Morsdagen: Planlegger stort for mor

Morsdagen: Planlegger stort for mor

 

Sainabo Janneh (10) og Abisanth Subramaniam (9, bildet) gleder seg til søndagens morsdag. Da skal de sørge for at mammaene deres får slappe av.

Skrevet av:

- Jeg liker å gjøre noe spesielt for mamma når det er morsdag. Da kan jeg rydde litt og gjøre ting for henne slik at hun kan hvile litt, forteller Sainabo.

Hennes klassekamerat Abisanth forteller at han har store planer om å kjøpe blomster til moren sin, og at hun pleier å bli glad for det.

- Moren min er så snill, så hun fortjener å få litt oppmerksomhet, smiler han lurt.

Sainabo og Abisanth går i fjerdeklasse på Grorud skole. Hvis de ikke kommer til å lage morsdagkort på skolen, så kommer de til å gjøre det på fritiden.

Oppvartning

- Jeg pleier å lage en fin tegning til moren min, og det kommer jeg til å gjøre nå også. Da skal jeg tegne henne med masse hjerter og blomster rundt, sier Sainabo.

Hun og Abisanth synes det er viktig å finne på noe sammen med familien på morsdagen, men hvor mor i huset får ekstra oppvartning.

- Når jeg blir mamma selv en gang så håper jeg også at barna mine kan gjøre noe fint for meg på morsdagen, smiler Sainabo lurt.

Frokost på senga

Kamilla Pedersen Berger (13) skal feire sin mor, Landis Pedersen, på skikkelig vis på søndag.

- Vi snakket akkurat om hvilken kake jeg ønsket meg til morsdagen, forteller Lindis Pedersen.

Hun og datteren Kamilla Pedersen Berger (13) er uenige om hva slags kake som skal lages.

- Kamilla ville gjerne ha sjokoladekake, mens jeg vil ha bløtkake. Og jeg mener at siden det er min dag kan jeg bestemme, ler Lindis Pedersen.

Lindis' beste morsdagsminne er den aller første morsdagen hun opplevde.

- Jeg var så stolt, og det var en veldig fin dag, sier hun.

Familien til Kamilla og Lindis feirer morsdag på skikkelig vis med god mat og gaver. Kamilla planlegger alltid morsdagen på forhånd og ingen ting er lagt opp til tilfeldighetene.

- Mamma får frokost og kaffe på senga. Og så kjøper jeg alltid gave til henne, sier Kamilla.

Morsdag:

Morsdag er en hedersdag for mødre. Dagen blir feiret på ulike dager i forskjellige land, og her i Norge feirer vi morsdag den andre søndagen i februar. Dagen ble først innført i USA i 1914, og i Norge i 1918.

(Kilde: Caplex.no)

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!