Bydel Stovner budsjettforhandling:

Én million til ungdommen

Én million til ungdommen


FOR UNGDOMSTILBUD: Alle hendene gikk opp i været da det skulle stemmes for midler til opprettelse av et nytt ungdomstilbud..bortsett fra Høyre og Frp som holdt dem nede.


Bydelsutvalget i Bydel Stovner vedtok å øremerke én million kroner til opprettelse av ungdomsklubb i bydelen – mot stemmer fra Frp og Høyre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2016 kl 09:49

Under budsjettforhandlingene i Bydel Stovner torsdag 15. desember foreslo Ap å bevilge midler til opprettelse av et nytt ungdomstilbud i Bydel Stovner. Midlene skal være øremerket arbeid til klubb, og det er en arbeidsgruppe for og av ungdom som har jobbet med tre ulike konsepter gjennom høsten.

– Dette kommer til å øke det politiske engasjementet til ungdommen på Stovner, som de allerede har via ungdomsklubber og lignede. Håper derfor dere allerede vet at ungdommen på Stovner greier dette politiske arrangementet, sier Lennart A. Tveita (Ap).

Trenger et spesifikt sted

Beløpet til ungdomsklubben skal tas av reservepotten til Bydel Stovner.

– Jeg mener de burde få et spesifikt sted i hvert fall én gang i året hvor de kan dele sine politiske meninger og gjøre noe med det. Det vil være et godt tiltak, samtidig som ungdommen blir hørt, sier han.

Det var bare Høyre og Frp på møtet som stemte imot forslaget. Dette begrunner Høyres Ingelin Kristin Nord med at de vil vente til evalueringen er ferdig, og til innholdet i en ny Groruddals-satsing er bedre kjent.

– Det å bevilge penger uten at vi vet noe handfast gjør det enklere å bruke det opp før vi har sett på andre muligheter, mener hun.

Ønsker mer detaljer

Jan Arild Linja (Frp) vil gjerne få vite hvor ungdommen i bydelen hører til, og hva pengene går til før Frp kan stille seg bak midler til ny ungdomsklubb.

– Vi bruker rundt 14 millioner kroner på Stovner Rockefabrikk, Motorsentret, Rommen scene, Stovner bibliotek og Verdenshuset Haugenstua. Selvfølgelig trenger vi ungdomstilbud, men det er ikke bestemt hvor den ene millionen til Ap skal brukes. Det er mye å sette av til et tilbud, mener han.

SVs Tore Ludt støtter Aps forslag.

– Ved å sette av pengene gir det en åpning til utvikling av tilbudet. Alt må ikke brukes hvis det ikke er nødvendig.

God økonomistyring

Bydelsutvalget vedtok også å øke midlene til frivillighet med 200.000 kroner, tatt fra reservepotten til bydelen. Dermed blir totalsummen for frivillighetsmidlene på 600.000 kroner. Tidligere har frivillighetsmidlene vært på 400.000 kroner. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

– Vi alle har kjempet for det i alle år, noe som er veldig trivelig. Jeg har blant annet pratet med de på Høybråten frivilligsentral og de skulle gjerne hatt mer, mener Linja.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.