Morsdagen: Planlegger stort for mor

Morsdagen: Planlegger stort for mor

 

Sainabo Janneh (10) og Abisanth Subramaniam (9, bildet) gleder seg til søndagens morsdag. Da skal de sørge for at mammaene deres får slappe av.

Skrevet av:

- Jeg liker å gjøre noe spesielt for mamma når det er morsdag. Da kan jeg rydde litt og gjøre ting for henne slik at hun kan hvile litt, forteller Sainabo.

Hennes klassekamerat Abisanth forteller at han har store planer om å kjøpe blomster til moren sin, og at hun pleier å bli glad for det.

- Moren min er så snill, så hun fortjener å få litt oppmerksomhet, smiler han lurt.

Sainabo og Abisanth går i fjerdeklasse på Grorud skole. Hvis de ikke kommer til å lage morsdagkort på skolen, så kommer de til å gjøre det på fritiden.

Oppvartning

- Jeg pleier å lage en fin tegning til moren min, og det kommer jeg til å gjøre nå også. Da skal jeg tegne henne med masse hjerter og blomster rundt, sier Sainabo.

Hun og Abisanth synes det er viktig å finne på noe sammen med familien på morsdagen, men hvor mor i huset får ekstra oppvartning.

- Når jeg blir mamma selv en gang så håper jeg også at barna mine kan gjøre noe fint for meg på morsdagen, smiler Sainabo lurt.

Frokost på senga

Kamilla Pedersen Berger (13) skal feire sin mor, Landis Pedersen, på skikkelig vis på søndag.

- Vi snakket akkurat om hvilken kake jeg ønsket meg til morsdagen, forteller Lindis Pedersen.

Hun og datteren Kamilla Pedersen Berger (13) er uenige om hva slags kake som skal lages.

- Kamilla ville gjerne ha sjokoladekake, mens jeg vil ha bløtkake. Og jeg mener at siden det er min dag kan jeg bestemme, ler Lindis Pedersen.

Lindis' beste morsdagsminne er den aller første morsdagen hun opplevde.

- Jeg var så stolt, og det var en veldig fin dag, sier hun.

Familien til Kamilla og Lindis feirer morsdag på skikkelig vis med god mat og gaver. Kamilla planlegger alltid morsdagen på forhånd og ingen ting er lagt opp til tilfeldighetene.

- Mamma får frokost og kaffe på senga. Og så kjøper jeg alltid gave til henne, sier Kamilla.

Morsdag:

Morsdag er en hedersdag for mødre. Dagen blir feiret på ulike dager i forskjellige land, og her i Norge feirer vi morsdag den andre søndagen i februar. Dagen ble først innført i USA i 1914, og i Norge i 1918.

(Kilde: Caplex.no)

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!