Spesielt utsatt er de eldre som blir lurt trill rundt av frekke øst-europeere.

Også i Groruddalen finnes problemet.

- De utenlandske bandene operer i hele Oslo, og også i Groruddalen. De finnes både på sentrene og rundt omkring i dalen. Ofte går de på eldre folk, forklarer jourhavende ved Stovner politistasjon.

- Hvordan opererer de?

- De forleder folk. De følger nøye med, tar bort oppmerksomheten, og tar det de vil ha. Dette er profesjonelle folk som vet hva de driver med, sier han.

- Hvem gjør dette?

- Det er utlendinger som kommer hit for å svindle. Det er mange rumenere, men generelt er det folk fra øst-europa, sier han.

De vanligste måtene de utenlandske bandene lurer deg på er å selge tepper eller gull på gata. De frekkeste tyvene stjeler også pin-koden din i minibanken, før de rapper kortet ditt og tømmer det for penger.

- Folk må være ytterst skeptiske om de får tilbud om å handle varer på gata. Man må også være skeptisk om man blir tilbudt hjelp på åpen gate. Når du bruker bankkortet må du også passe på å skjule koden, og man må sørge for å ha kontroll på lommeboka til enhver tid, forklarer politibetjent  Solbakken.

Tyvene risikerer fengsel i Norge, men fengselslivet i Norge ser ikke akkurat ut til å virke avskrekkende.

- De kalkulerer risikoen, men de avstår jo ikke fra å begå ugjerningen, forteller jourhavende.

 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!