Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

Maks sikkerhet

SATSER DIGITALT: Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Her sitter bydelsdirektør Alv H. Sørland og BU-leder Rashid Nawaz (Ap).

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tekst:

Publisert:

Bydel Stovner jobber med å bruke ny teknologi slik at beboerne kan klare mer selv og bruke mer tid på det de vil. Under BU-møte 16. mars fortalte rådgiver Madelene Stople i bydelen om digitaliseringsarbeidet og knyttet det opp mot digitale trygghetsalarmer.

– Velferdsteknologi er et begrep som har vært i media i mange år, men blir tydeligere for hvert eneste år. Årsaken til det forklares med at forventningsgapet øker og behovet i vår befolkning blir større, sier Stolpe.

– Med riktig tilnærming kan velferdsteknologi være en fin løsning og være med å underbygge de andre tjenestetilbudene vi har.

Bytter alle alarmer

Bydel Stovner har 460 innbyggere med trygghetsalarm og 400 av dem er ikke digitale. For å møte kommunens mål om digitalisering, samtidig som brukerne får mer moderne og sikrere alarmer, har bydelen bestemt å skifte ut alle alarmene. I tillegg til å koble til røykvarslere.

Det er en formidabel jobb som er utført. I løpet av en kort periode er flere hundre brukere besøkt, blitt kartlagt og fått skiftet ut til digitale alarmer, sier May-Britt Christensen (Ap).

– Våre brukere vil ha gode forutsetninger og få økt mestrings- og aktivitetsnivå.

Løser folks utfordringer

FrPs Ombir Upadhyay henger seg på rosen av arbeidet som er utført.

Det er helt klart at digitaliseringen gir mange effektive fingre som løser folks utfordringer i bydelen og øker livskvalitet, noe som er viktig for oss, sier han.

Ifølge Tore Ludt (SV) gir dette mye kunnskap og kan gi økt behov for tjenester.

– Ved kartlegging ser man behov som kanskje har vært usynlig. Det betyr ikke at dette er en sparereform. Det kan bety at vi må øke tjenestevolumet på enkelte ting, noe vi må ta innover oss. Vi kan ikke skru ned budsjettrammene for disse tjenestene, sier han.

Les mer debatten rundt fritidstilbud til ungdom i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.