Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

Maks sikkerhet

SATSER DIGITALT: Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Her sitter bydelsdirektør Alv H. Sørland og BU-leder Rashid Nawaz (Ap).

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tekst:

Publisert:

Bydel Stovner jobber med å bruke ny teknologi slik at beboerne kan klare mer selv og bruke mer tid på det de vil. Under BU-møte 16. mars fortalte rådgiver Madelene Stople i bydelen om digitaliseringsarbeidet og knyttet det opp mot digitale trygghetsalarmer.

– Velferdsteknologi er et begrep som har vært i media i mange år, men blir tydeligere for hvert eneste år. Årsaken til det forklares med at forventningsgapet øker og behovet i vår befolkning blir større, sier Stolpe.

– Med riktig tilnærming kan velferdsteknologi være en fin løsning og være med å underbygge de andre tjenestetilbudene vi har.

Bytter alle alarmer

Bydel Stovner har 460 innbyggere med trygghetsalarm og 400 av dem er ikke digitale. For å møte kommunens mål om digitalisering, samtidig som brukerne får mer moderne og sikrere alarmer, har bydelen bestemt å skifte ut alle alarmene. I tillegg til å koble til røykvarslere.

Det er en formidabel jobb som er utført. I løpet av en kort periode er flere hundre brukere besøkt, blitt kartlagt og fått skiftet ut til digitale alarmer, sier May-Britt Christensen (Ap).

– Våre brukere vil ha gode forutsetninger og få økt mestrings- og aktivitetsnivå.

Løser folks utfordringer

FrPs Ombir Upadhyay henger seg på rosen av arbeidet som er utført.

Det er helt klart at digitaliseringen gir mange effektive fingre som løser folks utfordringer i bydelen og øker livskvalitet, noe som er viktig for oss, sier han.

Ifølge Tore Ludt (SV) gir dette mye kunnskap og kan gi økt behov for tjenester.

– Ved kartlegging ser man behov som kanskje har vært usynlig. Det betyr ikke at dette er en sparereform. Det kan bety at vi må øke tjenestevolumet på enkelte ting, noe vi må ta innover oss. Vi kan ikke skru ned budsjettrammene for disse tjenestene, sier han.

Les mer debatten rundt fritidstilbud til ungdom i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.