- Må bli flinkere til å kreve

- Må bli flinkere til å kreve

 

Christin Sund og Ove Brandt er ikke i tvil om at utfordringene står i kø i Groruddalen, og at dalen fortjener et skikkelig stort løft. Men de mener det er feil å kaste seg over Jan Bøhler, siden han er den som skriker høyest for dalen.

Skrevet av:

 Det har kommet både mange positive og noen negative kommentarer på at det ble skrevet på lederplass i denne avisen at løftene til Groruddalen kun er «Bla-Bla-Bla». Ove Brandt og Christin Sund, som begge er medlemmer i lokalt Ap-lag i Groruddalen, forstår at begeret nærmer seg fullt for Grorud-dalen.

- Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen, siden det er gitt klare lovnader. Jeg har selv tenkt tanken om å melde meg helt ut av politikken i det siste, men det er ikke noe annet parti for meg enn Ap, sier Sund, og fortsetter:

- Vi blir for glade for små tiltak i dalen og må bli flinkere til å kreve.

Brandt er langt på vei enig.

- Vi behøver heller ikke å bli glade hver gang det dukker opp et nytt terminalbygg, bare fordi det pakkes inn i en park, sier han.

 

Målene ikke oppnådd

Etter at Oslo universitetssykehus bestemte seg for å satse på et storby-sykehus på Ullevål - noe som betyr at Aker legges ned som lokalsykehus, har  blant Jan Bøhler, leder i Oslo Ap, fått mye kritikk.

Ikke bare med hensyn til sykehus-nedleggelsen, men også i forhold til andre viktige byut- viklingsgrep Groruddalen er lovet, men som fremdeles ikke har sett dagens lys.

- Jeg mener kritikken mot partilederen vår ikke er berettiget. Det er riktig at han ikke har oppnådd sine mål for Groruddalen foreløpig, men jobben er ikke ferdig heller. Og han kan ikke gjøre jobben alene,  sier Brandt.

- Jeg tror heller ikke det finnes noen bedre mann for dalen enn Jan Bøhler. Jan tør å skrike høyt for dalen, fortsetter Sund.

 

Pådriver og brysom

Brandt nevner en rekke saker hvor Jan Bøhler har vært en idéskaper eller pådriver. Blant annet gratis kjernetid i barnehagene, lokket over E6, mobil politipost, sykkelveier, flerbrukshall på Grorud og kampen for å få til en konstruktiv integreringsdebatt.

- Ved at Jan Bøhler til stadighet er på banen når det kommer til uliketiltak for Groruddalen så kan man ikke unngå å se at det nytter. Slikt koster og en kan fort bli sett på som brysom. Derfor er det veldig viktig at ingen skal være i tvil om at Jan har dalen bak seg. Han har fortsatt vår fulle støtte i kampen for Groruddalen. Nå gjelder det ikke minst i kampen for fortsatt drift på Aker sykehus, sier Brandt og Sund.

- Jan Bøhler har løfta dalen opp som utviklingssak på et nasjonalt plan, understreker Sund.

- Derfor er vi oppgitte over at han møter motstand på hjemme-bane, fortsetter Brandt.

 

Huken og Aker

Begge to hjertesaker hvor de vet at Arbeiderpartiet spiller en sentral rolle for å lykkes. Sund er oppgitt over at Oslo Ap gikk inn for å pumpe Alnaelva, og mener det er feil at partiet ikke vil si noe om standpunktet sitt i forhold til Huken, før det foreligger en reguleringssak.

- En utvidelse av Huken er en rasering av marka, sier Sund bestemt.

- En avgjørelse i forhold til Huken må tas av hele partiet. Ikke et par enkeltpersoner, sier Brandt.

Selv om Huken-saken mest sannsynlig skal behandles politisk i løpet av året, er det imidlertid lite som tyder på at Oslo Ap tar standpunkt i forhold til dette på årsmøtet sitt om en uke.

- Jeg mener egentlig dette ikke bør være en politisk sak. Marka-loven er vedtatt og Arbeiderpartiet har kjempet for denne loven. Jeg mener heller ikke det er noen tvil om at en utvidelse bryter med markaloven, sier hun.

I forhold til Aker sykehus mener begge to at helseministeren har opptrådt arrogant.

- Det er provoserende at helseministeren ikke møter opp for å ta i mot 38.268 underskrifter. Visste hun at hun ikke hadde mulighet til å møte opp denne dagen, burde hun avtalt et annet tidspunkt for overrekkelsen i stedet for å sende en statssekretær, sier Brandt.

 

Generell frustrasjon

Brandt mener denne underskriftskampanjen spenner seg utover selve Aker sykehus-saken.

- Mobiliseringsviljen gjelder nok vel så mye generell frustrasjon på Groruddalens vegne som selve nedleggelsen av sykehuset, sier han og fortsetter å snakke om nettopp Aker:

- Aker Sykehus har vært og er den største offentlige arbeidsplassen i Groruddalen. Noe som betyr at Aker Sykehus faktisk er et veldig viktig bidrag, kanskje det viktigste Staten har bidratt med når det gjelder utjevning av levekårne i mellom øst og vest i Oslo.

- Skal den eneste typen statlige arbeidsplasser i Groruddalen være på Alnabruterminalen, så får du et enda tydeligere skille mellom øst og vest, mener han.

Nå mener begge to det er viktig at man står sammen om å gi Groruddalen et skikkelig løft. Det understreker de også gjelder innad i Arbeiderpartiet.

Søndag samles de rødgrønne regjeringspartiene til budsjettkonferanse. Brandt mener at når det ropes blablabla, så må det være finansminister Sigbjørn Johnsen som skal bla opp.

- Vi skal ikke fortrenge at den rødgrønne-regjeringen har bladd opp atskillige millioner kroner til Groruddalen, men dalens beboere forventer mer, mye mer. Og det fortjener Groruddalen. Utfordringene står i kø, sier Brandt.

Siste nytt i Nyheter

– Skapte en smitteeffekt

– Skapte en smitteeffekt

 • Groruddals-satsingen

Umar Munir er styreleder for Nordre Gran borettslag på Furuset. Han ble invitert til paneldebatt med fagfolk og politikere for å snakke om bydelen som samfunnsutvikler. Et av de største forandringene med Groruddals-satsingen er at bydelene ble snudd på hodet.

Løfter skolen sammen

Løfter skolen sammen

 • Stovner vgs

De siste årene har Stovner videregående skole hatt synkende søkertall. I fjor valgte 15 av 120 elever VG1 studiespesialisering på Stovner vgs. som førstevalg. Da bestemte skolen seg for å snu utviklingen.

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

 • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

 
Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

 • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

 • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

 • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

 
Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

 • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

 • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

 • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

 • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

 • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!