Morsdagen: Planlegger stort for mor

Morsdagen: Planlegger stort for mor

 

Sainabo Janneh (10) og Abisanth Subramaniam (9, bildet) gleder seg til søndagens morsdag. Da skal de sørge for at mammaene deres får slappe av.

Tekst:

Publisert:

- Jeg liker å gjøre noe spesielt for mamma når det er morsdag. Da kan jeg rydde litt og gjøre ting for henne slik at hun kan hvile litt, forteller Sainabo.

Hennes klassekamerat Abisanth forteller at han har store planer om å kjøpe blomster til moren sin, og at hun pleier å bli glad for det.

- Moren min er så snill, så hun fortjener å få litt oppmerksomhet, smiler han lurt.

Sainabo og Abisanth går i fjerdeklasse på Grorud skole. Hvis de ikke kommer til å lage morsdagkort på skolen, så kommer de til å gjøre det på fritiden.

Oppvartning

- Jeg pleier å lage en fin tegning til moren min, og det kommer jeg til å gjøre nå også. Da skal jeg tegne henne med masse hjerter og blomster rundt, sier Sainabo.

Hun og Abisanth synes det er viktig å finne på noe sammen med familien på morsdagen, men hvor mor i huset får ekstra oppvartning.

- Når jeg blir mamma selv en gang så håper jeg også at barna mine kan gjøre noe fint for meg på morsdagen, smiler Sainabo lurt.

Frokost på senga

Kamilla Pedersen Berger (13) skal feire sin mor, Landis Pedersen, på skikkelig vis på søndag.

- Vi snakket akkurat om hvilken kake jeg ønsket meg til morsdagen, forteller Lindis Pedersen.

Hun og datteren Kamilla Pedersen Berger (13) er uenige om hva slags kake som skal lages.

- Kamilla ville gjerne ha sjokoladekake, mens jeg vil ha bløtkake. Og jeg mener at siden det er min dag kan jeg bestemme, ler Lindis Pedersen.

Lindis' beste morsdagsminne er den aller første morsdagen hun opplevde.

- Jeg var så stolt, og det var en veldig fin dag, sier hun.

Familien til Kamilla og Lindis feirer morsdag på skikkelig vis med god mat og gaver. Kamilla planlegger alltid morsdagen på forhånd og ingen ting er lagt opp til tilfeldighetene.

- Mamma får frokost og kaffe på senga. Og så kjøper jeg alltid gave til henne, sier Kamilla.

Morsdag:

Morsdag er en hedersdag for mødre. Dagen blir feiret på ulike dager i forskjellige land, og her i Norge feirer vi morsdag den andre søndagen i februar. Dagen ble først innført i USA i 1914, og i Norge i 1918.

(Kilde: Caplex.no)

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser. Tirsdag ble to ungdommer på 19 og 20 år pågrepet ...

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.