Morsdagen: Planlegger stort for mor

Morsdagen: Planlegger stort for mor

 

Sainabo Janneh (10) og Abisanth Subramaniam (9, bildet) gleder seg til søndagens morsdag. Da skal de sørge for at mammaene deres får slappe av.

Skrevet av:

- Jeg liker å gjøre noe spesielt for mamma når det er morsdag. Da kan jeg rydde litt og gjøre ting for henne slik at hun kan hvile litt, forteller Sainabo.

Hennes klassekamerat Abisanth forteller at han har store planer om å kjøpe blomster til moren sin, og at hun pleier å bli glad for det.

- Moren min er så snill, så hun fortjener å få litt oppmerksomhet, smiler han lurt.

Sainabo og Abisanth går i fjerdeklasse på Grorud skole. Hvis de ikke kommer til å lage morsdagkort på skolen, så kommer de til å gjøre det på fritiden.

Oppvartning

- Jeg pleier å lage en fin tegning til moren min, og det kommer jeg til å gjøre nå også. Da skal jeg tegne henne med masse hjerter og blomster rundt, sier Sainabo.

Hun og Abisanth synes det er viktig å finne på noe sammen med familien på morsdagen, men hvor mor i huset får ekstra oppvartning.

- Når jeg blir mamma selv en gang så håper jeg også at barna mine kan gjøre noe fint for meg på morsdagen, smiler Sainabo lurt.

Frokost på senga

Kamilla Pedersen Berger (13) skal feire sin mor, Landis Pedersen, på skikkelig vis på søndag.

- Vi snakket akkurat om hvilken kake jeg ønsket meg til morsdagen, forteller Lindis Pedersen.

Hun og datteren Kamilla Pedersen Berger (13) er uenige om hva slags kake som skal lages.

- Kamilla ville gjerne ha sjokoladekake, mens jeg vil ha bløtkake. Og jeg mener at siden det er min dag kan jeg bestemme, ler Lindis Pedersen.

Lindis' beste morsdagsminne er den aller første morsdagen hun opplevde.

- Jeg var så stolt, og det var en veldig fin dag, sier hun.

Familien til Kamilla og Lindis feirer morsdag på skikkelig vis med god mat og gaver. Kamilla planlegger alltid morsdagen på forhånd og ingen ting er lagt opp til tilfeldighetene.

- Mamma får frokost og kaffe på senga. Og så kjøper jeg alltid gave til henne, sier Kamilla.

Morsdag:

Morsdag er en hedersdag for mødre. Dagen blir feiret på ulike dager i forskjellige land, og her i Norge feirer vi morsdag den andre søndagen i februar. Dagen ble først innført i USA i 1914, og i Norge i 1918.

(Kilde: Caplex.no)

Siste nytt i Nyheter

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

 
Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

 
– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

 
Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!