Midlertidig bro
erstatter midlertidig bro

Midlertidig bro <BR>erstatter midlertidig bro

BROA: Dette er broa som skal erstattes av en midlertidig bro i påvvente av en permanent løsning.

Statens vegvesen, Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten har kranglet om broa mellom Ulven-Teisen over E6 i lengre tid. Nå ser det derimot ut til å løsne litt, og at broa erstattes med en ny midlertidig bro.

Tekst:

Publisert:

Avisen har tidligere skrevet om gangbroa som lokalbefolkningen anser som usikker og farlig. Alna SV og FAU har engasjert seg i saken, som for litt siden stoppet opp grunnet uenigheter mellom vegvesenet, Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten. Nå har en utbygging av en ny bro blitt avklart, enn så lenge.

- Dette er en bedre løsning enn å la dagens bro stå på ubestemt tid mens man venter på avklaringer om overordnet kollektivnett, mener SVs medlem av Miljø- og samferdselskomiteen i Bydel Alna, Susana Mercedes Kværndal.

Den nye broa er ikke en permanent løsning, og det blir dermed en midlertidig bro som erstatter en midlertidig bro.

Må være en bred bro

Kværndal mener det nå er viktig å få på plass gode løsninger, slik at den nye broa ikke forfaller og står «midlertidig» i 30 år som den gamle.

- Nå er det viktig å sørge for at den nye brua blir betydelig bedre, tryggere og ikke minst bredere enn den gamle. Vi kan ikke erstatte dagens midlertidige bro med en nesten like dårlig løsning. Jeg mener at en ny bro i det minste må være så brei at en barnevogn og en sykkel kan møtes på den, mener hun.

Hun peker også på invitasjonen fra FAU og SV i forrige artikkel, der de presiserte at samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) burde ta en titt på dagens bro-situasjon.

- I forbindelse med intervjuet inviterte vi byråden til å komme og se på brua. Vi fikk aldri noe svar på invitasjonen, avslutter hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.