Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

VIL HA DEG: Annstein Garnes er leder av Vestli Vel. Han håper så mange som mulig kommer til høringen av eierseksjonsloven på Stortinget på tirsdag.


Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Tekst:

Publisert:

I flere år har Vestli Vel aktivt jobbet for å forandre eierseksjonsloven. Avisen har tidligere skrevet om at loven nå skal på høring og behandling i Stortinget, og Jan Bøhler (Ap) skal lede saken. På tirsdag 14. februar skal saken opp til høring. Leder av Vestli Vel, Annstein Garnes, oppfordrer alle som er interessert til å komme denne dagen.

– For å vise politikere at denne saken er viktig for oss stiller Vestli Vel opp i høringen. Denne dagen trenger vi DEG til å møte opp som tilhører og vise politikerne at vi bryr oss, at vi står bak en forandring av loven, sier han.

Problemer med utleie

Eierseksjonsloven (Prop. 39 L) er loven som ligger til grunn for sameie som boform. Et regjeringsoppnevnt utvalg mener loven om at det bare skal være lov å eie to boliger i ett sameie skal prøves på nytt, og vil derfor gjøre det enklere for bolighaier å kunne tilegne seg flere boliger – for så å dele dem opp og leie dem ut.

Dette har vært et stort problem på Vestli. Høsten 2014 samlet Vestli Vel til et folkemøte på Rommen scene. Det kom så mange at det ikke var plass til alle som ville høre om denne loven. Vestli Vel vil at eierseksjonsloven skal bli demokratisk.

– La oss sammen forandre loven så vi alle kan leve med den og få kontroll over sameiene vi bor i, sier han.

– Ikke la spekulanter få fortsette å utnyttelovverket for å tjene store penger på vårt bomiljø.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.