- Må bli flinkere til å kreve

- Må bli flinkere til å kreve

 

Christin Sund og Ove Brandt er ikke i tvil om at utfordringene står i kø i Groruddalen, og at dalen fortjener et skikkelig stort løft. Men de mener det er feil å kaste seg over Jan Bøhler, siden han er den som skriker høyest for dalen.

Skrevet av:

 Det har kommet både mange positive og noen negative kommentarer på at det ble skrevet på lederplass i denne avisen at løftene til Groruddalen kun er «Bla-Bla-Bla». Ove Brandt og Christin Sund, som begge er medlemmer i lokalt Ap-lag i Groruddalen, forstår at begeret nærmer seg fullt for Grorud-dalen.

- Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen, siden det er gitt klare lovnader. Jeg har selv tenkt tanken om å melde meg helt ut av politikken i det siste, men det er ikke noe annet parti for meg enn Ap, sier Sund, og fortsetter:

- Vi blir for glade for små tiltak i dalen og må bli flinkere til å kreve.

Brandt er langt på vei enig.

- Vi behøver heller ikke å bli glade hver gang det dukker opp et nytt terminalbygg, bare fordi det pakkes inn i en park, sier han.

 

Målene ikke oppnådd

Etter at Oslo universitetssykehus bestemte seg for å satse på et storby-sykehus på Ullevål - noe som betyr at Aker legges ned som lokalsykehus, har  blant Jan Bøhler, leder i Oslo Ap, fått mye kritikk.

Ikke bare med hensyn til sykehus-nedleggelsen, men også i forhold til andre viktige byut- viklingsgrep Groruddalen er lovet, men som fremdeles ikke har sett dagens lys.

- Jeg mener kritikken mot partilederen vår ikke er berettiget. Det er riktig at han ikke har oppnådd sine mål for Groruddalen foreløpig, men jobben er ikke ferdig heller. Og han kan ikke gjøre jobben alene,  sier Brandt.

- Jeg tror heller ikke det finnes noen bedre mann for dalen enn Jan Bøhler. Jan tør å skrike høyt for dalen, fortsetter Sund.

 

Pådriver og brysom

Brandt nevner en rekke saker hvor Jan Bøhler har vært en idéskaper eller pådriver. Blant annet gratis kjernetid i barnehagene, lokket over E6, mobil politipost, sykkelveier, flerbrukshall på Grorud og kampen for å få til en konstruktiv integreringsdebatt.

- Ved at Jan Bøhler til stadighet er på banen når det kommer til uliketiltak for Groruddalen så kan man ikke unngå å se at det nytter. Slikt koster og en kan fort bli sett på som brysom. Derfor er det veldig viktig at ingen skal være i tvil om at Jan har dalen bak seg. Han har fortsatt vår fulle støtte i kampen for Groruddalen. Nå gjelder det ikke minst i kampen for fortsatt drift på Aker sykehus, sier Brandt og Sund.

- Jan Bøhler har løfta dalen opp som utviklingssak på et nasjonalt plan, understreker Sund.

- Derfor er vi oppgitte over at han møter motstand på hjemme-bane, fortsetter Brandt.

 

Huken og Aker

Begge to hjertesaker hvor de vet at Arbeiderpartiet spiller en sentral rolle for å lykkes. Sund er oppgitt over at Oslo Ap gikk inn for å pumpe Alnaelva, og mener det er feil at partiet ikke vil si noe om standpunktet sitt i forhold til Huken, før det foreligger en reguleringssak.

- En utvidelse av Huken er en rasering av marka, sier Sund bestemt.

- En avgjørelse i forhold til Huken må tas av hele partiet. Ikke et par enkeltpersoner, sier Brandt.

Selv om Huken-saken mest sannsynlig skal behandles politisk i løpet av året, er det imidlertid lite som tyder på at Oslo Ap tar standpunkt i forhold til dette på årsmøtet sitt om en uke.

- Jeg mener egentlig dette ikke bør være en politisk sak. Marka-loven er vedtatt og Arbeiderpartiet har kjempet for denne loven. Jeg mener heller ikke det er noen tvil om at en utvidelse bryter med markaloven, sier hun.

I forhold til Aker sykehus mener begge to at helseministeren har opptrådt arrogant.

- Det er provoserende at helseministeren ikke møter opp for å ta i mot 38.268 underskrifter. Visste hun at hun ikke hadde mulighet til å møte opp denne dagen, burde hun avtalt et annet tidspunkt for overrekkelsen i stedet for å sende en statssekretær, sier Brandt.

 

Generell frustrasjon

Brandt mener denne underskriftskampanjen spenner seg utover selve Aker sykehus-saken.

- Mobiliseringsviljen gjelder nok vel så mye generell frustrasjon på Groruddalens vegne som selve nedleggelsen av sykehuset, sier han og fortsetter å snakke om nettopp Aker:

- Aker Sykehus har vært og er den største offentlige arbeidsplassen i Groruddalen. Noe som betyr at Aker Sykehus faktisk er et veldig viktig bidrag, kanskje det viktigste Staten har bidratt med når det gjelder utjevning av levekårne i mellom øst og vest i Oslo.

- Skal den eneste typen statlige arbeidsplasser i Groruddalen være på Alnabruterminalen, så får du et enda tydeligere skille mellom øst og vest, mener han.

Nå mener begge to det er viktig at man står sammen om å gi Groruddalen et skikkelig løft. Det understreker de også gjelder innad i Arbeiderpartiet.

Søndag samles de rødgrønne regjeringspartiene til budsjettkonferanse. Brandt mener at når det ropes blablabla, så må det være finansminister Sigbjørn Johnsen som skal bla opp.

- Vi skal ikke fortrenge at den rødgrønne-regjeringen har bladd opp atskillige millioner kroner til Groruddalen, men dalens beboere forventer mer, mye mer. Og det fortjener Groruddalen. Utfordringene står i kø, sier Brandt.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!