Morsdagen: Planlegger stort for mor

Morsdagen: Planlegger stort for mor

 

Sainabo Janneh (10) og Abisanth Subramaniam (9, bildet) gleder seg til søndagens morsdag. Da skal de sørge for at mammaene deres får slappe av.

Skrevet av:

- Jeg liker å gjøre noe spesielt for mamma når det er morsdag. Da kan jeg rydde litt og gjøre ting for henne slik at hun kan hvile litt, forteller Sainabo.

Hennes klassekamerat Abisanth forteller at han har store planer om å kjøpe blomster til moren sin, og at hun pleier å bli glad for det.

- Moren min er så snill, så hun fortjener å få litt oppmerksomhet, smiler han lurt.

Sainabo og Abisanth går i fjerdeklasse på Grorud skole. Hvis de ikke kommer til å lage morsdagkort på skolen, så kommer de til å gjøre det på fritiden.

Oppvartning

- Jeg pleier å lage en fin tegning til moren min, og det kommer jeg til å gjøre nå også. Da skal jeg tegne henne med masse hjerter og blomster rundt, sier Sainabo.

Hun og Abisanth synes det er viktig å finne på noe sammen med familien på morsdagen, men hvor mor i huset får ekstra oppvartning.

- Når jeg blir mamma selv en gang så håper jeg også at barna mine kan gjøre noe fint for meg på morsdagen, smiler Sainabo lurt.

Frokost på senga

Kamilla Pedersen Berger (13) skal feire sin mor, Landis Pedersen, på skikkelig vis på søndag.

- Vi snakket akkurat om hvilken kake jeg ønsket meg til morsdagen, forteller Lindis Pedersen.

Hun og datteren Kamilla Pedersen Berger (13) er uenige om hva slags kake som skal lages.

- Kamilla ville gjerne ha sjokoladekake, mens jeg vil ha bløtkake. Og jeg mener at siden det er min dag kan jeg bestemme, ler Lindis Pedersen.

Lindis' beste morsdagsminne er den aller første morsdagen hun opplevde.

- Jeg var så stolt, og det var en veldig fin dag, sier hun.

Familien til Kamilla og Lindis feirer morsdag på skikkelig vis med god mat og gaver. Kamilla planlegger alltid morsdagen på forhånd og ingen ting er lagt opp til tilfeldighetene.

- Mamma får frokost og kaffe på senga. Og så kjøper jeg alltid gave til henne, sier Kamilla.

Morsdag:

Morsdag er en hedersdag for mødre. Dagen blir feiret på ulike dager i forskjellige land, og her i Norge feirer vi morsdag den andre søndagen i februar. Dagen ble først innført i USA i 1914, og i Norge i 1918.

(Kilde: Caplex.no)

Siste nytt i Nyheter

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

 
Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

 
Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!