- Må bli flinkere til å kreve

- Må bli flinkere til å kreve

 

Christin Sund og Ove Brandt er ikke i tvil om at utfordringene står i kø i Groruddalen, og at dalen fortjener et skikkelig stort løft. Men de mener det er feil å kaste seg over Jan Bøhler, siden han er den som skriker høyest for dalen.

 Det har kommet både mange positive og noen negative kommentarer på at det ble skrevet på lederplass i denne avisen at løftene til Groruddalen kun er «Bla-Bla-Bla». Ove Brandt og Christin Sund, som begge er medlemmer i lokalt Ap-lag i Groruddalen, forstår at begeret nærmer seg fullt for Grorud-dalen.

- Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen, siden det er gitt klare lovnader. Jeg har selv tenkt tanken om å melde meg helt ut av politikken i det siste, men det er ikke noe annet parti for meg enn Ap, sier Sund, og fortsetter:

- Vi blir for glade for små tiltak i dalen og må bli flinkere til å kreve.

Brandt er langt på vei enig.

- Vi behøver heller ikke å bli glade hver gang det dukker opp et nytt terminalbygg, bare fordi det pakkes inn i en park, sier han.

 

Målene ikke oppnådd

Etter at Oslo universitetssykehus bestemte seg for å satse på et storby-sykehus på Ullevål - noe som betyr at Aker legges ned som lokalsykehus, har  blant Jan Bøhler, leder i Oslo Ap, fått mye kritikk.

Ikke bare med hensyn til sykehus-nedleggelsen, men også i forhold til andre viktige byut- viklingsgrep Groruddalen er lovet, men som fremdeles ikke har sett dagens lys.

- Jeg mener kritikken mot partilederen vår ikke er berettiget. Det er riktig at han ikke har oppnådd sine mål for Groruddalen foreløpig, men jobben er ikke ferdig heller. Og han kan ikke gjøre jobben alene,  sier Brandt.

- Jeg tror heller ikke det finnes noen bedre mann for dalen enn Jan Bøhler. Jan tør å skrike høyt for dalen, fortsetter Sund.

 

Pådriver og brysom

Brandt nevner en rekke saker hvor Jan Bøhler har vært en idéskaper eller pådriver. Blant annet gratis kjernetid i barnehagene, lokket over E6, mobil politipost, sykkelveier, flerbrukshall på Grorud og kampen for å få til en konstruktiv integreringsdebatt.

- Ved at Jan Bøhler til stadighet er på banen når det kommer til uliketiltak for Groruddalen så kan man ikke unngå å se at det nytter. Slikt koster og en kan fort bli sett på som brysom. Derfor er det veldig viktig at ingen skal være i tvil om at Jan har dalen bak seg. Han har fortsatt vår fulle støtte i kampen for Groruddalen. Nå gjelder det ikke minst i kampen for fortsatt drift på Aker sykehus, sier Brandt og Sund.

- Jan Bøhler har løfta dalen opp som utviklingssak på et nasjonalt plan, understreker Sund.

- Derfor er vi oppgitte over at han møter motstand på hjemme-bane, fortsetter Brandt.

 

Huken og Aker

Begge to hjertesaker hvor de vet at Arbeiderpartiet spiller en sentral rolle for å lykkes. Sund er oppgitt over at Oslo Ap gikk inn for å pumpe Alnaelva, og mener det er feil at partiet ikke vil si noe om standpunktet sitt i forhold til Huken, før det foreligger en reguleringssak.

- En utvidelse av Huken er en rasering av marka, sier Sund bestemt.

- En avgjørelse i forhold til Huken må tas av hele partiet. Ikke et par enkeltpersoner, sier Brandt.

Selv om Huken-saken mest sannsynlig skal behandles politisk i løpet av året, er det imidlertid lite som tyder på at Oslo Ap tar standpunkt i forhold til dette på årsmøtet sitt om en uke.

- Jeg mener egentlig dette ikke bør være en politisk sak. Marka-loven er vedtatt og Arbeiderpartiet har kjempet for denne loven. Jeg mener heller ikke det er noen tvil om at en utvidelse bryter med markaloven, sier hun.

I forhold til Aker sykehus mener begge to at helseministeren har opptrådt arrogant.

- Det er provoserende at helseministeren ikke møter opp for å ta i mot 38.268 underskrifter. Visste hun at hun ikke hadde mulighet til å møte opp denne dagen, burde hun avtalt et annet tidspunkt for overrekkelsen i stedet for å sende en statssekretær, sier Brandt.

 

Generell frustrasjon

Brandt mener denne underskriftskampanjen spenner seg utover selve Aker sykehus-saken.

- Mobiliseringsviljen gjelder nok vel så mye generell frustrasjon på Groruddalens vegne som selve nedleggelsen av sykehuset, sier han og fortsetter å snakke om nettopp Aker:

- Aker Sykehus har vært og er den største offentlige arbeidsplassen i Groruddalen. Noe som betyr at Aker Sykehus faktisk er et veldig viktig bidrag, kanskje det viktigste Staten har bidratt med når det gjelder utjevning av levekårne i mellom øst og vest i Oslo.

- Skal den eneste typen statlige arbeidsplasser i Groruddalen være på Alnabruterminalen, så får du et enda tydeligere skille mellom øst og vest, mener han.

Nå mener begge to det er viktig at man står sammen om å gi Groruddalen et skikkelig løft. Det understreker de også gjelder innad i Arbeiderpartiet.

Søndag samles de rødgrønne regjeringspartiene til budsjettkonferanse. Brandt mener at når det ropes blablabla, så må det være finansminister Sigbjørn Johnsen som skal bla opp.

- Vi skal ikke fortrenge at den rødgrønne-regjeringen har bladd opp atskillige millioner kroner til Groruddalen, men dalens beboere forventer mer, mye mer. Og det fortjener Groruddalen. Utfordringene står i kø, sier Brandt.

Siste nytt i Nyheter

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

 
Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!