Matglad festival på Haugen

Matglad festival på Haugen

 

2. til 4.klassinger fra Aktivitetsskolene i Bydel Stovner og Bydel Alna lagde mat til den store gullmedaljen på BraMat-festivalen og imponerte med sine varierte retter.

Tekst:

Publisert:

BraMat-festivalen ble gjennomført i regi av Haugen Aktivitetsskole for første gang på torsdag, og er en del av aktivitetsskolenes felles sommerklubb-arrangementer. Festivalen var egentlig planlagt og holdes utenfor Haugen skole, men knappe fem minutter etter at den var satt i gang begynte regnet å øse ned for fullt. De unge kokkene trakk seg inn under tak og resten av elevene gikk inn i samlingssalen i mellomtiden, hvor tegneseriefilmen «Ratatouille» ble vist på storskjerm. - Vi ville ha festivalen utendørs slik at elevene kunne få bruke primus og lære seg å fyre opp et bål fra «scratch». Det er mange som ikke har prøvd seg på det enda, sier Sindre Andresen, koordinator i Aktivitetsskolen Haugen. Programmet ble åpnet med et rebusløp fokusert på matvarer, etterfulgt av boder med smaksprøver på forskjellig mat og drikke. - Hver bod har fokus på en hovedingrediens hver slik som fisk eller kjøtt som ble tilberedt på eksotiske måter av barna, men de har hatt fritt spillerom til lage akkurat hva de ville ut i fra den gitte ingrediensen. Vi har prøvd å fokusere på sunnere matvarere, og prøvd og unngått pizza og pølser, legger han til.

Kokkekamp

Et lag fra hver aktivitetsskole komponerte sin helt egenlagede tre-retters meny som de konkurrerte med i kokkekamp mot de andre lagene, hvor en egen jury bedømte de ulike rettene. Juryen bestod av Silje (8) og Amalie (10) fra Vestli- og Stig Aktivitetsskole, kokkelærling og ungdomsleder i Furuset Forum, Petter Brynildsen, og aktivitetskoordinator i Furuset Forum, Kent-Rune Grande. De var overrasket over det høye nivået på rettene, og fikk servert alt fra laks og grillspydd, til søte bærdesserter. - Det har vært et kjempebra utvalg av sunne og gode retter, og vi er imponert over hva elevene har klart å lage, sier juryformann Petter Brynildsen. Laget fra Haugen Aktivitetsskole slo til med Brenneslesuppe som forrett, og Petter synes det var et spennende valg. - Suppen var en innertier, og det er faktisk første gang jeg har smakt på det. Synnøve (6) og Ashley 8) fra aktivitetsskolen forteller stolt hvordan de tilberedte suppen, som til og med vant pris for beste forrett under premieutdelingen på slutten av dagen. - Vi plukket brennesle, og kokte bladene i en kjele på et bål. Det har vært morsomt på festivalen fordi vi lærer å bli flinkere til å lage mat. Det vanskeligste vi har lært å lage i dag har vært tzatziki, sier de med et smil.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.