ANNONSE

Bydel Stovner budsjettforhandling:

Én million til ungdommen

Én million til ungdommen


FOR UNGDOMSTILBUD: Alle hendene gikk opp i været da det skulle stemmes for midler til opprettelse av et nytt ungdomstilbud..bortsett fra Høyre og Frp som holdt dem nede.


Bydelsutvalget i Bydel Stovner vedtok å øremerke én million kroner til opprettelse av ungdomsklubb i bydelen – mot stemmer fra Frp og Høyre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2016 kl 09:49

Under budsjettforhandlingene i Bydel Stovner torsdag 15. desember foreslo Ap å bevilge midler til opprettelse av et nytt ungdomstilbud i Bydel Stovner. Midlene skal være øremerket arbeid til klubb, og det er en arbeidsgruppe for og av ungdom som har jobbet med tre ulike konsepter gjennom høsten.

– Dette kommer til å øke det politiske engasjementet til ungdommen på Stovner, som de allerede har via ungdomsklubber og lignede. Håper derfor dere allerede vet at ungdommen på Stovner greier dette politiske arrangementet, sier Lennart A. Tveita (Ap).

Trenger et spesifikt sted

Beløpet til ungdomsklubben skal tas av reservepotten til Bydel Stovner.

– Jeg mener de burde få et spesifikt sted i hvert fall én gang i året hvor de kan dele sine politiske meninger og gjøre noe med det. Det vil være et godt tiltak, samtidig som ungdommen blir hørt, sier han.

Det var bare Høyre og Frp på møtet som stemte imot forslaget. Dette begrunner Høyres Ingelin Kristin Nord med at de vil vente til evalueringen er ferdig, og til innholdet i en ny Groruddals-satsing er bedre kjent.

– Det å bevilge penger uten at vi vet noe handfast gjør det enklere å bruke det opp før vi har sett på andre muligheter, mener hun.

Ønsker mer detaljer

Jan Arild Linja (Frp) vil gjerne få vite hvor ungdommen i bydelen hører til, og hva pengene går til før Frp kan stille seg bak midler til ny ungdomsklubb.

– Vi bruker rundt 14 millioner kroner på Stovner Rockefabrikk, Motorsentret, Rommen scene, Stovner bibliotek og Verdenshuset Haugenstua. Selvfølgelig trenger vi ungdomstilbud, men det er ikke bestemt hvor den ene millionen til Ap skal brukes. Det er mye å sette av til et tilbud, mener han.

SVs Tore Ludt støtter Aps forslag.

– Ved å sette av pengene gir det en åpning til utvikling av tilbudet. Alt må ikke brukes hvis det ikke er nødvendig.

God økonomistyring

Bydelsutvalget vedtok også å øke midlene til frivillighet med 200.000 kroner, tatt fra reservepotten til bydelen. Dermed blir totalsummen for frivillighetsmidlene på 600.000 kroner. Tidligere har frivillighetsmidlene vært på 400.000 kroner. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

– Vi alle har kjempet for det i alle år, noe som er veldig trivelig. Jeg har blant annet pratet med de på Høybråten frivilligsentral og de skulle gjerne hatt mer, mener Linja.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE