ANNONSE

Lanserer «ladehotell»

Lanserer «ladehotell»

LADEKLART: Hotelldirektør Olav Brommeland ved Radisson Blu Hotel byr på lading etter to år hvor sikringer gikk fordi elbil-sjåfører plugget seg inn i ordinære stikkontakter i hotellets parkeringskjeller.

Stikkontaktene i Radisson Blu Hotel Alnas parkeringsanlegg har tidligere fått kjøre seg hardt av ladeivrige elbilister. For hotellet var det dermed bare én vei å gå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2016 kl 18:11

Hotellet kan nå by på sine første fire ladestasjoner i hotellets innendørsanlegg i første etasje. I april kommer ytterligere to ladestasjoner på baksiden av hotellbygget.

Tidligere har vi kunnet telle alle sikringene hver morgen som har gått. For hva gjorde noen elbil-sjåfører? Jo, plugget en ladeledning inn i den nærmeste stikkontakten de fant, smiler administerende direktør Olav Brommeland ved Radisson Blu Hotel Alna.

Fordi det gjerne krever noen ekstra kilowatt for å lade en elbil, enn den energien en vanlig stikkontakt gir fra seg, skjer selvsagt det mest naturlige: Sikringen går.

– Det har ikke gitt noen skade i driften hos oss, men det er en stor skuffelse for elbil-sjåføren som trodde han hadde fullt med strøm dagen etter, sier Brommeland.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE