Bydel Stovner budsjettforhandling:

Én million til ungdommen

Én million til ungdommen


FOR UNGDOMSTILBUD: Alle hendene gikk opp i været da det skulle stemmes for midler til opprettelse av et nytt ungdomstilbud..bortsett fra Høyre og Frp som holdt dem nede.


Bydelsutvalget i Bydel Stovner vedtok å øremerke én million kroner til opprettelse av ungdomsklubb i bydelen – mot stemmer fra Frp og Høyre.

Skrevet av:

Oppdatert:
21.12.2016 kl 09:49

Under budsjettforhandlingene i Bydel Stovner torsdag 15. desember foreslo Ap å bevilge midler til opprettelse av et nytt ungdomstilbud i Bydel Stovner. Midlene skal være øremerket arbeid til klubb, og det er en arbeidsgruppe for og av ungdom som har jobbet med tre ulike konsepter gjennom høsten.

– Dette kommer til å øke det politiske engasjementet til ungdommen på Stovner, som de allerede har via ungdomsklubber og lignede. Håper derfor dere allerede vet at ungdommen på Stovner greier dette politiske arrangementet, sier Lennart A. Tveita (Ap).

Trenger et spesifikt sted

Beløpet til ungdomsklubben skal tas av reservepotten til Bydel Stovner.

– Jeg mener de burde få et spesifikt sted i hvert fall én gang i året hvor de kan dele sine politiske meninger og gjøre noe med det. Det vil være et godt tiltak, samtidig som ungdommen blir hørt, sier han.

Det var bare Høyre og Frp på møtet som stemte imot forslaget. Dette begrunner Høyres Ingelin Kristin Nord med at de vil vente til evalueringen er ferdig, og til innholdet i en ny Groruddals-satsing er bedre kjent.

– Det å bevilge penger uten at vi vet noe handfast gjør det enklere å bruke det opp før vi har sett på andre muligheter, mener hun.

Ønsker mer detaljer

Jan Arild Linja (Frp) vil gjerne få vite hvor ungdommen i bydelen hører til, og hva pengene går til før Frp kan stille seg bak midler til ny ungdomsklubb.

– Vi bruker rundt 14 millioner kroner på Stovner Rockefabrikk, Motorsentret, Rommen scene, Stovner bibliotek og Verdenshuset Haugenstua. Selvfølgelig trenger vi ungdomstilbud, men det er ikke bestemt hvor den ene millionen til Ap skal brukes. Det er mye å sette av til et tilbud, mener han.

SVs Tore Ludt støtter Aps forslag.

– Ved å sette av pengene gir det en åpning til utvikling av tilbudet. Alt må ikke brukes hvis det ikke er nødvendig.

God økonomistyring

Bydelsutvalget vedtok også å øke midlene til frivillighet med 200.000 kroner, tatt fra reservepotten til bydelen. Dermed blir totalsummen for frivillighetsmidlene på 600.000 kroner. Tidligere har frivillighetsmidlene vært på 400.000 kroner. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

– Vi alle har kjempet for det i alle år, noe som er veldig trivelig. Jeg har blant annet pratet med de på Høybråten frivilligsentral og de skulle gjerne hatt mer, mener Linja.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!