Midlertidig bro
erstatter midlertidig bro

Midlertidig bro <BR>erstatter midlertidig bro

BROA: Dette er broa som skal erstattes av en midlertidig bro i påvvente av en permanent løsning.

Statens vegvesen, Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten har kranglet om broa mellom Ulven-Teisen over E6 i lengre tid. Nå ser det derimot ut til å løsne litt, og at broa erstattes med en ny midlertidig bro.

Tekst:

Publisert:

Avisen har tidligere skrevet om gangbroa som lokalbefolkningen anser som usikker og farlig. Alna SV og FAU har engasjert seg i saken, som for litt siden stoppet opp grunnet uenigheter mellom vegvesenet, Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten. Nå har en utbygging av en ny bro blitt avklart, enn så lenge.

- Dette er en bedre løsning enn å la dagens bro stå på ubestemt tid mens man venter på avklaringer om overordnet kollektivnett, mener SVs medlem av Miljø- og samferdselskomiteen i Bydel Alna, Susana Mercedes Kværndal.

Den nye broa er ikke en permanent løsning, og det blir dermed en midlertidig bro som erstatter en midlertidig bro.

Må være en bred bro

Kværndal mener det nå er viktig å få på plass gode løsninger, slik at den nye broa ikke forfaller og står «midlertidig» i 30 år som den gamle.

- Nå er det viktig å sørge for at den nye brua blir betydelig bedre, tryggere og ikke minst bredere enn den gamle. Vi kan ikke erstatte dagens midlertidige bro med en nesten like dårlig løsning. Jeg mener at en ny bro i det minste må være så brei at en barnevogn og en sykkel kan møtes på den, mener hun.

Hun peker også på invitasjonen fra FAU og SV i forrige artikkel, der de presiserte at samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) burde ta en titt på dagens bro-situasjon.

- I forbindelse med intervjuet inviterte vi byråden til å komme og se på brua. Vi fikk aldri noe svar på invitasjonen, avslutter hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.