- Må bli flinkere til å kreve

- Må bli flinkere til å kreve

 

Christin Sund og Ove Brandt er ikke i tvil om at utfordringene står i kø i Groruddalen, og at dalen fortjener et skikkelig stort løft. Men de mener det er feil å kaste seg over Jan Bøhler, siden han er den som skriker høyest for dalen.

Skrevet av:

 Det har kommet både mange positive og noen negative kommentarer på at det ble skrevet på lederplass i denne avisen at løftene til Groruddalen kun er «Bla-Bla-Bla». Ove Brandt og Christin Sund, som begge er medlemmer i lokalt Ap-lag i Groruddalen, forstår at begeret nærmer seg fullt for Grorud-dalen.

- Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen, siden det er gitt klare lovnader. Jeg har selv tenkt tanken om å melde meg helt ut av politikken i det siste, men det er ikke noe annet parti for meg enn Ap, sier Sund, og fortsetter:

- Vi blir for glade for små tiltak i dalen og må bli flinkere til å kreve.

Brandt er langt på vei enig.

- Vi behøver heller ikke å bli glade hver gang det dukker opp et nytt terminalbygg, bare fordi det pakkes inn i en park, sier han.

 

Målene ikke oppnådd

Etter at Oslo universitetssykehus bestemte seg for å satse på et storby-sykehus på Ullevål - noe som betyr at Aker legges ned som lokalsykehus, har  blant Jan Bøhler, leder i Oslo Ap, fått mye kritikk.

Ikke bare med hensyn til sykehus-nedleggelsen, men også i forhold til andre viktige byut- viklingsgrep Groruddalen er lovet, men som fremdeles ikke har sett dagens lys.

- Jeg mener kritikken mot partilederen vår ikke er berettiget. Det er riktig at han ikke har oppnådd sine mål for Groruddalen foreløpig, men jobben er ikke ferdig heller. Og han kan ikke gjøre jobben alene,  sier Brandt.

- Jeg tror heller ikke det finnes noen bedre mann for dalen enn Jan Bøhler. Jan tør å skrike høyt for dalen, fortsetter Sund.

 

Pådriver og brysom

Brandt nevner en rekke saker hvor Jan Bøhler har vært en idéskaper eller pådriver. Blant annet gratis kjernetid i barnehagene, lokket over E6, mobil politipost, sykkelveier, flerbrukshall på Grorud og kampen for å få til en konstruktiv integreringsdebatt.

- Ved at Jan Bøhler til stadighet er på banen når det kommer til uliketiltak for Groruddalen så kan man ikke unngå å se at det nytter. Slikt koster og en kan fort bli sett på som brysom. Derfor er det veldig viktig at ingen skal være i tvil om at Jan har dalen bak seg. Han har fortsatt vår fulle støtte i kampen for Groruddalen. Nå gjelder det ikke minst i kampen for fortsatt drift på Aker sykehus, sier Brandt og Sund.

- Jan Bøhler har løfta dalen opp som utviklingssak på et nasjonalt plan, understreker Sund.

- Derfor er vi oppgitte over at han møter motstand på hjemme-bane, fortsetter Brandt.

 

Huken og Aker

Begge to hjertesaker hvor de vet at Arbeiderpartiet spiller en sentral rolle for å lykkes. Sund er oppgitt over at Oslo Ap gikk inn for å pumpe Alnaelva, og mener det er feil at partiet ikke vil si noe om standpunktet sitt i forhold til Huken, før det foreligger en reguleringssak.

- En utvidelse av Huken er en rasering av marka, sier Sund bestemt.

- En avgjørelse i forhold til Huken må tas av hele partiet. Ikke et par enkeltpersoner, sier Brandt.

Selv om Huken-saken mest sannsynlig skal behandles politisk i løpet av året, er det imidlertid lite som tyder på at Oslo Ap tar standpunkt i forhold til dette på årsmøtet sitt om en uke.

- Jeg mener egentlig dette ikke bør være en politisk sak. Marka-loven er vedtatt og Arbeiderpartiet har kjempet for denne loven. Jeg mener heller ikke det er noen tvil om at en utvidelse bryter med markaloven, sier hun.

I forhold til Aker sykehus mener begge to at helseministeren har opptrådt arrogant.

- Det er provoserende at helseministeren ikke møter opp for å ta i mot 38.268 underskrifter. Visste hun at hun ikke hadde mulighet til å møte opp denne dagen, burde hun avtalt et annet tidspunkt for overrekkelsen i stedet for å sende en statssekretær, sier Brandt.

 

Generell frustrasjon

Brandt mener denne underskriftskampanjen spenner seg utover selve Aker sykehus-saken.

- Mobiliseringsviljen gjelder nok vel så mye generell frustrasjon på Groruddalens vegne som selve nedleggelsen av sykehuset, sier han og fortsetter å snakke om nettopp Aker:

- Aker Sykehus har vært og er den største offentlige arbeidsplassen i Groruddalen. Noe som betyr at Aker Sykehus faktisk er et veldig viktig bidrag, kanskje det viktigste Staten har bidratt med når det gjelder utjevning av levekårne i mellom øst og vest i Oslo.

- Skal den eneste typen statlige arbeidsplasser i Groruddalen være på Alnabruterminalen, så får du et enda tydeligere skille mellom øst og vest, mener han.

Nå mener begge to det er viktig at man står sammen om å gi Groruddalen et skikkelig løft. Det understreker de også gjelder innad i Arbeiderpartiet.

Søndag samles de rødgrønne regjeringspartiene til budsjettkonferanse. Brandt mener at når det ropes blablabla, så må det være finansminister Sigbjørn Johnsen som skal bla opp.

- Vi skal ikke fortrenge at den rødgrønne-regjeringen har bladd opp atskillige millioner kroner til Groruddalen, men dalens beboere forventer mer, mye mer. Og det fortjener Groruddalen. Utfordringene står i kø, sier Brandt.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!