Malerverkstedet med utstilling i kjøpesentret

Malerverkstedet med utstilling i kjøpesentret

 

Romsås malerverksted og Deichmanske bibliotek på Romsås samarbeider om en utstilling i sentret. Her stiller ti lokale kunstnere ut sine malerier.

Tekst:

Publisert:

- Det er viktig at det skjer noe her på sentret. Dette rommet er med på å gi liv i sentret, forteller Per Roger Sandvik, ansvarlig for Romsås filial.

I to uker var det malerier til utstilling av ti forskjellige lokale kunstnere. De fleste fra malerverkstedet.

- Vi har et bra kunstmiljø her på Romsås. Vi holder stadig utstillinger, forteller Reidun Vibstad som er leder på verkstedet.

Første utstilling

Henry G. Hoff (84) holder sin første utstilling. Han har malt i alle år, men har kun hatt det som en hobby. Han gleder seg med  utstillingen.

- Dette er morsomt. Maleriene er ikke til salgs. Jeg får ikke lov av kona, ler Hoff.

Hans stil er naturbilder, og har blant annet motiver fra Sørlandet, Lofoten og fra Oslofjorden.

Kopierer ingen

Kjell Falck Andersen (89) har tidligere i livet livnært seg på kunsten. Han har kontinuerlig forandret stil. Nå er han opphengt i mennesker og pasteller.

- Dette er en komposisjon. Bildet er tatt ut fra egen fantasi, sier Andersen og han peker på akrylmaleriet av «Romeo og Julie».

Det er priset til 2000 kroner.

- Jeg ønsker ikke å kopiere noen. Det har jeg aldri gjort, forteller kunstneren.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.