ANNONSE

Midlertidig bro
erstatter midlertidig bro

Midlertidig bro <BR>erstatter midlertidig bro

BROA: Dette er broa som skal erstattes av en midlertidig bro i påvvente av en permanent løsning.

Statens vegvesen, Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten har kranglet om broa mellom Ulven-Teisen over E6 i lengre tid. Nå ser det derimot ut til å løsne litt, og at broa erstattes med en ny midlertidig bro.

Tekst:

Publisert:

Avisen har tidligere skrevet om gangbroa som lokalbefolkningen anser som usikker og farlig. Alna SV og FAU har engasjert seg i saken, som for litt siden stoppet opp grunnet uenigheter mellom vegvesenet, Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten. Nå har en utbygging av en ny bro blitt avklart, enn så lenge.

- Dette er en bedre løsning enn å la dagens bro stå på ubestemt tid mens man venter på avklaringer om overordnet kollektivnett, mener SVs medlem av Miljø- og samferdselskomiteen i Bydel Alna, Susana Mercedes Kværndal.

Den nye broa er ikke en permanent løsning, og det blir dermed en midlertidig bro som erstatter en midlertidig bro.

Må være en bred bro

Kværndal mener det nå er viktig å få på plass gode løsninger, slik at den nye broa ikke forfaller og står «midlertidig» i 30 år som den gamle.

- Nå er det viktig å sørge for at den nye brua blir betydelig bedre, tryggere og ikke minst bredere enn den gamle. Vi kan ikke erstatte dagens midlertidige bro med en nesten like dårlig løsning. Jeg mener at en ny bro i det minste må være så brei at en barnevogn og en sykkel kan møtes på den, mener hun.

Hun peker også på invitasjonen fra FAU og SV i forrige artikkel, der de presiserte at samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) burde ta en titt på dagens bro-situasjon.

- I forbindelse med intervjuet inviterte vi byråden til å komme og se på brua. Vi fikk aldri noe svar på invitasjonen, avslutter hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
ANNONSE