Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

VIL HA DEG: Annstein Garnes er leder av Vestli Vel. Han håper så mange som mulig kommer til høringen av eierseksjonsloven på Stortinget på tirsdag.


Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Tekst:

Publisert:

I flere år har Vestli Vel aktivt jobbet for å forandre eierseksjonsloven. Avisen har tidligere skrevet om at loven nå skal på høring og behandling i Stortinget, og Jan Bøhler (Ap) skal lede saken. På tirsdag 14. februar skal saken opp til høring. Leder av Vestli Vel, Annstein Garnes, oppfordrer alle som er interessert til å komme denne dagen.

– For å vise politikere at denne saken er viktig for oss stiller Vestli Vel opp i høringen. Denne dagen trenger vi DEG til å møte opp som tilhører og vise politikerne at vi bryr oss, at vi står bak en forandring av loven, sier han.

Problemer med utleie

Eierseksjonsloven (Prop. 39 L) er loven som ligger til grunn for sameie som boform. Et regjeringsoppnevnt utvalg mener loven om at det bare skal være lov å eie to boliger i ett sameie skal prøves på nytt, og vil derfor gjøre det enklere for bolighaier å kunne tilegne seg flere boliger – for så å dele dem opp og leie dem ut.

Dette har vært et stort problem på Vestli. Høsten 2014 samlet Vestli Vel til et folkemøte på Rommen scene. Det kom så mange at det ikke var plass til alle som ville høre om denne loven. Vestli Vel vil at eierseksjonsloven skal bli demokratisk.

– La oss sammen forandre loven så vi alle kan leve med den og få kontroll over sameiene vi bor i, sier han.

– Ikke la spekulanter få fortsette å utnyttelovverket for å tjene store penger på vårt bomiljø.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.